شناسایی قدرت روندها از طریق ( اِکستِنشِن )
تا الان یاد گرفتیم که چطور در گام نخست از کندل ها و بعد در ابعاد بزرگتر از طریق کارکشن ها متوجه قدرت روند بازار بشیم.
الان می خواهیم گام سوم که در ابعاد وسیع تری به ما کمک میکند برای شناسایی قدرت روند بازار را یاد بگیریم، که میشه براساس اکستنشن ها. یعنی این اکستنشن ها سرنخ هایی را به ما نشان می دهند که ما می توانیم در آینده ای دورتر از چند کندل و یا حتی به اندازه ی یک اکستنشن، قدرت روند را شناسایی کنیم.
پروجِکشِن یا پرتاب قیمت
برای شناسایی پروجکشن (projection) و یا پرتاب قیمت، در ابتدا در متن بازارمان میزان اکستنشنی که قیمت حرکت کرده را منهای کارکشن قبلی خودش میکنیم به تصویر زیر خوب دقت کنید یعنی کل حرکت گام صعودی را منهای این مستطیل رنگی میکنیم و اون میزان باقی مانده (یعنی آن فلش سفید رنگ) میشه میزان پرتاب قیمت یا پروجکشن.
1 |
2 |
حالا برای شناسایی قدرت روند در بازار، هر پرتاب قیمت را با پرتاب قیمت قبلی خودش مقایسه میکنیم. یعنی الان با توجه به تصویر شماره 3 که حرکت بعدی شکل گرفته و اکستنشن بعدی ساخته شده ما دوباره میایم میزان پرتاب قیمت اکستنشن جدید را مثل حرکت قبلی مشخص می کنیم.
3 |
4 |
حالا برای اینکه موضوع را بهتر درک کنیم ما اون پرتاب قیمت اول را میزاریم A و پرتاب قیمت دوم را میزاریم B. (تصویر شماره 4)
مادامی که پروجکشن جدید ما یعنی B از پروجکشن قبلی ما یعنی A کوچکتر باشه یعنی اینکه همانطور که در تصویر شماره 4 می بینید معامله گرهای سازنده این اکستنشن ضعیف شدند کسانی که به طور موثر داشتن قیمت را به سمت اعداد بعدتر و بالاتر هدایت میکردند دیگه وجود ندارند در نتیجه من و شما هم در این بازار، هر چند که اگه سیگنالی صادر بشه از طرف بازار یا شخص – کانال – اندیکاتور و یا هر چیز دیگه ای که به ما بگه در اینجا معامله ای باز کنیم برای خرید به هیچ وجه این کار را انجام نمیدیم.
نکته : اصلا مهم نیست که چرا این معامله گران ضعیف شدند میتواند بنا به هر دلایلی باشد که ما نمی دونیم و اصلا هم مهم نیست برای اینکه ما تحلیل گر نیستیم ما یک معامله گریم و کاری به اخبار و حاشیه های قیمت نداریم.
اما اگر این میزان پرتاب قیمت حالت B نسبت به حالت A تغییر نکنه که در واقع این را به ما میگه که ما آنچنان تغییر خاصی را در بین معامله گران نداریم، پس اگه یک سیگنالی برای گرفتن معالمه پیدا کردیم برای خرید میتوانیم از آن فرصت استفاده کنیم برای یک معامله جدید.
یا مثلا مقدار حالت B از حالت A بیشتر شد ما اینجا با اطمینان بیشتر و با خیال راحت تری اقدام به معامله جدید میکنیم و حتی میتوانیم سرمایه بیشتری را وارد این معامله بکنیم.چرا؟
چون میدونیم اون معامله گر های سازنده روند نسبت به اکستنشن قبلی خیلی قویتر شدند پس مادامی که اون موج سازنده روند قوی تر میشه، ما هم با خیال راحت تری برای معامله جدید اقدام میکنیم.
میزان پرتاب قیمت در روند نزولی
همین حالت برای روند نزولی هم وجود دارد و دقیقا هر کاری که برای روند صعودی انجام دادیم مجدد برای روند نزولی هم تکرار میکنیم یعنی ما در حرکات نزولی میایم و یک اکستنشن را در نظر میگیریم، حالا مقدار اون اصلاحی که قبلا کرده را ازش کم میکنیم. یعنی آنجایی در تصویر زیر با مستطیل رنگی مشخص کردم، این مقدار باقی مانده (یعنی آن فلش سفید رنگ) میشه پروجکشن یا پرتاب قیمت.
5 |
6 |
برای اکستنشن بعدی هم همینطور میزان پرتاب قیمت را مشخص میکنیم.
