روند نزولی
بعد از بررسی روند صعودی نوبت میرسه به روند نزولی، در روند نزولی هم ما برای اینکه یک روند را داشته باشیم قبل از آن باید یک حرکت نزولی را ببینیم و برای اینکه یک حرکت نزولی داشته باشیم باید قبل از آن یک اکستنشن قوی به سمت نزول و یک کارکشن ضعیف در جهت مخالف روند داشته باشیم.
یادآوری : اگه تعریف اکستنشن( extension ) و کارکشن( correction ) را با خصوصیاتی که هر یک باید داشته باشند را نمیدونی پیشنهاد میکنم اول مقاله ( سرنخ های تشخیص روند بازار ) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز. ( به تصاویر زیر توجه کنید )
نکته 1 : اکستنشن به یک گام پر قدرت گفته میشه و کارکشن به یک اصلاح ضعیف گفته میشه.
نکته 2 : در حرکت قیمت، صفت قدرت در اکستنشن و صفت ضعف در کارکشن فوق العاده مهم است.
1 |
2 |
3 |
نشانه های روند نزولی
ما برای اینکه یک حرکت نزولی را ببینیم نیاز به یک اکستنشن به سمت پایین و یک کارکشن به سمت بالا داریم یعنی تصویر شماره 3 ، مادامی که این حرکت های قیمت به سمت نزول ادامه داشته باشد روند نزولی ما ادامه دارد. ( به تصاویر زیر دقت کنید )
4 |
5 |
6 |
حالا باهم تصویر را بررسی میکنیم ( تصویر شماره 4 ) : همانطور که میبینید ما یک اکستنشن( گام ) به سمت پایین و بعد از آن یک کارکشن( اصلاح ) ضعیف به سمت بالا داریم پس ما یک حرکت نزولی داریم.
( تصویر شماره 5 ) : و میبینیم بعد از گام و اصلاح اول دوباره به همین صورت یک اکستنشن و کارکشن نزولی داریم پس روند ادامه دارد.
( تصویر شماره 6 ) : همانطور که مشاهده میکنید مجددا بعد از گام و اصلاح دوم دوباره یک اکستنشن و کارکشن نزولی داریم پس روند همچنان ادامه دارد و مجموعه این حرکات باهم یک روند نزولی را میسازند. هر چند در گام سوم ضعف قدرت در کندل ها و کم شدن شیب نزول نسبت به گام قبلی( یعنی گام دوم ) قابل رویت است که نشانه ی تضعیف شدن فروشنده ها میباشد و همچنین اصلاح یا کارکشن آن بیش از 50 درصد گام نزولی خود بالا آمده و با کندل های قویتری نسبت به اصلاح قبلی( یعنی اصلاح گام دوم ) و با شیب تند تری، که این ها همه نشانه هایی هستند که فروشنده ها دیگه تمایلی به فروش و پایین آوردن قیمت ندارند و ما قبل از اینکه قیمت کاری انجام بده و بقیه معامله گران حاضر در بازار متوجه آن بشوند، آن را میبینیم و همین طور که مشاهده می کنید بازار در ادامه رنج شد و قیمت در یک محدوده کوچک در حال نوسان است.
7 |
نتیجه گیری از روند نزولی
تمام این نشانه های قیمت مثل شیب و تمایلات خریدارها و فروشنده ها را در آموزش های بعدی به طور کامل برای شما بازگو خواهم کرد.
پس ما باید مراقب این باشیم مادامی که در بازار اکستنشن ها و کارکشن ها دارند ادامه پیدا میکنند روند ادامه دارد.
یادآوری میکنم : ما به اندیکاتورها یا سطوحی که در بازار مثلا براساس فیبوناچی شکل میگیرند اهمیتی نمیدیم بلکه نشانه های خود قیمت را دنبال می کنیم.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که برای اینکه یک روند نزولی را تشخیص بدیم اول باید یک حرکت نزولی داشته باشیم و اگه این حرکت های نزولی قیمت تکرار شد یک روند نزولی را میسازند و مادامی که این حرکات قیمت ادامه داشته باشند، روند ما هم ادامه دارد. در مطلب بعدی یاد میگیریم چگونه با استفاده از سویینگ ها پایان یک روند صعودی یا نزولی را شناسایی کنی.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مهدی مبینی
هرچی از سادگی و جذابیت مقالاتت بگم باز کم گفتم. دمت گرم آقا حامد عزیز، خیلی استفاده کردم
613 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام وعرض ادب
613 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما واقعا ممنونم و خیلی خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده.
منیره
یه دنیا ممنون واقعا گل کاشتی.چقد شیوا و قشنگ توضیح دادین.فقط یه سوال تو چه تایم فریمی باید نمودار رو بخونیم
580 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
580 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده.
