سرنخ های روند
در این آموزش ما می خواهیم وارد روند ها بشیم و در مورد آنها صحبت کنیم یعنی سرنخ ها را بشناسیم، اینکه چطور شروع میشوند یا اینکه چطور پایان پیدا می کنند و همینطور چطور تغییر پیدا می کنند.
اول روند را تعریف میکنم که یعنی چی و چرا برای ما مهم است. روندها برای ما مهم هستند چون معامله گران بزرگ روندها را ایجاد می کنند. هیچگاه روند توسط معامله گران خورد ایجاد نمیشه و یا توسط معامله گرایی که با پول کم وارد بازار معاملاتی میشن ایجاد نمیشه بلکه توسط معامله گران بزرگ و یا تجمیعی از انبوه معامله گرها متنوع. مثلا مجموعه ای از معامله گرهای متوسط و خورد باشه ولی انبوهی از آنها نه دسته ای یا گروهی بلکه جامعه ای بزرگ از معامله گرها.
پس وقتی ما با یک جامعه ای بزرگ که حالا چه از نظر حجم معاملات و میزان سرمایه و یا تعدادشان بوده که منجر به این شده که حجم معاملات و تاثیر گزاری شان زیاد بشه همراه بشیم در این حالت ما در یک حرکت پایدار و یک بازار پویا قرار گرفتیم و داریم معامله انجام میدهیم نسبت به زمانی که معامله گران بزرگ در بازار نباشند یا انبوهی از معامله گران متنوع در بازار نباشند و دسته ای خاص باشند یعنی معامله گرهای خورد باشند خب در چنین بازاری، بازار متلاطم است بازار آشفته است دائماً داره حرکات هیجانی نشان میده چنانچه معامله ای انجام بدیم چه خرید و چه فروش، ضرر خواهیم کرد و بعد از ضرر کردن و از دست دادن سرمایه می خواهیم انتقام بگیریم و یا اشتباه بزرگتری انجام بدیم و از مارتینگل استفاده کنیم. پس ما باید حواسمون باشه با بزرگ های بازار وارد معامله بشیم با پول های بزرگ بازار همراه باشیم.
منطق سود کردن در بازار
اینکه با بزرگ های بازار وارد معامله بشیم به معنای سقف های بالاتر و کف های بالاتر نیست. این به معنای اینکه یک خط روندی شکل بگیره یا کانالی به صورت صعودی شکل بگیره به دلیل اینکه قیمت 3 الی 4 بار بهش برخورد کرده نیست یا یک اندیکاتوری توسط قیمتی به سمت بالا شکسته بشه یا تغییر فاز بده نیست.
اینها را که همه متوجه میشن. در آموزشهای قبلی اشاره کردم اصل سود کردن در بازار های مالی زودتر فهمیدن سرنخ های بازار است یعنی دانشی که ما زودتر از دیگران متوجه شکل گیری روندهای بازار میکنه. یعنی میزان بزرگی حجم پول من و شما به عنوان یک تریدر آن چنان تاثیری در سرنوشت معاملات به طور بلند مدت ندارد یا دانشی که دارد هم همین طور شما سخت ترین و پیچیده ترین روش تحلیل گری را بلد باشید اما اطلاعات خوب را در زمانی که هنوز بقیه در جریانش نیستند را به شما نده هیچ فایده ای ندارد.
ما باید زودتر از دیگران تغیرات را متوجه بشیم تا بتوانیم سود بکنیم وگرنه اندیکاتور – خط روند –کانال را هرکسی که حداقل دانش معاملاتی و هوش و استعداد را داشته باشه که متوجه میشه.
پس ما نمیخواهیم با کسانی در بازار هم مسیر باشیم که آنها عوام مردم اند. یعنی آن 90 درصد ها که در دام افتادند و در ضرر هستند بلکه ما میخواهیم آن 10 درصدی باشیم که زودتر از دیگران اقدام میکنند.
در ادامه می پردازیم که روند ها چطور شروع میشوند و چطور پایان یا تغییر می کنند.
شروع روندها
در بازار های معاملاتی شروع روندها یک دفعه ای اتفاق نمی افتد بلکه یک سرآغازی دارد یعنی نیاز نیست تا سقف ها و کف های بالاتری شکل بگیرد، نیاز نیست چند برخورد با کف کانال یا سقف یک کانال و یا خط روند شکل بگیره تا به ما بگه الان تغییری در روند ایجاد شده.
