تئوری خلاف (برهان خلف)

الان به جایگاهی از معامله گری رسیدیم که چندیدن بار تا الان در طول آموزشها گفتیم که باید به دنبال ضعف باشیم یعنی به دنبال کارکشن ها بودیم، دنبال کندل ها بودیم.
یعنی اینکه ضعف در روندها را ببینیم و چگونه این ضعف رو در روندها متوجه میشدیم بلکه از طریق تغییرات زاویه ها ، تغییرات عمق قیمت ،تغییرات مسافت، تغییرات چولگی  یا ضریب سود دهی و یا ضعفی که در کارکشن ها بود متوجه میشدیم و برای ما مهم بود که این کارکشن آیا پولبک است یا کمپلکس پولبک.

بارها در این آموزشها شما رو به صبر دعوت کردم تا در زمان مناسب برای شما بگم چرا این ضعف برای ما مهمه، چرا باید این ضعف را در بازار ببینیم!
خواهش میکنم خوب دقت کنید به این مطلب، شاید خیلی شیرین و جذاب باشه اگر من به شما وعده ی این را بدهم که می خوام یادتون بدم چطور دست معامله گر های سازمانی را بخوانید و چطور متوجه بشید که بانک ها دارند چه معاملاتی انجام میدن یا قرار استاپ ها کجا جمع بشن یا ورود های عمده به طور واضح کجاها اتفاق می افته.
ولی در واقع این یک ادعای توخالی و پوچ خواهد بود به این خاطر که اینها فقط از طریق استراتژی های فوت پرینت(میزان حجم سفارشات خرید و فروش) محقق میشه.

هر روشی در دنیای معامله گری، که دسترسی به حجم معاملات بازار و مارکت بوک نداشته باشه و نشه حجم های واقعی را به تفتیک خرید و فروش برای ورودها و خروج ها روی قیمت پیدا کرد، آمد به شما همچین وعده هایی داد مطمئن باشید این یک ادعای توخالی است چون غیر از این شما نمی توانید به هیچ روش دیگه ای از فوت پرینت ها استفاده کنید.
پس ما تنها راهی که برامون باقی می ماند این هست که بیایم به معامله گر های خُرد توجه کنیم به معاله گرهای در دام افتاده.

به این خاطر که معامله گرهای کار بلد و معامله گر حرفه ای کسی هست که سرمایه گذاری زیادی روش انجام شده، زمان خیلی زیادی اختصاص داده و بهترین مربی ها بهش کار یاد دادن برای همین خواندن دست آن خیلی سخته حتی میشه با جرات گفت که غیر ممکن است.
اما کسانی که در دام افتاده هستند و معاملاتشان در ضرر است خیلی راحت تره که ما دست اونها را بخوانیم چون رفتارشان، رفتار غیر حرفه ای است ترفندهای آنچنانی برای اینکه نزارند رفتارشان توسط دیگر معامله گران مشخص بشه یا شناسایی بشه ندارند.

استاد احمدرضا جبل عاملی یک مثال جالبی دارند درباره ی این موضوع که برای اینکه این مطلب را خوب متوجه بشید برای شما میگم:
فرض کنید که شما یک بازی سرگرم کننده ای را دارید با خانواده و یا دوستان خودتون انجام میدید. اون بازی هر چی که باشه فرقی نداره اما شما خیلی بعید است که بتوانید با درصد موفقیت بالا دست اون کسی که خیلی وقته داره اون بازی را میکنه و در آن مهارت خیلی بالایی دارد را بخوانید.
ولی خیلی راحت تر میتوانید دست کسی که ناشی و تازه کار است را بفهمید که الان میخواد چیکار بیکنه و چه آیتم هایی توی دستش داره. و بعد از اینکه شما متوجه میشید دست آن شخص ناشی چی هست به این نتیجه میرسید که باقی مانده ی آن، دست آن بازیگر حرفه ای است.

برهان خلف یعنی چی!

