دو قانون مهمه روندها

خوب تا حالا یاد گرفتیم که روندها چطور به وجود می آیند، چطور پایان پیدا میکنند و چطور تغییر پیدا می کنند و چرا اصلا به وجود می آیند. اما خیلی مهمه که ما قوانین این روندها را هم بدونیم چرا که ما باید با روندها معامله کنیم و در روندها بمونیم، اما آن چیزی که باعث میشه ما تصمیمات هیجانی و یا نا آگاهانه ای را روی معاملاتمون نگیریم، این است که قواعد آن را هم بلد باشیم. یعنی منظورم قوانین مخصوص روندهاست.

دوتا قانون در بازار روند ها وجود داره :  1- قانون تدام روند.       2- قانون عدم ادامه روند.

قانون اول : قانون تدام روند.

1

همانطور که در تصویر توی متن بازارمان مشاهده میکنید، ببینید قبل از اینکه وارد آموزش بشم اینو بگم به شما که این متن بازار خیلی برای ما مهمه و تقریبا تمام آموزش های من تا الان همش به متن بازار مربوط میشه که قبلا درباره ی متن بازار مفصل صحبت کردم که چطور باید باشه و چند تا کندل داشته باشه و باید چه ویژگی هایی باید داشته باشه پس اگه اطلاعاتی کافی درباره ی چارچوب متن بازار نداری پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را یعنی ( آموزش 6 : چارچوب متن بازار ) مطالعه کن و بعد به ادامه مطلب بپرداز.

در این متن بازار ما یک چارچوب پایینی داریم و یک چارچوب بالایی در این دو لبه ی اصلی. (تصویر شماره 1)
حالا قانون اول روند اینو میگه که زمانی که قیمت از یک سطح شروع به حرکت کرد به سمت دیگر، حرکت خودش را ادامه میدهد تا اینکه خودش را به سطح مقابل برسونه. (به تصاویر زیر دقت کنید)

2
3

با توجه به تصاویر بالا یعنی اگر قیمت از لبه ی بالایی (تصویر شماره 2) شروع به حرکت کرد، حرکت خودش را ادامه میدهد تا زمانی که به سطح مقابل یعنی سطح پایینی برسه. همینطور هم اگر قیمت از سمت پایین حرکت خودش را شروع کنه (تصویر شماره 3) اون حرکت صعودی اش را ادامه میده تا به سطح مقابل خودش یعنی لبه ی بالایی برسه که این میشه قانون اول روندها.
حالا قانون دوم روند ها چیه!!!؟

قانون دوم : قانون عدم ادامه روند. (قانون تغییر روند)

بر پایه ی همین اصل اول تعریف میشه که میگه قیمت برگشت نمیخوره ، قیمت تغییر روندی در اون ایجاد نمیشه مگر اینکه خودش را به سطح مقابل رسونده باشه. که خب این را در قانون اول هم داشتیم. که می گفتیم قیمت تغییر نمی کند مگر اینکه خودش را به سطح مقابل برسونه پس در اصل دوم که برای تغییر روند است یک شرط آن این است که قیمت خودش رو به سطح مقابل رسونده باشه، بعد از آن ما اجازه داریم دنبال معاملات باشیم.

اما یک حالت دیگه ای هم وجود داره در قانون تغییر روند یعنی در اصل دوم و اون این است که قیمت فقط به یک شرط میتونه خودش را به سطح مقابل نرسونده باشه، روندش را تغییر بده و اون این است که یک اکستنشن و یک کارکشن در خلاف جهت حرکت قیمت ایجاد بکنه آن گاه بعد از این ما میگیم که قیمت تغییر روند داده. (به تصاویر زیر دقت کنید)

4
5
6

همانطور که در تصاویر بالا مشاهده میکنید (تصویر شماره 5) روندمان صعودی بوده و ما با توجه به قانون اول هر اتفاقی که بیفته و قیمت هر رفتاری را نشان بده ما حق نداریم که بگیم روندمان تغییر پیدا کرده تا زمانی که خودش را به سطح مقابل نرسونده باشه مگر اینکه یک اکستنشن و یک کارکشن در خلاف جهت حرکت قیمت ایجاد بشه (تصویر شماره 6) در این صورت ما میگیم روند قیمت از صعود به نزول تغییر پیدا کرده.

نکته : تعریف اکستنشن( extension ) و کارکشن( correction ) را با خصوصیاتی که هر یک باید داشته باشند را در ( آموزش 7 : سرنخ های تشخیص روند بازار ) براتون گفتم. پس اگه اطلاعاتی درباره ی گام و اصلاح یعنی اکستنشن و کارکشن نداری پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه کن.

برای حالت روند نزولی هم همینطور اگر قیمت از سطح بالایی شروع به ریزش کرد هر اتفاقی که بیفته ما اجازه نداریم بگیم که روند نزولی پایان پیدا کرده و دیگه خودش را به سطح مقابل نمی رسونه مگر اینکه یک اکستنشن صعودی و یک کارکشن رو بعد از اون ایجاد بکنه اون موقع ما میگیم که بله دیگه روند تغییر کرده و از اونجا به بعد ما دنبال معاملات خرید می گردیم. (به تصاویر زیر دقت کنید)

7
8
9

خوب ما در این مطلب به دو اصل مهم در روند های بازار پرداختیم که زمانی که قیمت از یک سطح شروع به حرکت میکند حرکت خودش را ادامه میدهد تا به سطح مقابل برسه و دوم اینکه قیمت زمانی که از یک سطح شروع به حرکت میکنه هر رفتاری از خودش نشان بده، تا زمانی که خودش را به سطح مقابل نرسونه ما نمیتوانیم بگیم که قیمت تغییر روند داده مگه اینکه یک اکستنشن و یک کارکشن در خلاف جهت حرکت قیمت ایجاد بشه.
در مطلب بعدی به انواع اصلاح قیمت در بازار معاملاتی میپردازیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...