7 |
8 |
حالا چه اتفاقی میفته دوباره ما حالت اول را A و حالت دوم را B در نظر میگیریم (تصویر شماره 8) مادامی که مقدار حالت B از حالت A کمتر میشه یعنی اون معامله گرهای فروشنده ای که داشتن روند نزولی را میساختن بنا به دلایلی که اصلا برای ما مهم نیست، ضعیف تر شدند پس من و شما هم دلیل نداره در این بازار که سازندگانش ضعیف شدند وارد بشیم یا مثلا اگر مقدار B با مقدار A برابر باشد و یا حتی مقدار B بیشتر شده باشه با اطمینان بیشتری وارد معامله در این بازار میشیم چون یا قدرت سازندگان این روند تغییر نکرده یا اگر تغییر کردند اتفاقا قوی تر و بزرگتر شدند پس من و شما با اطمینان خاطر بیشتری دنبال فرصت ها برای معامله خواهیم بود.
خب ما در این مطلب به بررسی قدرت روندها از طریق اکستنشن ها پرداختیم و یاد گرفتیم با استفاده از آنها میزان پرتاب قیمت را در بازار مشخص کنیم حالا با توجه به پرتاب قیمت در متن بازار، می فهمیم کدام روند دارای قدرت مناسبی و کدام یک قدرت خوبی ندارد و بهتره از آن برای معامله پرهیز کنیم.
در مطلب بعدی به چهارمین راه بررسی قدرت روندها یعنی بررسی عمق قیمت میپردازیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
کاظمی
داداش دمت گرم خیلی خوب بود
697 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
695 روز پیش ارسال پاسخخوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده و امیدوارم هر چه زودتر به اون جایگاهی که دوست دارید برسید.
شناس
من داشتم قدرت روندها رو تمرین میکردم
507 روز پیش ارسال پاسخخیلی موارد این مدلی میبینم
https://www.tradingview.com/x/aI9dygEK/
روند قویه و توی لگ بعدی قوی تر هم میشه از نظر عمق و...
من هیچ ضعفی توی ساختار نمیبینم و منتظر لگ بعدیم که قوی تر باشه
ولی بلافاضله یا رنج میشه یا از همون بالا تغییر روند میده و برمیگرده بازار
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
507 روز پیش ارسال پاسخخیلی عالیه که دارید مباحث رو تمرین میکنید و امیدوارم همینطور با انرژی ادامه بدید ولی موقع تمرین کردن سعی کنید مطابق خطوطی که من در آموزشها رسم میکنم ، تمرین کنید.
چارتی که شما فرستادید به واضح ترین شکل ممکن داره میگه که روند صعودی داره قدرتش تمام میشه و تمایلات خریداران تغییر کرده و به احتمال خیلی زیاد روند رنج خواهد شد.
اول اینکه خطوطی که شما برای گام و اصلاح رسم کردید اشتباه رسم شده برای همین هست که خوب متوجه تغییر روند نشدید.
دوم اینکه وقتی می خواهید یک چارت رو بررسی کنید باید اون چارت رو با استفاده از تمام اون آموزش هایی که یاد گرفتید بررسی کنید.
حرکت B که اشتباه هم رسم شده اصلاحش به صورت کامپلکس پولبک رخ داده که این نوع اصلاح اگه یادتون باشه ضعیف ترین حالت اصلاح برای معامله است و به معنی آن است که نباید معامله کنیم چرا که به احتمال زیاد روند قدرتش رو به اتمام است و بر میگرده.
سوم اینکه بعد از این کمپلکس پولبک ما یک گام صعودی ضعیف داریم که نتونسته حرکت خوبی کنه و تقریبا حرکت قیمت نزدیک به صفر بوده و فقط تونسته تا سقف کامپلکس پولبک بیاد بالا.
چهارم اینکه ضریب چولگی این روند کاهشی میباشد و داره به ما میگه که قدرت روند صعودی داره کم میشه.
همه ی این نکات به ما میگه که اولین هشدار بعد از دیدن اون کامپلکس پولبک است که باید آماده خروج بشیم و دومین هشدار بعد از دیدن اون گام صعودی ضعیف است که دیگه باید از معامله خارج بشیم چرا که روند صعودی به آخر خودش رسیده و بعد از این به احتمال زیاد روند رنج خواهد شد.
تصویر عکس اصلاح شده
https://s28.picofile.com/file/8465457092/Screen_Shot_7_4_2023_at_4_03_PM.png
شناس
خیلی ممنون بابت راهنمایی
507 روز پیش ارسال پاسخخدا شمارو برامون نگهداره که اینقدر سریع جواب میدین و انقدر منظم مطلب میذارین
من که خیلی با سبکتون حال میکنم و حتمن تمرینام رو بیشتر میکنم
سوالی که داشتم اینه که آخرین کارکشنی که کشیدم
شما اصلاح کردی و پولبک در نظر گرفتی
اما توی این مثال خودتون مورد مشابه رو کارکشن در نظر گرفتین
https://tradebehtar.ir/uploads/editor/f98c12.png
این مورد خطهای مشکی رو توجه کنید:
https://www.uplooder.net/img/image/59/c7c076ea6eb845172ee6d47cfd9eba3a/f98c12.png
اگه اشتباه نکنم توی قسمت پولبکها ما دوتا کندل برعکس رو در نظر نمیگرفتیم و بخشی از روند میدیدیم
آیا توی عکسی که من فرستادم توی کامنت قبلی
اون کارکشن آخر باید همه کندلها(7تا کندل) رو شامل بشه؟
یا دوتا کندل نزولی کارکشنه؟
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
506 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما بسیار ممنونم. ببین دوست عزیز مباحث رو با هم قاطی نکنید این تصویری که از عکس های خودم فرستادی که من به صورت یکجا و با یک خط رسم کردم مربوط به یک مبحث آموزشی دیگه هست و من دارم یک مبحث دیگه رو آموزش میدم و فقط دارم روند صعودی رو نشون میدم. برای همین اومدم به این صورت رسم کردم چون تمرکز این آموزش روی روند صعودی بود وگرنه این اصلاح هم کامپلکس پولبک است و اگه بخواهید نوع اصلاح رو رسم کنید باید به صورت کامپلکس پولبک رسم بشه دقیقا همین خطوط مشکی که رسم کردید.
