شناسایی قدرت روندها از طریق ( کارِکشِن )

پس اولین راهی که برای شناسایی قدرتِ رفتارِ روندها یاد گرفتیم شناسایی رفتار کندل ها بود که فهمیدیم هر چقدر پایدار و منظم حرکات خودشان را انجام بدهند روند ما از قدرت بهتری برخوردار است.

حالا سرنخ دومی که میتوانیم ازشون استفاده کنیم کارکشن ها هستند اگر یادتون باشه در آموزش های قبلی که درباره ی انواع اصلاح قیمت بود برای شما به طور کامل توضیح دادم که ما چند مدل کارکشن داشتیم که عبارت بودند از :1- استال  2- پولبک  3- کمپلکس پولبک.
 البته پولبک به ریورسال هم داشتیم که اون برای حرکات برگشتی بود که شامل حال تشخیص قدرت روندها نیست.

ما برای شناسایی قدرت روندها و قدرت بازار، به کارکشن هایی نیاز داریم که در حالت ادامه دهنده هستند. حالا با هم یکی یکی هر کدام را بررسی میکنیم.
نکته : اگه درباره ی انواع اصلاح قیمت اطلاعاتی ندارید پیشنهاد میکنم اول 2 آموزش مرتبط با انواع اصلاح قیمت را مطالعه کنید و بعد به ادامه این مطلب بپردازید.

آموزش 16 : انواع اصلاح قیمت (قسمت اول)

آموزش 17 : انواع اصلاح قیمت (قسمت دوم)

استال

خب اول از استال شروع میکنیم، در کارکشن از نوع استال به این خاطر که سرسختی و سماجت معامله گرهای سازنده ی اکستنشن اونقدر بالا بود که وقتی قیمت می خواست کارکشن بکنه اجازه پس زدن به قیمت رو نمی داد و قیمت حداکثر می توانست تا 15 درصد از اکستنشن را برگرده و به همین خاطر بالاترین قدرت روند را دارد چون در حالت کارکشن نتونست بیشتر از 15 درصد ریزش بکنه پس قویترین حالت قیمت را ما در استال داریم.
( به تصاویر دقت کنید )

1
2

در مورد استال این نکته را براتون بگم که برای استال بین 3 تا 6 کندل نیاز هست که ما بگیم این کارکشن از نوع استال است همین طور که در تصویر شماره 2 میبینید ما یک اکستنشن صعودی داریم که از کندل کوچیک شروع شده و رفته رفته بزرگتر شده که این نشان دهنده ی قدرت خوب لِگ صعودی ماست و بعد قیمت با 3 کندل اصلاح کرده و دوباره به مسیر خود ادامه داده و لِگ بعدی را ساخته.

حال اگر بیشتر از 6 کندل باشه میشه چوپی و در نهایت ممکنه تبدیل به پولبک بشه و اگه هم کمتر از 3 کندل باشه، در واقع یک توقف معمولی قیمت در ادامه حرکت اکستنشن هست. ( به تصاویر دقت کنید )

3
4

همینطور که در تصویر میبینید (تصویر شماره 3) ما یک لِگ صعودی قوی و پرقدرت داریم که وسط این لِگ دوتا کندل قرمز رنگ ایجاد شده و دوباره لِگ صعودی ما به حرکت خودش ادامه داده، در نگاه اول در اینجا یک استال رخ داده ولی چون برای کارکشن استال ما یک شرط داشتیم که میگفت در کارکشن استال تعداد کندل ها باید بین 3 تا 6 کندل باشه ولی در این حرکت ما فقط دوتا کندل داریم.
پس این حرکت کارکشن از نوع استال نیست و فقط یک توقف معمولی در ادامه حرکت قیمت است و یک اصل مهم در بازارهای معاملاتی هست که میگه ما باید به قوانین برای معامله کردن پایبند باشیم و اصلا نباید تخفیفی قائل بشیم. درسته که در این تصویر اگه ما این حرکت را استال هم در نظر میگرفتیم باز هم سود میکردیم چرا که قیمت به حرکت خودش ادامه داده ولی همیشه این اتفاق نمیفته.

درست ترین حال اینه که ما این حرکت به طور کامل یک گام در نظر بگیریم (تصویر شماره 4) و بعد از اینکه قیمت حرکتش کامل شد و به بی وزنی رسید منتظر اصلاح قیمت باشیم و بعد از اینکه اصلاح کامل شد آماده بشیم برای گرفتن معامله.
اینکه چگونه باید اینگونه حرکات رو معامله کنیم در آموزش های بعدی به طور کامل به شما یاد خواهم داد.

