انواع اصلاح قیمت در بازارهای معاملاتی
خب ما تا اینجا فهمیدیم که اکستنشن ها و کارکشن ها نقش خیلی مهمی دارند در سرنخ هایی که بازار در اختیار ما قرار میده. در این آموزش میخواهیم دقیق تر بشیم که چطور از این سرنخ ها باید استفاده کنیم.
نکته : این را اول بگم که اکستنشن و کارکشن در تمام بازارهای معاملاتی نقش دم و بازدم قیمت را دارند. همانطور که همه موجودات برای زنده ماندن و ادامه حیات احتیاج به دم و بازدم دارند. بازارهای معاملاتی هم برای بقا و شکل گیری روندهاشون نیاز به دم و بازدم دارند که این دم و بازدم در بازارهای معاملاتی اکستنشن و کارکشن نام دارد.
یعنی ما چه برای معاملات ادامه دهنده و چه برای معاملات برگشتی نیاز داریم که این اکستنشن ها و کارکشن ها رو ببینیم و زیر نظر بگیریمشان و از آن سرنخ هایی که به ما می دهند به نفع خودمان استفاده می کنیم.
خب من در این آموزش می خوام درباره انواع کارکشن(یعنی انواع اصلاح قیمت) توضیح بدم اینکه چطور شکل میگیرند و چه خصوصیاتی دارند و اینکه چه استفاده ای ازشون میکنیم. ولی الان بیشتر به این میپردازیم که چطور شکل میگیرند و چه خصوصیاتی دارند و ما چطور اینها رو در بازار شناسایی می کنیم.
نکته : تعریف اکستنشن( extension ) و کارکشن( correction ) را با خصوصیاتی که هر یک باید داشته باشند را در ( آموزش 7 : سرنخ های تشخیص روند بازار ) براتون گفتم. پس اگه اطلاعاتی درباره ی گام و اصلاح یعنی اکستنشن و کارکشن نداری پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه کن.
انواع اصلاح قیمت و یا انواع کارکشن به چهار دسته تقسیم میشه :
1- اِستال 2- پولبک 3- کامپلکس پولبک 4- پولبک به ریورسال
1- اِستال
حرکت اول اِستال است یعنی اولین نوعی از کارکشن(اصلاح قیمت) از نوع استال است. بعد از اینکه ما اکستنشن را روی نمودار می بینیم که مثلا 100 پیپ حرکت کرده و به پایان حرکت خود رسیده یعنی دچار بی وزنی شده و الان میخواد کارکشنش شروع بشه.
اما این اصلاح قیمت نباید بیشتر از 15 درصد باشه در واقع نمی تونه بیشتر از 15 درصد اصلاح بشه.
یعنی کارکشن بیشتر از 15 درصد اتفاق نمی افتد این به خاطر فشار بسیار زیاد معامله گرهای اکستنشن بوده یعنی معامله گرهایی که با سماجت ها و هیجانات خودشان پول های زیادی را در قیمت های بالاتر بر اساس تئوری حراج در بازار وارد کردند و دائما معامله میکنند و اینقدر این تمایلات زیاده که وقتی قیمت میخواد کارکشن بکنه این فشار نقدینگی اجازه نمیده که قیمت بیشتر از 15 درصد پس بزنه پس میشه استال.
(برای درک بهتر به تصاویر دقت کنید)
1 |
2 |
3 |
4 |
2- پولبک
حالت بعدی پولبک است. به این صورت که بعد از اینکه قیمت اکستنشن خود را کامل کرد، میتونه یک کارکشن را داشته باشه که این کارکشن بیشتر از 15 درصد برمیگرده اما بیشترین حدش 50 درصد است.یعنی نباید بیشتر از 50 درصد اکستنشن را اصلاح کنه. (به تصاویر دقت کنید)
5 |
6 |
7 |
8 |
مثلا اگر اکستنشن 100 پیپ باشه کارکشن نباید بیشتر از 50 پیپ باشه در غیر این صورت اگر بیش از 50 درصد بریزه اون دیگه کارکشن نیست در واقع یک اکستنشن است در خلاف جهت قیمت که بعد از آن منتظر میشیم بعد از یک کارکشن ضعیف تغییر روند رخ دهد. (به تصاویر دقت کنید)
9 |
10 |
11 |
پس هرگاه بعد از اکستنشن، کارکشن بیش از 15 درصد و کمتر از 50 درصد برگشت خورد ما یک کارکشنی را داریم از نوع پولبک.
