انواع اصلاح قیمت در بازارهای معاملاتی

خب ما تا اینجا فهمیدیم که اکستنشن ها و کارکشن ها نقش خیلی مهمی دارند در سرنخ هایی که بازار در اختیار ما قرار میده. در این آموزش میخواهیم دقیق تر بشیم که چطور از این سرنخ ها باید استفاده کنیم. 

نکته : این را اول بگم که اکستنشن و کارکشن در تمام بازارهای معاملاتی نقش دم و بازدم قیمت را دارند. همانطور که همه موجودات برای زنده ماندن و ادامه حیات احتیاج به دم و بازدم دارند. بازارهای معاملاتی هم برای بقا و شکل گیری روندهاشون نیاز به دم و بازدم دارند که این دم و بازدم در بازارهای معاملاتی اکستنشن و کارکشن نام دارد.

یعنی ما چه برای معاملات ادامه دهنده و چه برای معاملات برگشتی نیاز داریم که این اکستنشن ها و کارکشن ها رو ببینیم و زیر نظر بگیریمشان و از آن سرنخ هایی که به ما می دهند به نفع خودمان استفاده می کنیم.

خب من در این آموزش می خوام درباره انواع کارکشن(یعنی انواع اصلاح قیمت) توضیح بدم اینکه چطور شکل میگیرند و چه خصوصیاتی دارند و اینکه چه استفاده ای ازشون میکنیم. ولی الان بیشتر به این میپردازیم که چطور شکل میگیرند و چه خصوصیاتی دارند و ما چطور اینها رو در بازار شناسایی می کنیم.

نکته : تعریف اکستنشن( extension ) و کارکشن( correction ) را با خصوصیاتی که هر یک باید داشته باشند را در ( آموزش 7 : سرنخ های تشخیص روند بازار ) براتون گفتم. پس اگه اطلاعاتی درباره ی گام و اصلاح یعنی اکستنشن و کارکشن نداری پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه کن.

انواع اصلاح قیمت و یا انواع کارکشن به چهار دسته تقسیم میشه :  
1- اِستال   2- پولبک   3- کامپلکس پولبک   4- پولبک به ریورسال

1- اِستال

حرکت اول اِستال است یعنی اولین نوعی از کارکشن(اصلاح قیمت) از نوع استال است. بعد از اینکه ما اکستنشن را روی نمودار می بینیم که مثلا 100 پیپ حرکت کرده و به پایان حرکت خود رسیده یعنی دچار بی وزنی شده و الان میخواد کارکشنش شروع بشه.
اما این اصلاح قیمت نباید بیشتر از 15 درصد باشه در واقع نمی تونه بیشتر از 15 درصد اصلاح بشه.

یعنی کارکشن بیشتر از 15 درصد اتفاق نمی افتد این به خاطر فشار بسیار زیاد معامله گرهای اکستنشن بوده یعنی معامله گرهایی که با سماجت ها و هیجانات خودشان پول های زیادی را در قیمت های بالاتر بر اساس تئوری حراج در بازار وارد کردند و دائما معامله میکنند و اینقدر این تمایلات زیاده که وقتی قیمت میخواد کارکشن بکنه این فشار نقدینگی اجازه نمیده که قیمت بیشتر از 15 درصد پس بزنه پس میشه استال.
(برای درک بهتر به تصاویر دقت کنید)

1
2
3
4

2- پولبک

حالت بعدی پولبک است. به این صورت که بعد از اینکه قیمت اکستنشن خود را کامل کرد، میتونه یک کارکشن را داشته باشه که این کارکشن بیشتر از 15 درصد برمیگرده اما بیشترین حدش 50 درصد است.یعنی نباید بیشتر از 50 درصد اکستنشن را اصلاح کنه. (به تصاویر دقت کنید)

5
6
7
8

مثلا اگر اکستنشن 100 پیپ باشه کارکشن نباید بیشتر از 50 پیپ باشه در غیر این صورت اگر بیش از 50 درصد بریزه اون دیگه کارکشن نیست در واقع یک اکستنشن است در خلاف جهت قیمت که بعد از آن منتظر میشیم بعد از یک کارکشن ضعیف تغییر روند رخ دهد. (به تصاویر دقت کنید)

9
10
11

پس هرگاه بعد از اکستنشن، کارکشن بیش از 15 درصد و کمتر از 50 درصد برگشت خورد ما یک کارکشنی را داریم از نوع پولبک.

اما چرا نباید بیشتر از 50 درصد اصلاح اتفاق بیفته! 

شما در نظر بگیرید که قیمت برای اینکه یک اکستنشن را بسازه مثلا باید 100 لات معامله انجام بشه خب حالا اگه به اندازه 50 درصد، قیمت خودش را اصلاح کنه یعنی آن معامله گرهایی که آمدند و سازنده اکستنشن بودند 50 درصدشون از معامله خارج شدند و در واقع 50 درصد از اون معامله گرهای باقی مانده از سازنده اکستنشن تمایلاتشون تغییر نکرده و ضعیف نشدند و در بازار مانده اند.

اما حالا در نظر بگیرید این اصلاح قیمت بیش از 50 درصد اتفاق بیفته. مثلا به 70 درصد برسه، خب برای مثال یعنی ما 100 لات معامله داشتیم که معاملات خرید بودند و اون اکستنشن را ساخته بودند، بعد قیمت 70 درصد اصلاح کرده یعنی 70 لات معامله فروش توی بازار آمده یا 70 درصد از آن معامله گران سازنده اکستنشن، معاملات خود را نقد کردند و دیگه توی معامله خرید نیستند و باقی مانده آنها میشه 30 درصد یعنی 30 لات از اون 100 لات معامله خرید باقی مانده توی معامله.

یعنی الان جامعه کوچکتر ما یعنی آن 30 درصد سازنده اکستنشن بعدی خواهد بود. پس هر چند که ما حرکت پرقدرتی داشته باشیم در اکستنشن، ولی اون اصلاح قیمت برای ما خیلی مهمه که حتما مطمئن باشیم که جامعه بزرگتر ما جامعه سازنه اکستنشنه بعدی خواهد بود.
 چون اگر مثل مثال بالا اگه به 70 درصد برسه در واقع الان جامعه سازنده ما اون 30 درصد است و یک جامعه کوچک است و نمی تواند اکستنشن بعدی را بسازد و در واقع در بازار معاملاتی این جامعه بزرگتر است که روندها را شکل میده. ( برای درک بهتر به تصاویر دقت کنید)

12
13
14

خوب ما در این مطلب به انواع اصلاح قیمت پرداختیم که به چند دسته تقسیم میشه و دارای چه خصوصیاتی است و چه رفتاری در بازارها از خود نشان میده و چگونه باید از آنها استفاده کرد.
در مطلب بعدی به قسمت دوم از اصلاح قیمت یعنی اصلاح از نوع کامپلکس پولبک و پولبک به ریورسال در بازارهای معاملاتی میپردازیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...