هر آموزشی رو یاد میگیرید بهش پایبند باشید و اگه هم میخواهید هر آموزش رو تمرین کنید برید سراغ عکس های همون آموزش چرا که هر عکسی که من در هر آموزش استفاده میکنم متمرکز به همون آموزش هست و به این صورت دیگه دچار اشتباه نمیشید.
دوم اینکه حتما برید آموزش های شماره 16 و 17 که مربوط به انواع اصلاح است رو یکبار دیگه با دقت و با تمرکز بخونید شما هنوز در این مباحث ایراد دارید.
مثلا گفتید ( سوالی که داشتم اینه که آخرین کارکشنی که کشیدم شما اصلاح کردی و پولبک در نظر گرفتی اما توی این مثال خودتون مورد مشابه رو کارکشن در نظر گرفتین)
کلا این جمله ی شما اشتباه هست ما اصلا اصلاحی به اسم کارکشن نداریم ببینید کلمه ی کارکشن یعنی اصلاح، کارکشن کلمه ی انگلیسی هست که فارسیش میشه اصلاح.
انواع اصلاح قیمت و یا انواع کارکشن به چهار دسته تقسیم میشه :
1- اِستال 2- پولبک 3- کامپلکس پولبک 4- پولبک به ریورسال
بعدش هم شما پولبک در نظر گرفته بودی که من اصلاحش کردم شد کامپلکس پولبک.
در مورد سوال بعدی شما ما کل اون 7 تا کندل رو کارکشن در نظر میگیریم و اینکه گفتید ( اگه اشتباه نکنم توی قسمت پولبکها ما دوتا کندل برعکس رو در نظر نمیگرفتیم و بخشی از روند میدیدیم) من به یاد نمیارم همچین حرفی زده باشم و خواهش میکنم اصلا این مدلی تصمیم نگیرید. ببینید گام و اصلاح باید با همدیگه همخونی داشته باشه وقتی یک گام با 10 یا 11 کندل تشکیل میشه باید اصلاحش هم به یک میزانی پایین بیاد و گرنه کارکشنی که 1 یا 2 کندل داشته باشه که نمیتونه اصلاح یک گامی که با 10 تا کندل تشکیل شده باشه که مگر از نوع استال که اونم شرایط مخصوص خودش رو داره. خواهش میکنم دقت کنید به این موضوع و آموزشها رو با عجله مطالعه نکنید. متعادلش اینه که هر آموزش رو چندبار مطالعه کنید و در طول هفته بیشتر از ۳ تا آموزش رو مطالعه نکنید و هر وقت به آموزش مسلط شدید برید سراغ اموزش بعدی
محمد
اقا حامد خدایی دمت گرم چیزی که همیشه دنبالش بودم رو به راحت ترین شکل ممکن توضیح دادی واقعااا ازت ممنونم .فقط یه سوال پیج هم دارید در مورد این مطالب اگر لطف کنید بذارید ممنون میشم
413 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
413 روز پیش ارسال پاسخخوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده. در مورد سوالتون باید بگم این مطالب فقط در همین سایت منتشر میشن.
ندا عظیمی
عالی بود عالی ، مرسی 🌹
266 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
265 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده.
رضااندیش
سلام و عرض ادب،وای وای دیوونم کردی با این آموزش هات،یه توصیه به دوستان،اگر صلاح دیدید بزارید وگرنه پاکش کنید،به نظرم همزمان نمیشه تو چن مسیر حرکت کرد،باید این آموزش هارو جدی گرفت و به عنوان مسیر سر راستی که بدون حاشیه و اتلاف وقت(بزرگترین سرمایه)و لپ مطلب شما رو هدایت میکنه،بعد از تایمی که به این مسیر کاملا مسلط شدین میتونین مسایل دیگه رو بررسی کنین،میشه زمانی که به سود مستمر رسیدین،اما موضوع مهم اینه که یادگیری تحلیل زمان حال بازار،این بینهایت کارآمد هست یعنی نمیشه که از دور خارج بشه،در اصل ما داریم آموزش تحلیل فکر مسلط های به بازار رو میبینیم،مچکرم دوست من
96 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
95 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده. از توصیه ی شما خیلی ممنونم.