آشنایی با دستورات معاملاتی در بازارها 

زمانی که بخواهیم در بازار معامله انجام بدیم چه خرید باشه و یا فروش، دو حالت در بازار وجود دارد یا قیمت پایین تر از سطح انتظار ماست و یا الان بالاتر از سطح انتظار ماست. در این حالت ما به 4 طریق میتوانیم معامله باز کنیم که الان باهم همه آنها را بررسی میکنیم. اول حالت خرید را با هم بررسی میکنیم و بعد حالت فروش.

دستورات معاملاتی خرید

برای معاملات خرید ما به دو صورت میتوانیم معامله را انجام بدیم : 1- بای استاپ      2- بای لیمیت

بای استاپ ( Buy Stop )

 یعنی قیمت پایین تر از اعدادی باشد که ما قصد خرید آن را داریم و تصمیم می گیریم در اعداد بالاتری وارد معامله خرید بشیم به این نوع معامله خرید گفته میشه بای استاپ. یعنی هرگاه ما تصمیم بگیریم در آینده زمانی که قیمت صعود کرد و به سمت بالا رفت ما یک معامله خرید جدیدی داشته باشیم به این نوع معامله میگیم بای استاپ و ما به کاگزاری سرمایه گذاریمان توسط پلتفرم معاملاتی که داریم میگیم برای ما این نوع معامله را انجام بدهد بدون اینکه محدود به تایم فریم و یا بازار خاص باشیم و کارگزاری این کار را برای ما انجام میدهد. این برای حالتی بود که بای استاپ می خواستیم معامله کنیم.
( به تصاویر دقت کنید )

1
2

همانطور که در تصویر شماره 1 میبینید نقطه سیاه قیمت الان بازار است زمانی که قیمت به محدوده ما برسه و ردش کنه ما با دانشی که داریم تقریبا مطمئنیم که قیمت به مسیر خود ادامه میده و بالاتر میره پس در دایره طلایی تصویر شماره 2 وارد معامله میشیم.
و اما بای لیمیت به چه صورت است.

بای لیمیت ( Buy Limit )

در بای لیمیت درست برعکس بای استاپ عمل میکنیم. یعنی قیمت الان بازار بالاتر از قیمتی باشد که ما قصد خرید داریم، در حالت اول (بای استاپ) میگفت اگر قیمت از قیمت جاری بازار بالاتر رفت باز هم به حرکت خود ادامه می دهد و این یک تاییدی بود که معامله گر معامله باز کند که میاد معامله بای استاپ انجام میداد.
اما توضیحی که برای بای لیمیت میدم درست برعکس حالت قبل است. در این حالت معامله گر بنا به هر دلیلی، میگه اگر قیمت ارزان تر از قیمت جاری بشه، دیگه ارزان تر نخواهد شد و این کف قیمت بازار است و از این به بعد بازار صعودی خواهد شد. پس در حالت بای لیمیت قیمت جاری بالاتر از قیمتی است که ما میخواهیم معامله انجام دهیم.

که به کارگزاری از طریق پلتفرم معاملاتی دستور میدیم که اگر قیمت پایین تر از قیمت جاری رفت و به منطقه مورد نظر ما رسید برای ما معامله خرید انجام بده زیرا که با توجه به دانش خود مطمئن هستیم که دیگه قیمت از این پایین تر نمی رود و از این منطقه به سمت بالا صعود میکند به این نوع دستورات معاملاتی بای لیمیت می گوییم. ( به تصاویر دقت کنید )

3
4

همانطور که در تصویر شماره 3 میبینید نقطه سیاه قیمت الان بازار است در این حالت وقتی قیمت پایین تر آمد ما با اتکا به دانش خود تقریبا مطمئنیم که قیمت به کف قیمتی خود رسیده و از این به بعد صعودی خواهد بود و در دایره طلایی تصویر شماره 4 معامله خرید ما باز خواهد شد.

و اما دستورات معاملاتی فروش

دقیقا مثل دستورات معاملاتیه خرید، برای معاملات فروش هم داریم که به دو صورت میتوانیم این معاملات را انجام بدیم : 1- سل استاپ      2- سل لیمیت

سل استاپ ( Sell Stop )

درست مثل بای استاپ ولی در جهت نزول یعنی قیمت جاری بالاتر است از قیمتی که ما قصد فروش داریم و به کارگزاری با استفاده از پلتفرم معاملاتی دستور میدیم اگه قیمت ارزان تر از الان شد و به قیمت مورد نظر ما رسید. برای من یک معامله فروش انجام بده چون بنا به تشخیص خود می دانیم که اگر قیمت ارزان تر از قیمت الان خود بشود باز هم ارزان تر میشه و به مسیر نزولی خود ادامه می دهد پس ما وارد یک معامله فروش می شویم. ( به تصاویر دقت کنید )

5
6

همانطور که در تصویر شماره 5 میبینید نقطه سیاه قیمت الان بازار است زمانی که قیمت به محدوده ما برسه و ردش کنه ما با دانشی که داریم تقریبا مطمئنیم که قیمت به مسیر خود ادامه میده و پایین تر میره پس در دایره طلایی تصویر شماره 6 وارد معامله میشیم.
حالا سل لیمیت به چه صورت است.

سل لیمیت ( Sell Limit )

قیمت جاری از آن محدوده ای که ما انتظار داریم بهش واکنش نشان بده، پایین تر است یعنی ما انتظار داریم قیمت به یک میزانی افزایش پیدا کنه و دیگه گران تر از آن نشه یعنی به سقف قیمتی بازار رسیده و بعد از آن، قیمت ریزش پیدا خواهد کرد و به اینگونه معاملات میگوییم سل لیمیت.
( به تصاویر دقت کنید )

7
8

همانطور که در تصویر شماره 7 میبینید نقطه سیاه قیمت الان بازار است در این حالت وقتی قیمت بالاتر رفت ما با اتکا به دانش خود تقریبا مطمئنیم که قیمت به سقف قیمتی خود رسیده و از این به بعد نزولی خواهد بود و در دایره طلایی تصویر شماره 8 معامله فروش ما باز خواهد شد.

معاملات پندینگ ( Pending )

به این 4 مدل معاملات، معاملات پندینگ میگویند یعنی بلافاصله در بازار اجرا نمی شوند، بعد از اینکه قیمت اگر به محدوه مورد نظر رسید اجرا می شوند. اگر شما با پرایس اکشن ترید میکنید ترجیحا از دستورات سل استاپ و بای استاپ استفاده کنید و از دستورات لیمیت خودداری کنید چرا که آنها براساس حجم ها می باشند و همیشه آنطوری که ما انتظار داریم از بازار، پیش نمیره و باید تجربه معامله گری بالایی داشته باشیم برای اینگونه معاملات.

خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که دستورات معاملاتی چی هستن و چگونه اجرا میشن در مطلب بعدی به بررسی این موضوع میپردازیم چگونه سطوح تنش و سویینگ های موثر ما بی اعتبار میشه و دیگه کاربردی برای ما ندارد میپردازیم.

نکته : تا الان به مباحث ابتدایی پرداختیم تا با این بازارهای معاملاتی بیشتر آشنا بشیم از آموزش شماره 5 به بعد مباحث ما جدی تر خواهد شد و باید با تمرکز بیشتر به این آموزش ها توجه بشه، چرا که به مباحث فنی برای انجام معامله میپردازیم جا داره باز هم از استاد عزیزم استاد احمدرضا جبل عاملی تشکر کنم.
 در آینده شما را با این استاد ارزشمند بیشتر آشنا میکنم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...