اما چرا نباید بیشتر از 50 درصد اصلاح اتفاق بیفته!
شما در نظر بگیرید که قیمت برای اینکه یک اکستنشن را بسازه مثلا باید 100 لات معامله انجام بشه خب حالا اگه به اندازه 50 درصد، قیمت خودش را اصلاح کنه یعنی آن معامله گرهایی که آمدند و سازنده اکستنشن بودند 50 درصدشون از معامله خارج شدند و در واقع 50 درصد از اون معامله گرهای باقی مانده از سازنده اکستنشن تمایلاتشون تغییر نکرده و ضعیف نشدند و در بازار مانده اند.
اما حالا در نظر بگیرید این اصلاح قیمت بیش از 50 درصد اتفاق بیفته. مثلا به 70 درصد برسه، خب برای مثال یعنی ما 100 لات معامله داشتیم که معاملات خرید بودند و اون اکستنشن را ساخته بودند، بعد قیمت 70 درصد اصلاح کرده یعنی 70 لات معامله فروش توی بازار آمده یا 70 درصد از آن معامله گران سازنده اکستنشن، معاملات خود را نقد کردند و دیگه توی معامله خرید نیستند و باقی مانده آنها میشه 30 درصد یعنی 30 لات از اون 100 لات معامله خرید باقی مانده توی معامله.
یعنی الان جامعه کوچکتر ما یعنی آن 30 درصد سازنده اکستنشن بعدی خواهد بود. پس هر چند که ما حرکت پرقدرتی داشته باشیم در اکستنشن، ولی اون اصلاح قیمت برای ما خیلی مهمه که حتما مطمئن باشیم که جامعه بزرگتر ما جامعه سازنه اکستنشنه بعدی خواهد بود.
چون اگر مثل مثال بالا اگه به 70 درصد برسه در واقع الان جامعه سازنده ما اون 30 درصد است و یک جامعه کوچک است و نمی تواند اکستنشن بعدی را بسازد و در واقع در بازار معاملاتی این جامعه بزرگتر است که روندها را شکل میده. ( برای درک بهتر به تصاویر دقت کنید)
12 |
13 |
14 |
خوب ما در این مطلب به انواع اصلاح قیمت پرداختیم که به چند دسته تقسیم میشه و دارای چه خصوصیاتی است و چه رفتاری در بازارها از خود نشان میده و چگونه باید از آنها استفاده کرد.
در مطلب بعدی به قسمت دوم از اصلاح قیمت یعنی اصلاح از نوع کامپلکس پولبک و پولبک به ریورسال در بازارهای معاملاتی میپردازیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
حسین اکبری فرد
درود آقا حامد عزیز حال شما خوبه من داشتم اینترنت سرچ میکردم که مطالب شمارو کمی خوندم و به نظرم خوب میومدند فقط از حضورتون یه سوال داشتم الان من یک سال و خورده ای دارم فارکس کار میکنم ولی هنوز به اون موفقیت و سوددهی نرسیدم اگر من به این آموزش های شما که زحمت کشیدید گذاشتید خوب عمل کنم به اون موفقيت و سوددهی میرسم ممنون میشم راهنمایی کنید
810 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام دوست عزیزم خوشحالم که این مطالب برای شما جالب بوده. در جواب سوالتون میتونم بگم اگه آموزش ها رو از اول خیلی خوب یاد بگیرید و تمرین کنید قطعا دید شما به بازار تغییر میکنه و بازار را بهتر میبینید، در نتیجه به موفقیت هم میرسید فقط این روش را با هیچ روش دیگه ترکیب نکنید من نمیدونم شما از چه روشی استفاده میکردید ولی اگه از اندیکاتور استفاده میکردید توصیه میکنم کلا اندیکاتورها رو یا هر ابزار دیگه ای استفاده میکردی را بزارید کنار و فقط این آموزش را یاد بگیرید و رفتار بازار را از نظر مالی و روانی بررسی کنید.
809 روز پیش ارسال پاسخدر ضمن اصل این آموزش ها متعلق به استاد احمدرضا جبل عاملی هست و من از شاگردانشون هستم.
باران
سلام خسته نباشید از مطالب مفیدتون واقعا ممنونم. بدون پیچیدگی و کاملا قابل فهم توضیح میدید.