فقط خواهش میکنم این مطالب رو با تمرکز و دقت بخونید شما پرسیدید در چه تایمی نمودار رو بخونیم! اگه دقت کنید به این آموزش یا تمام آموزش هایی که منتشر کردم میبینید که من از تایم فریم اصلا صحبت نکردم یعنی چی یعنی اینکه محدود به هیچ تایم فریمی نیست و هر تایم فریمی که خودتون راحت ترین رو انتخاب کنید.
و دوستانه عرض میکنم اگه آموزشی رو در هر جایی دیگر دیدید که محدود به نموداری یا تایمی بوده بدونید اون آموزش هیچ ارزشی نداره و فقط برای گمراه کردنه.
رضا ابراهیمی
با سلام و دورود خدمت استاد حامد عزیز استاد اگه روند نزولی تا کف چارت با قدرت بیاد واصلاحش ضعیف باشه باز داره مارو گول میزنه... در اکثر مواقع ریزش میکنه.
161 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
159 روز پیش ارسال پاسخببینید قبلا هم دوستان سوالهایی شبیه شما پرسیدند. جواب شما و بقیه دوستان یکی هست و اونم اینه که هیچ قطعیتی وجود ندارد. این بازار، یک بازار واقعی و هر رفتاری میتونه داشته باشه و ما هم دقیقا داریم همین رو یاد میگیریم و هیچ وقت با دیدن یک فاکتور یا فقط استفاده از یک مبحث آموزشی وارد معامله و بازار نمیشیم بسیار کار اشتباهی هستش که شما مثلا فقط از این مبحث یک نکته ای یاد گرفتید و بعد بیاید فقط از این نکته برای ورود به معامله استفده کنی. شما به کل آموزشها باید مسلط بشید و بعدش یک مجموعه ای از فاکتورها و دلایلی برای ورود یا بستن یک معامله دارید در واقع یک پلن معاملاتی دارید.
و نتیجه گیری از کل اون فاکتورها یعنی پلن معاملاتی به شما میگه که الان این موقعیت مناسب ورود هست یا نه.
و از طرفی مادامی که یک روند قدرت داشته باشه و ما متوجه اون قدرت بشیم اون روند میتونه حالا حالاها ادامه داشته باشه و من بارها گفتم که باید صفت قدرت و ضعف رو در بازار ببینیم.
ناشناس
سلام و عرض ادب/مچکرم دوست من/نکته ایی رو خاستم بگم به دوستان /این قضییه اموزش مثل یک غذاست که شما همه مواد رو میریزید تو قابلمه و صبر میکنید تا جا بیفته/در مبحث ترید باید صبور باشید و جویای اموزش صحیح/یک جایی این اموزشها در شما جا میافته/وقتی که مغزشما با دیدن چارت اطلاعات رو به صورت صحیح پردازش کرد شما جا افتادین توی این موضوع/از کجا بفهمیم جا افتادیم ازسود مستمر/موفق باشین
118 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
117 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و از توصیه ی شما بینهایت ممنونم.
ناصر
سلام و تشکر از این دوره اموزشیه عالیتون. من با یک بار خوندن کل مطالب الان درک بهتری نسبت به چارتها دارم و شروع کردم به مرور دوباره مطالب از ابتدا.
85 روز پیش ارسال پاسخیک سوال برام پیش اومد. در تصویر شماره ۶ شما گفتین که اکستنشن با کندلهایه نه چندان قوی و کارکشن با کندلهای قویتر صورت گرفته. میخواستم بپرسم منظور از این قدرت چیه؟ ایا منظورتون از مکان بسته شدن کندلهاست که ایا در ۱/۳ پایانیه کندل بسته میشه یا نه؟
پیشاپیش از کمکتون متشکرم.
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
84 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده.
شما فرمودید که من در توضیح تصویر 6 گفتم ( اکستنشن با کندلهایه نه چندان قوی و کارکشن با کندلهای قویتر صورت گرفته) در حالی که اصلا چنین حرفی نزدم فکر کنم دچار اشتباه شدید. چرا که چنین جمله ای در توضیح تصویر 6 وجود نداره.
ولی در مورد قدرت پرسیده بودید باید بگم که صفت قدرت رو به صورت کلی برای هر گام قیمتی در نظر میگیریم مثل شکل کندلها ، شیب گام ، میزان پرتاب ، میزان بی وزنی یا نقدینگی و... تمام این آیتم ها صفت قدرت و ضعف یک گام رو برای ما مشخص میکنه. امیدوارم تونسته باشم جواب سوال شما رو بدم.