ما هم در بازار دقیقا همین کار را میکنیم که به این میگیم برهان خلف. یعنی چی؟
یعنی اگر می خواهید در دنیای کاری خودت موفق بشی فارغ از اینکه چه کاری داری انجام میدی باید برخلاف عموم مردم این کار را انجام بدی و این را بدانید که در بازار حدود 90 درصد معامله گرها در دام هستند، معامله گری هایی هستند که در ضرر هستند. خواهش میکنم دقت کنید این به این معنی نیست که این 90 درصد همشون دارند دائما پولشان را از دست میدن یا این 90 درصد همشون فقط معامله گرهای خُرد هستند.

نه اصلا اینطوری نیست بلکه معامله گرهای سازمانی هم در رقابتی که بین خودشان دارند تا پول های بزرگی که در انتظارشان هستند را دریافت کنند هم دارند همدیگر را در دام می اندازند.
پس این اصلا به این معنی نیست که اون 90 درصد فقط معامله گرهای خرد هستند و همیشه هم در ضرر هستند.

این را هم برای شما بگم که خیالتون راحت باشه بابت اینکه میگم نمیشه دست معامله گرهای بزرگ را خواند و این توهم است و اون هم اینه که تمام معامله گر های خرد در بازار های مختلف اگر پولشان را ما جمع بکنیم به زور به 10 درصد نقدینگی کل بازار برسه این در حالی است که معامله گرهای سازمانی یا بانک ها نقدینگی شان مجموعا به 70 درصد میرسه.

هیچ وقت اون 70 درصد با 10 درصد میسر نمی شود، هیچ وقت ارضا نمیشن اونها دنبال پول های درشت و به اندازه ی خودشان هستند. پس اصلا ترفندهایی که به کار میبرند برای ماها نیست چون ما براشون اصلا ارزشی نداریم برای همینه که میگیم باید ببینیم چه کسانی در دام افتاده اند چون معامله گران سازمانی هم رقبایشان را در دام می اندازند.

پس براساس برهان خلف ما می گردیم ببینیم در بازار، جامعه ی بزرگتره چه کسی هست اون 90 درصد چه کسانی هستند اونهایی که در دام افتاده اند.
پس اونهایی که در دام افتاده هستند را پیدا میکنیم و حالا برخلاف اونها رفتار میکنیم که میشه مثل معامله گرهای حرفه ای.
پس اینکه من در آموزشها گفتم حتما باید در بازار بعد از دیدن قدرت، ضعف(یعنی کارکشن) هم دیده شود به همین خاطر بود که ما مطمئن بشیم این ضعف واقعا بعد از ورود معامله گرهای سازمانی یا حضور معامله گرهای بزرگ است.

جمع بندی

پس برای اینکه ما آن جامعه ی بزرگتر یعنی اون 90 درصد رو پیدا کنیم باید از برهان خلف استفاده کنیم. برای اینکه برهان خلف رو متوجه بشیم باید ضعف را در روندها مشاهده کنیم و برای اینکه قدرت و ضعف رو در روندها به طور کامل درک کنیم باید تمام آموزش های گذشته را به خوبی یاد گرفته باشیم به خصوص آموزش هایی که در زیر قرار دادم.

آموزش 7 : سرنخ های تشخیص روند بازار

آموزش 8 : تشخیص روند صعودی

آموزش 9 : تشخیص روند نزولی

آموزش 15 : دو قانون مهم در روندها

آموزش 16 : انواع اصلاح قیمت (قسمت اول)

آموزش 17 : انواع اصلاح قیمت (قسمت دوم)

آموزش 18 : شناسایی قدرت روندها

آموزش 19 : شناسایی قدرت روندها از طریق کارکشن

آموزش 20 : شناسایی قدرت روندها از طریق اکستنشن

آموزش 21 : شناسایی قدرت روندها از طریق عمق قیمت

آموزش 22 : شناسایی قدرت روندها از طریق زاویه گام ها

آموزش 23 : ضریب سوددهی بازارهای معاملاتی

در مطلب بعدی ما به طور مختصر با نظریه شپارد آشنا میشیم و اینکه چطور از این نظریه در بازارهای مال استفاده کنیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...