پس قویترین حالت میشه استال دلیل آن هم این شد که به خاطر بالا بودن سماجت های معامله گرهای سازنده ی اکستنشن، قیمت زمانی که میخواد کارکشن بکنه اجازه پس زده شدن نداره و فقط میتونه حداکثر تا 15 درصد اکستنشن را برگرده.

پولبک

حالت ضعیف تر از استال که حالت معمول و پر تکرار در بازار است. پولبکه، پولبکه ساده یعنی بعد از اکستنشن، قیمت یک پولبکی را انجام میده که بین 15 تا 50 درصد اکستنشن خودش را میتواند برگردد.
( به تصاویر دقت کنید )

5
6

همانطور که در تصویر میبینید (تصویر شماره 6) این اصلاح قیمت از نوع پولبک است به دلیل اینکه همانطور که گفتیم هرگاه قیمت بین 15 تا 50 درصد از اکستنشن خودش را اصلاح کند این اصلاح قیمت از نوع پولبک میباشد. ( به تصاویر زیر خوب دقت کنید )

7
8

همانطور که در تصویر میبینید (تصویر شماره 8) این کارکشن تقریبا تا 15 درصد از اکستنشن خودش را اصلاح کرده و قاعدتا باید اصلاح از نوع استال باشد ولی چون کارکشن استال باید بین 3 تا 6 کندل باشد و نه بیشتر برای همین ما این کارکشن را از نوع پولبک در نظر میگیریم چون تعداد کندل های این کارکشن از 6 عدد بیشتر است.

کمپلکس پولبک

در کمپلکس پولبک ما دوتا لگ برگشت داشتیم یعنی در کارکشن قیمت دوتا پولبک اتفاق می افتاد و یا اینکه کارکشن کِش می اومد و با کندل های فرسایشی منجر به اصلاح میشد.

این ضعیف ترین حالت روند است! چون اون معامله گرهای سازنده اکستنشن قوی نبودند و اونقدر سماجت نداشتند که وقتی بازار وارد مرحله کارکشن شد، نتوانستند جلوی سازنده های کارکشن را بگیرند که فقط یکبار کارکشن صورت بگیرد بلکه معامله گرهای مخالف اکستنشن توانستند دوبار یعنی دوتا لگ قیمت را برگردانند.
( به تصاویر دقت کنید )

9
10
11

پس این شد کمپلکس پولبک و این کارکشن ضعیف ترین حالت روند هست و ما نباید زیاد باهاش معامله بکنیم و هرگاه در بازار دیدیم که قیمت به صورت کمپلکس پولبک حرکت میکنه و از آن موقعیتی دیدیم برای معامله چه برای خرید و یا فروش.
بهتره یا معامله ای انجام ندیم و یا اگه تصمیم به معامله گرفتیم حساسیت بیشتری داشته باشیم و از فاکتورهای دیگه ای که در آینده به شما یاد میدم حتما استفاده کنیم برای تشخیص قدرت تا میزان موفقیتمان بالاتر بره.

اما برای پولبک معمولی و استال اینگونه نیست چون از قدرت خوبی برخوردارند پس با خیال راحتری اقدام به معامله میکنیم و درصد موفقیتش هم بالاتر است اما نباید نسبت به آنها هم بی توجه باشیم و فقط به خاطر اینکه قدرت خوبی دارند اقدام به معامله کنیم بلکه برای آنها هم باید از چند فاکتور و یا چند سرنخ استفاده کنیم و زمانی که همه ی آنها به ما تایید دادند اقدام به معامله کنیم.
نگران نباشید در آموزش های بعدی دونه به دونه با این سرنخ ها آشنا میشیم و یاد میگیریم چطور از این سرنخ ها برای یک معامله پرسود استفاده کنیم.

خب ما در این مطلب به بررسی قدرت روندها  از طریق کارکشن ها پرداختیم که بفهمیم کدام روند دارای قدرت مناسبی و کدام یک قدرت خوبی ندارد و بهتره از آن برای معامله پرهیز کنیم.
در مطلب بعدی به سومین راه بررسی قدرت روندها یعنی بررسی اکستنشن ها میپردازیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...