620 روز پیش ارسال پاسخامیدوارم همینجور با قدرت برامون مطالب مفیدتون رو بذارید.
خیلی از شما سپاسگزارم
مدیر سایت
واقعا لذت میبرم که این مطالب برای شما مفید بوده. من این سایت رو با انگیزه ی خیلی بالا و کمک به دوستانی مثل شما که علاقه مند به این حرفه هستن راه انداختم و تا زمانی که بدونم این مطالب مفید خواهد بود قطعا به این کار ادامه میدم.
619 روز پیش ارسال پاسخناشناس
کار شما واقعا ارزشمنده و مطالبتون بسیار مفیدن، من سایت شما رو بطور اتفاقی و بعد از کلی سرچ کردن پیدا کردم. تا الان هیچ سایت، کلیپ و مطلبی ندیدم که این مباحثو اینقد راحت و قابل فهم توضیح بدن. مطمئنم کسایی دیگه هم ببینن حتما استفاده میکنن و لذت میبرن.
599 روز پیش ارسال پاسخآفرین به انگیزه و انرژی بالاتون.
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
598 روز پیش ارسال پاسخباعث خوشحالیه که تونستید روش معاملاتی خودتون رو پیدا کنید و واقعا لذت بخشه که تونستم کمکی کرده باشم.
از لطف شما واقعا سپاس گزارم و امیدوارم این مطالب برای همه مفید باشه و آرزو میکنم همانطور با انرژی ادامه بدید تا به جایگاهی که دوست دارید برسید.
منیره
سلام آقا حامد.من تا الان زیاد آموزش دیدم کندل شناسی.اندیکاتورها و ...ولی به قول دوستمون نتیجه ای نگرفتم که یکی از دلیل های دیگه هم میتونه این بوده باشه که من هم برا بررسی چارت و هم ترید از گوشی استفاده میکردم که اصلا ایده خوبی نبود ولی این دوره شما فرق میکه واقعا ممنون بابت زحماتتون.
559 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
558 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده.
بسیار عالیه که خودتان اشکال کار خودتون رو متوجه شدید. ببینید این بازار یک بازار پویاست و برای درکش و رفتار معامله گران بزرگ و سازمانی نیاز به هیچ اندیکاتوری یا الگویی یا نرم افزاری نیست و فقط منطق بازار رو از نظر روانی و مالی باید درک کرد که مطالب این سایت هم دقیقا بر همین اساس است. مطمئن باشید اگه این مطالب رو به ترتیب و با دقت و سرحوصله مطالعه کنید ، قطعا متوجه تغییر در خودتون میشید.
و گوشی موبایل اصلا ابزار مناسبی برای این کار نیست و خیلی خوبه که متوجه این مسئله شدید. لبتاپ گزینه ی خیلی خوبی هست برای این کار.
yas
با سلام در عکس 14 حالا که 30 درصد باقی مونده یعنی روند هنوز صعودی هست؟ متوجه نشدم
451 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام وعرض ادب
450 روز پیش ارسال پاسختصاویر 12 و 13 و 14 رو باهم باید توجه کنید. توضیحات که در تیتر ( اما چرا نباید بیشتر از 50 درصد اصلاح اتفاق بیفته! ) اگه یکبار دیگه مطالعه کنید متوجه میشید. توضیحات این تیتر مربوط به عکس های 12 و 13 و 14 هستش.
اما بخوام خلاصه بگم اینکه ببینید ما در این تصاویر گفتیم درسته که گام باید پر قدرت باشه ولی باید به اصلاح اون گام هم توجه بشه و اگه بیشتر از 50 درصد اون گام، قیمت اصلاح کنه باید حواسمان باشه شاید دیگه روند نتونه به مسیر خودش ادامه بده.
بعد مثال زدیم اگه به جای 50 درصد، قیمت 70 درصد گام خودش رو اصلاح کنه و اگه گام صعودی ما 100 لات باشه یعنی فقط 30 درصد از خریدارای اون گام باقی ماندند و بقیه که 70 درصد رو شامل میشه معاملات خریدشون رو نقد کردند پس احتمال اینکه قیمت نتونه گام صعودی بعدی رو مثل گام قبلی درست کنه زیاد هست.
چرا چون دیگه اون جامعه ی بزرگتر از بین رفته و الان یک جامعه ی کوچکتر باقی مانده. از اون 100 لات فقط 30 لات باقی مانده به عنوان خریدار.