روند نزولی
بعد از بررسی روند صعودی نوبت میرسه به روند نزولی، در روند نزولی هم ما برای اینکه یک روند را داشته باشیم قبل از آن باید یک حرکت نزولی را ببینیم و برای اینکه یک حرکت نزولی داشته باشیم باید قبل از آن یک اکستنشن قوی به سمت نزول و یک کارکشن ضعیف در جهت مخالف روند داشته باشیم.
یادآوری : اگه تعریف اکستنشن( extension ) و کارکشن( correction ) را با خصوصیاتی که هر یک باید داشته باشند را نمیدونی پیشنهاد میکنم اول مقاله ( سرنخ های تشخیص روند بازار ) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز. ( به تصاویر زیر توجه کنید )
نکته 1 : اکستنشن به یک گام پر قدرت گفته میشه و کارکشن به یک اصلاح ضعیف گفته میشه.
نکته 2 : در حرکت قیمت، صفت قدرت در اکستنشن و صفت ضعف در کارکشن فوق العاده مهم است.
![]() |
![]() |
![]() |
نشانه های روند نزولی
ما برای اینکه یک حرکت نزولی را ببینیم نیاز به یک اکستنشن به سمت پایین و یک کارکشن به سمت بالا داریم یعنی تصویر شماره 3 ، مادامی که این حرکت های قیمت به سمت نزول ادامه داشته باشد روند نزولی ما ادامه دارد. ( به تصاویر زیر دقت کنید )
![]() |
![]() |
![]() |
حالا باهم تصویر را بررسی میکنیم ( تصویر شماره 4 ) : همانطور که میبینید ما یک اکستنشن( گام ) به سمت پایین و بعد از آن یک کارکشن( اصلاح ) ضعیف به سمت بالا داریم پس ما یک حرکت نزولی داریم.
( تصویر شماره 5 ) : و میبینیم بعد از گام و اصلاح اول دوباره به همین صورت یک اکستنشن و کارکشن نزولی داریم پس روند ادامه دارد.
( تصویر شماره 6 ) : همانطور که مشاهده میکنید مجددا بعد از گام و اصلاح دوم دوباره یک اکستنشن و کارکشن نزولی داریم پس روند همچنان ادامه دارد و مجموعه این حرکات باهم یک روند نزولی را میسازند. هر چند در گام سوم ضعف قدرت در کندل ها و کم شدن شیب نزول نسبت به گام قبلی( یعنی گام دوم ) قابل رویت است که نشانه ی تضعیف شدن فروشنده ها میباشد و همچنین اصلاح یا کارکشن آن بیش از 50 درصد گام نزولی خود بالا آمده و با کندل های قویتری نسبت به اصلاح قبلی( یعنی اصلاح گام دوم ) و با شیب تند تری، که این ها همه نشانه هایی هستند که فروشنده ها دیگه تمایلی به فروش و پایین آوردن قیمت ندارند و ما قبل از اینکه قیمت کاری انجام بده و بقیه معامله گران حاضر در بازار متوجه آن بشوند، آن را میبینیم و همین طور که مشاهده می کنید بازار در ادامه رنج شد و قیمت در یک محدوده کوچک در حال نوسان است.
![]() |
نتیجه گیری از روند نزولی
تمام این نشانه های قیمت مثل شیب و تمایلات خریدارها و فروشنده ها را در آموزش های بعدی به طور کامل برای شما بازگو خواهم کرد.
پس ما باید مراقب این باشیم مادامی که در بازار اکستنشن ها و کارکشن ها دارند ادامه پیدا میکنند روند ادامه دارد.
یادآوری میکنم : ما به اندیکاتورها یا سطوحی که در بازار مثلا براساس فیبوناچی شکل میگیرند اهمیتی نمیدیم بلکه نشانه های خود قیمت را دنبال می کنیم.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که برای اینکه یک روند نزولی را تشخیص بدیم اول باید یک حرکت نزولی داشته باشیم و اگه این حرکت های نزولی قیمت تکرار شد یک روند نزولی را میسازند و مادامی که این حرکات قیمت ادامه داشته باشند، روند ما هم ادامه دارد. در مطلب بعدی یاد میگیریم چگونه با استفاده از سویینگ ها پایان یک روند صعودی یا نزولی را شناسایی کنی.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
هرچی از سادگی و جذابیت مقالاتت بگم باز کم گفتم. دمت گرم آقا حامد عزیز، خیلی استفاده کردم
56 روز پیش ارسال پاسخسلام وعرض ادب
56 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما واقعا ممنونم و خیلی خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده.
یه دنیا ممنون واقعا گل کاشتی.چقد شیوا و قشنگ توضیح دادین.فقط یه سوال تو چه تایم فریمی باید نمودار رو بخونیم
23 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
23 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده.
فقط خواهش میکنم این مطالب رو با تمرکز و دقت بخونید شما پرسیدید در چه تایمی نمودار رو بخونیم! اگه دقت کنید به این آموزش یا تمام آموزش هایی که منتشر کردم میبینید که من از تایم فریم اصلا صحبت نکردم یعنی چی یعنی اینکه محدود به هیچ تایم فریمی نیست و هر تایم فریمی که خودتون راحت ترین رو انتخاب کنید.
و دوستانه عرض میکنم اگه آموزشی رو در هر جایی دیگر دیدید که محدود به نموداری یا تایمی بوده بدونید اون آموزش هیچ ارزشی نداره و فقط برای گمراه کردنه.