خب این سرنخ ها خیلی دیر هستند ما باید زمانی وارد بازار بشیم که آن قیمت عددی باشه که دیگر معامله گران حاضر در بازار، مایل باشند و سماجت داشته باشند که در قیمت های بدتر از ما خرید انجام بدهند در قیمت های بدتر از ما معامله کردن دیگران است، که منجر به بالا رفتن قیمت میشود پس هر چقدر ما زودتر تغیرات حرکات قیمت را بفهمیم در واقع داریم در اعداد بهتری وارد بازار میشیم.
در نتیجه تفاوتی که در قیمت ایجاد میشه در گرانتر شدن ها برای معاملات خرید خیلی بیشتره و ما سود بهتری را میبریم. پس این برای ما مشخص شد که راهمان در شناسایی روندها از کسانی که مشاهداتی را براساس سقف و کف ها دارند، اندیکاتور ها دارند یا دیگر الگوها جداست.
تغییر و پایان روندها
دلیل اینکه پایان یا تغییر را داریم این است که الزاماً پایان یک روند به معنای تغییر آن روند نیست هر چند که تغییر روند منجر به پایان روند قبلی هست ولی هیچگاه پایان یک روند به معنای تغییر روند نیست. من هر کدام از اینها را به طور کامل و شفاف در آموزش های بعدی براتون توضیح میدم. الان فقط به همین اکتفا میکنم چرا که خود این مبحث یک مقاله آموزشی جدا نیاز دارد.
نکته مهم : این بهتون بگم یکی از راه های شناسایی معامله گران حرفه ای و کاربلد با معامله گران ناشی و نابلد در این هست که هر چقدر معامله گر حرفه ای تر باشد. تعداد تاییدیه هاش کمتر است ولی سرنخ های قدرتمند تری را دارد. قبل از اینکه وارد بحث روند ها بشیم نیاز است به چند نکته اشاره کنم و توضیحاتی را به شما بدم. که خیلی راحت تر و دقیق به موضوع بپردازیم.
به حرکات قیمت در بازار چه میگویند
1 |
2 |
به تمامی حرکاتی که در بازار میبینیم لِگ ( leg ) گفته میشه. تمامی اینهایی که در تصویر شماره 2 میبینید یک لِگ هستند یعنی همه ی آنها لِگ هایی هستند که در تصویر وجود دارد. هر کدام از حرکات قیمت چه به سمت بالا و یا پایین هر کدام یک لِگ هستند.اما فرق هایی دارند.
3 |
مثلا لگ هایی که بزرگتر و پرقدرت هستند و با کندل های بیشتری پیش رفتند به آنها اِکستنشن ( extension ) می گوییم. تمامی اینهایی که در تصویر شماره 3 میبینید هر کدام یک اِکستنشن هستند مهم نیست در چه جهتی هستند صعود یا نزول به هر کدام از این حرکت های بزرگ و پرقدرت ما میگیم اکستنشن.
4 |
برخلاف اکستنشن ها لگ هایی را داریم که کوچکتر و با تعداد کندل های کمتر اتفاق می افتند که به آنها می گوییم کارکشن ( correction ) تمامی اینهایی که در تصویر شماره 4 میبینید هر کدام یک کارکشن هستند مهم نیست در چه جهتی هستند صعود یا نزول به هر کدام از این حرکت های کوچک و ضعیف ما میگیم کارکشن.
که خوب البته اکستنشن و کارکشن هر کدام انواعی دارند که در ادامه بهش می پردازیم ولی الان خیلی مهم است که شما بدونید که اکستنشن و کارکشن چی هستند صرف نظر از اینکه جهت آنها رو به بالا باشه یا پایین بهشون چه گفته میشود.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که روند های بزرگ و پویا بازار توسط معامله گرهای بزرگ شکل میگرد و برای سود کردن باید همراه با معامله گر های بزرگ باشیم پس باید سرنخ های ورود را زودتر بفهمیم یکی از نکات سرنخ ورود تشخیص حرکات قیمت بود که حرکت های قوی قیمت و حرکت های کوچک قیمت چگونه تشخیص بدیم و در مطلب بعدی با روند های بازار بیشتر آشنا میشیم و در قدم اول با چگونگی شروع و ادامه روند صعودی شروع میکنیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
سلام
304 روز پیش ارسال پاسخعالی آموزشات. ممنونم.
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
304 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطالب برای شما دوست عزیز مفید بوده.
رضا ابراهیمی
آقا ممنون بابت اطلاعات.من تازه واردم واقعا با این روش میشه از بازار سود گرفت..
292 روز پیش ارسال پاسخچطور میتونم تمرین هامو براتون بفرستم؟ راهنمایی بیشتر کنین.
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
291 روز پیش ارسال پاسخورود شما رو به این حرفه خوش آمد میگم و امیدوارم با انرژی در این حرفه ادامه بدید.
در مورد سوالتون باید بگم قطعا به موفقیت میرسید منتهی باید خیلی خوب به آموزش ها مسلط بشید. تمام نکاتی که یک شخص باید یاد بگیره که بتونه در این حرفه خوب کار کنه و تبدیل به یک معامله گر بشه رو من در این آموزش ها گفتم. پس در این مورد خیالتون راحت باشه. ولی گفتم به خودتون بستگی داره که چقدر جدی هستید و وقت میزارید.
هر وقت سوالی داشتید میتونید هم از بخش دیدگاه استفاده کنید و هم میتونید با ارسال ایمیل این کار رو انجام بدید. اگه عکسی هم میخواهید بفرستید از طریق ارسال ایمیل امکان پذیر هست میتونید در ایمیل عکس رو پیوست کنید و ارسال کنید. در اولین فرصت ممکن، قطعا جواب شما رو خواهم داد.
راه دوم که آسون تر هست اینکه در سایت ترید بهتر ثبت نام کنید وارد پنل کاربری بشید در قسمت پشتیبانی روی گزینه درخواست جدید کلیک کنید. در اینجا هم میتونید سوال خودتون رو بپرسید و هم هر فایلی که داشته باشید ارسال کنید.
A.k
سلام استاد عزیز خدا قوت.
263 روز پیش ارسال پاسخ۱.در تصویر شماره ۳بعد از اکستنشن دوم یه لگ دیگه با کندل سبز داریم آیا اونم میشه گفت اکستنشن؟
۲.آیا فاصله هایی که از یه تک کندل طولانی تشکیل میشه هم لگ محسوب میشن؟
مخصوصا اگه بلافاصله بعد از سویینگ باشند؟
۳.آیا بعد از هر اکستنشن لگ بعدی کارکشن محسوب میشه ؟چون بعضی وقتا بعد از یه اکستنشن لگ بعدی اندازش مساوی یا بزرگتر از اون کارکشن هست یعنی میشه گفت بعضی از اکستنشنها کارکشن ندارند؟
ممنون از وقت و حوصله ای که میدارید.خدا براتون.
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
263 روز پیش ارسال پاسخجواب سوالات شما رو به ترتیبی که شماره گذاری کردید پاسخ میدم.
1. بله اون حرکت هم یک اکستنشن صعودی هست.
2. درست متوجه سوال دوم شما نشدم اما اگه منظورتون این هست که یک کندل خیلی بزرگ رو که اندازش به اندازه ی یک اکستنشن در بازار هست رو به عنوان یک لگ در نظر بگیریم باید بگم چون به اندازه ی یک لگ معمولی مسافت طی کرده اون رو هم لگ در نظر میگیریم ولی یک لگ نامتعارف و غیر استاندارد هستش و باید خیلی مواظبش باشیم و گاها بعد از این مدل کندل های بزرگ ما شاهد بی وزنی در بازار میشم و بعدش شاهد برگشت قیمت خواهیم بود پس با این مدل لگها به هیچ وجه معامله نمیکنیم. البته اگه منظور سوال شما این باشه چون درست متوجه سوال شما نشدم.
3. جواب سوال سوم شما باید بگم بله بعد از هر اکستنشن ما کارکشن خواهیم داشت. این که میگید (بعد از یه اکستنشن لگ بعدی اندازش مساوی یا بزرگتر از اون کارکشن هست)
بله دقیقا درست متوجه شدید و باید بگم ما چند مدل کارکشن داریم که در آموزش های 16 و 17 به طور کامل توضیح دادم پس اصلا نگران نباشید و عجله هم نکنید آموزش ها رو به ترتیب جلو برید و مطمئن باشید به جواب سوالتون میرسید.
ناشناس
سلام و عرض ادب /مچکرم دوست من
32 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
31 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم.