اصول شکسته محدوده قیمت
همانطور که در آموزش قبل گفتم چیزی مثل حمایت ، مقاومت ، خط روند و کانال ها در بازار معنی نداره اینها فقط به درد توجیه میخوره که چرا مثلا فِلان اتفاق برای قیمت افتاده اما اینکه ما بخواهیم تصمیم معاملاتی براش بگیریم این نیاز داره که بتوانیم قیمت را رفتارشناسی کنیم.
یادمان باشه که بهترین معامله گرهای دنیا کسانی هستند که میدانند در حال حاضر داره چه اتفاقی می افته و برای حال بازار بهترین تصمیم را میگیرند اینکه در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد ما نمیدانیم ما پیشگو نیستیم که بخواهیم پیشگویی کنیم.
گفتیم در بازار های پویا هر چیزی میتواند تاثیر گذار بر بازار باشه از جمله سیاست ، مسائل اقتصادی ، اجتماعی ، جنگها و حتی مسائل پزشکی مثل موضوع کووید 19 و خیلی چیز های دیگر میتوانند تاثیری بر قیمت بزاره پس من نمی توانم برای آینده قیمت بگم چه خواهد شد وقتی این همه موضوع در شکل دادن قیمت نقش دارند، شاید رئیس جمهور یک کشور یا صاحب یک کمپانی بزرگ در دنیا صحبتی بکنه که در آینده بازار تاثیر زیادی بزاره و متفاوت با چیزی باشه که ما تا الان از بازار انتظار داشتیم.
خب پس ما الان می خواهیم سرنخ هایی را یاد بگیریم که وقتی قیمت به یک سطح میرسه، ما چطور باید در این سطح قیمت را دنبال کنیم! و چه چیزهایی را باید ببینیم که متوجه بشیم آیا در آن موقعیت بازار ما اصلا معامله ای باید انجام بدیم یا نه!
اگر قرار است معامله ای انجام بدیم آیا معامله ی ما در جهت جدید بازار است که یعنی در محدوده جدید شکل گرفته یا خلاف جهت آن است که قیمت میخواد برگرده.
نحوه شناسایی محدوده ی شکست قیمت
پس ما در نمودارمان هرگاه دیدیم قیمت یک سطحی را شکست فارغ از اینکه اصلا با چه شکل کندلی بوده پشت آن سطح چجوری بوده ، اول روند بوده یا آخر روند بوده اینها هیچ کدام برای ما مهم نیست بلکه فقط و فقط رفتار قیمت را در محدوده جدید میسنجیم.
اگر قیمت به هر طریقی با هر نوع شکل کندلی با هر نوع قدرت روندی یک سطحی را شکسته باشه دلیلی ندارد که در محدوده جدید هم به همون صورت به حرکت خود ادامه بده، بلکه باید ببینیم معامله گرهای موثر حاضر در بازار آیا قیمت را در محدوده ی جدید پذیرفته اند یا نه.
اگر پذیرفته اند که من و شما هم خب قبول میکنیم و معامله را در همان جهت وارد میشیم اما اگر معامله گرهای موثر حاضر در بازار محدوده ی جدید را نپذیرفته بودند و قیمت بخواد دوباره برگرده قبل از اینکه معامله ای را بگیریم که به دام بی افتیم ما متوجه آن خواهیم شد.
اما ما چطور متوجه میشیم که در یک محدوده ی جدید وقتی که قیمت وارد آن شده توسط معامله گرهای موثر حاضر در بازار پذیرفته شده یا نه؟
نشانه ی آن کندل های کوچک و فرسایشی است اگر خاطرتان باشه در آموزش های گذشته در مورد خصوصیات اکستنشن که گفتیم به لگ های پرقدرت گفته میشه اشاره کردم هر چه با کندل های کوچیک کوچیک شروع بشوند و شکل بگیرند اون اکستنشن پایدارتر و قوی تر است و روندهایی که با کندل های کوچیک کوچیک شکل میگیرند روندهای پایدار و سوددهی هستند چون معامله گرهای سازمانی هرگز نه دست خودشان را رو میکنند و نه کاری میکنند که میانگین قیمت در معاملاتشان بخواد بد بشه در نتیجه به نحوی معاملات انجام میدهند که دستشون رو نشه. (برای درک بهتر به تصاویر زیر دقت کنید)
![]() |
![]() |
![]() |
اما در بعد از شکست محدوده دقیقا برعکس است یعنی این بار کندل های کوچیک کوچیک نشان دهنده ی معامله گرهای خُرد هستند پس بعد از اینکه قیمت سطح را شکست، میاییم میسنجیم اگر بعد از ورود قیمت به محدوده جدید بازار با کندل های کوچیک کوچیک و فرسایشی ادامه داد (تصویر شماره 2) میفهمیم کسانی که قیمت را در محدوده جدید پذیرفته اند معامله گرهای خُرد هستند معامله گرهایی هستند که پولشان به اندازه کافی نیست و به محض اینکه پولشان تمام بشه قیمت مجدد بر میگرده. (تصویر شماره 3)
خیلی وقت ها دیدیم قیمت میاد و یک سطحی را میشکنه و چندتا کندل هم میسازه بعضی ها میان میگن خب چون این سطح با یک کندل با بدنه بزرگ شکسته شده و یا مثلا دو سوم آن، آنطرف سطح قرار گرفته پس ما خرید میکنیم، بعد طی مسافتی که با کندل های کوچک و فرسایشی تشکیل میشه قیمت با یک کندل بزرگ نزولی بلافاصله بر میگرده. (به تصاویر زیر دقت کنید)
![]() |
![]() |
![]() |
آن به این خاطر است که قیمت در محدوده جدید توسط معامله گرهای سازمانی پذیرفته نشده بوده اما اگر قیمت بعد از شکست محدوده با کندل های کوچیک کوچیک و فرسایشی برگرده (تصویر شماره 5) و اگر یک کارکشنی را ترجیحا انجام بده نسبت به آن سطح شکسته شده، متوجه میشیم که اون کسانی که قیمت را در محدوده ی جدید نپذیرفته اند و دارند معاملات معکوس میزنند معامله گرهای خرد هستند (تصویر شماره 5) و معامله گرهای سازمانی و بزرگ نیستند پس به محض اینکه پولشان تموم بشه بازار با یک کندل نزولی بزرگ دوباره برمیگرده به روال قبلی و ریزش خواهد داشت (فلش سفید رنگ در تصویر شماره 6) اینجاست که ما میایم با دنبال کردن سرنخ هایی که دوباره در آینده یاد میگیریم همینجا (فلش زرد رنگ در تصویر شماره 6) همین بیخ وارد معامله جدید میشیم برای فروش.
محدوده شکست قیمت در حرکت های صعودی
![]() |
![]() |
![]() |
برای حرکت های صعودی هم دقیقا همینطور است فارغ از اینکه قیمت به چه صورت یک سطح را شکسته اگر با کندل های کوچیک کوچیک و فرسایشی برگرده (تصویر شماره 8) ما میفهمیم که این سطح جدید توسط معامله گرهای بزرگ پذیرفته شده است پس ما به دنبال بهانه هایی هستیم تا فرصت های خرید را استفاده کنیم. (تصویر شماره 9)
![]() |
![]() |
![]() |
و برعکس آن اگر با کندل های کوچیک کوچیک ادامه بده (تصویر شماره 11) میفهمیم که اون کسانی که این سطح را پذیرفته اند معامله گرهای در دام افتاده هستند نه معامله گرهای سازمانی و بعد از آن دنبال فرصت هایی هستیم که این را در همینجا (تصویر شماره 12) باهاش معامله فروش انجام دهیم اینکه چرا ما همیشه به دنبال معامله گرهای در دام افتاده هستیم را در آموزش بعدی برای شما میگم حتی ما اگر خاطرتان باشه توی قسمت اکستنشن ها و کارکشن ها هم گفتیم اگر یک اکستنشن هر چقدر هم پرقدرت باشه تا کارکشن آن را نبینیم فایده ای ندارد الان اینجا هم همینطور است (تصویر شماره 12) شکست محدوده به هر شکلی اتفاق بیفته ما تا ضعف را بعد از اون شکست نبینیم فایده ای نداره باید ببینیم که معاملات در دام افتاده در کدام سمت هستند تا بتوانیم بهترین تصمیم را بگیریم این را در آموزش بعد براتون به طور کامل توضیح میدم.
خب ما در این مطلب با شکست محدوده ی قیمتی آشنا شدیم و متوجه شدیم قیمت در این سطوح چه رفتاری باید داشته باشه تا ما بهترین تصمیم را برای معاملات پر سود داشته باشیم در مطلب بعدی ما با انواع چرخه بازار آشنا میشیم.
بازم جا داره از استاد احمدرضا جبل عاملی بابت این آموزش های بینظیر و عالی تشکر کنم بعد اتمام آموزش ها ایشان را به طور کامل به شما معرفی خواهم کرد.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
آقا حامد عزیز سلام خسته نباشی آموزشتون خیلی خوب بود. ممنون بزرگوار
611 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
610 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده.
سلام و وقت بخیر
571 روز پیش ارسال پاسخاستاد ی سوالی داشتم شما میگین که ما سطح حمایت و مقاومت و خط روند نداریم کلا تو بازار
من خیلی جاها دقت کردم قیمت میاد به یک سطح که در سقف است چند بار واکنش نشون میده ولی باز ریزش پیدا می کنه این حالت ها حتما برای شما هم پیش اومده
این نقاط بنظرتون چه نقاطی میتونن باشن؟؟
سلام و عرض ادب
570 روز پیش ارسال پاسخببینید اگر در بازار میخواست حمایت وجود داشته باشه که قیمت از یک عددی پایین تر نمی توانست بیاد یا اگر واقعا مقاومتی وجود داشت قیمت از یک عددی بالاتر نمی توانست بره. واژه های حمایت ، مقاومت ، خط روند و کانال اینها فقط برای توجیه کردن افراد در بازار است که مثلا قیمت داره به سمت بالا حرکت میکنه و در یک محدوده ای واکنش نشان میده بعد کسایی که براساس همین تعاریف معامله میکنند میگن خب این که میبینی به این سطح خورده و حرکت کرده به این خاطر است که اینجا یک حمایت است یا مقاومت یا کانال است. پس به این دلایل ما میگیم حمایت و مقاومت و... وجود نداره ولی همانطور که خودتون گفتید قیمت در جاهایی از بازار واکنشی داره و اما دلیلش چیه.
ببینید ما در ابتدای این آموزشها سویینگ های موثر رو یاد گرفتیم و برای ما مهم بود چرا به این خاطر که در اونجاها تجمیعی از سفارش های خرید یا فروش هست بعد در آموزش قبلی یعنی آموزش 25 اومدیم انواع سطوح کلیدی رو یاد گرفتیم که با استفاده از دانش سویینگ های موثر میومدیم این سطوح کلیدی رو پیدا می کردیم. برای چی این سطوح برای ما مهم بود چون همانطور که در بالاتر اشاره کردم در این سطوح معامله گران بزرگ و حرفه ای کلی سفارش قرار دادند برای همین وقتی قیمت به این محدوه ی قیمتی یا این سطوح میرسه دچار واکنش های قابل توجهی میشه.
پس اگه در بازار این رفتار رو دیدید بدونید که قطعا در اون تایم فریم یا تایم فریم بالاترش یک سویینگ موثر یا سطح کلیدی قرار داره که قیمت دچار چنین واکنش هایی میشه.
کاملا درست و منطقی جواب دادین ممنونم استاد
570 روز پیش ارسال پاسخیک سوال دیگر:
اینکه من تو تایم فریم 5 دقیقه کار می کنم و درتایم فریم 1 سطح های کلیدی رو مشخص می کنم و نسبت به این نواحی در تایم 5 دقیقه سعی میکنم پوزیشن بگیرم که الان طبق فرموده شما چند نمونه برگشت قیمت رو چک کردم در تایم 5 دقیقه با احتساب سطوح کلیدی در تایم یک ساعت دقیقا به همون نواحی واکشن نشون داده و برگشت خورده
پس اینکه میام تایم فریم بالا سطح کلیدی رو مشخص میکنم برای خودم درست بوده؟؟
کار شما خیلی درست نیست ولی کار اشتباهی هم به اون صورت نیست.
570 روز پیش ارسال پاسخببینید اصولش اینه که یک تایم بریم بالاتر مثلا اگر در تایم فریم 5 دقیقه دارید کار میکنید ، برید یک تایم بالاترش که میشه 15 دقیقه و اون تایم رو چک کنید که سطح مهمی در مقابل شما هست یا نه.
برای این میگم کارتون خیلی درست نیست چون تایم 5 دقیقه با تایم یک ساعته اختلاف زیادی دارند و هر یک کندل یک ساعته شامل 12 تا کندل 5دقیقه میشه و در تایم 5 دقیقه تا بخواد به سطح کلیدی که در تایم یک ساعته رسم کردید برسه میتونه چند بار روند عوض بشه هر چند در نهایت به اون سطح میرسه ولی میتونه بارها قیمت بالا و پایین بشه و در نهایت به اون سطح برسه.
ولی اگه یک تایم برید بالاتر بهتر میتونید بازار رو بررسی کنید. هر چند اون کاری هم که میکنید اشتباه نیست ولی نیاز به تجربه ی بالایی داره چون امکان برداشت غلط از بازار به دلیل اختلاف تایم زیاد هست. برای همین باید خیلی با دقت این کار رو انجام بدید.
سپاس فراوان از شما و سایت خوبتون .....
569 روز پیش ارسال پاسخآموزش هاتون عالیه،مرسی، استاد با توجه به این آموزش بهترین نقطه ورود بعد از شکست محدوده ، تشکیل حداقل چند کندل هست که برای ورود نقطه امن تری باشه؟ چون دو حالت ممکنه اتفاق بیفته بعد از شکست ، به چند کندل بعد از کندلی که محدوده رو شکسته باید توجه کنیم و ورود بشه به معامله ؟
557 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
556 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما خیلی ممنونم. ببینید خودتان را درگیر تعداد کندل یا بهتر بگم خودتون رو شرطی نکنید برای معامله که اگه این تعداد کندل گذشت من باید وارد معامله بشم.
فقط کافیه منطق و علمی که درون هر آموزش هست رو درک کنید. من در این آموزش اصلا از تعداد کندل صحبت نکردم یا اشاره ای نکردم پس وقتی من درباره ی تعداد کندل صحبت نکردم یعنی اصلا این موضوع ارزش نداره که بهش فکر کنید.
بعد از شکست محدوده همانطور که خودتون گفتید دو حالت ممکنه اتفاق بیفته یا در محدوده ی جدید، قیمت به حرکتش ادامه میده یا اینکه بر میگرده.
حالا با توجه به این آموزش اگه در محدوده ی جدید به صورت فرسایشی و کندل های کوچیک قیمت به حرکت خودش ادامه داد یعنی اینها معامله گران خرد هستند و معامله گران سازمانی این محدوده ی جدید رو نپذیرفتند پس به احتمال زیاد قیمت بر میگردد حالا اینکه چندتا کندل به صورت فرسایشی تشکیل میشه اصلا مهم نیست و هیچکس این رو نمیدونه مادامی که قیمت به بی وزنی رسید و کندل خوب و پر قدرتی در جهت عکس این کندلها تشکیل شد میتونی متوجه بشی که قیمت آماده ی برگشت هست.
برای حالت دوم هم همینطور مادامی که قیمت بعد از شکست محدوده به صورت فرسایشی به سمت محدوده برگشت، یعنی اینها معامله گران خرد هستند که دارند سعی میکنند قیمت رو دوباره برگردانند ولی قدرتش رو ندارند پس مادامی که قیمت به بی وزنی رسید و کندل خوب و پر قدرتی در جهت عکس این کندلها تشکیل شد میتونی متوجه بشی که قیمت به مسیرش در محدوه ی جدید ادامه میده و اگه شرایط محیا بود میتونی وارد معامله بشی، همین.
هر چیزی که لازم باشه شما بدونید من قطعا درباره اش صحبت میکنم پس وقتی به چیزی اشاره نمیشه یعنی اون موضوع خیلی بی ارزش هست پس تمرکزتان رو روی این مدل موضوع ها نزارید و منطق اون آموزش رو درک کنید و دوم اینکه یادتون نره که تمام این آموزش ها به هم متصل هستند یعنی اگه در آموزشی فکر کردید چیزی جا مونده بدونید که آموزش های بعدی این آموزش رو تکمیل میکنه.
برای همین هست که من در بالای صفحه ی این آموزش ها نوشتم :
تمام آموزش ها مثل یک پازل باید در کنار هم قرار بگیرند تا بیشترین بازدهی را داشته باشند.
همیشه به این نکته توجه کنید.
ممنونم🌹🌹
554 روز پیش ارسال پاسخدرود بر شما
452 روز پیش ارسال پاسخبسیار پر محتوا بود.
درود استاد
347 روز پیش ارسال پاسخاگر بحث اصول شکست محدوده رو در نظر نگیریم، عکس شماره 8 پولبک کامپلکس هست و وارد نمیشیم درسته؟
سلام و عرض ادب
346 روز پیش ارسال پاسخببینید با این دیدگاه به بازار نگاه نکنید، که مثلا اگه این را در نظر نگیریم باید این کار را انجام بدیم. ما داریم تمام نکات را یاد میگیریم که بتونیم بیشتر موقعیت ها رو در بازار شناسایی کنیم و بهترین استفاده رو بکنیم.
بله درست میفرمایید این اصلاح از نوع کامپلکس پولبک هستش و باید حواسمون بهش باشه و با احتیاط عمل کنیم ولی ما داریم میبینیم که یک گام صعودی خیلی خوب داریم از طرفی یک اصلاح ضعیف و فرسایشی و نکات دیگه مثل شکست محدوده ، زاویه گام و... داره به ما میگه که این موقعیت میتونه فرصت مناسبی باشه.
توجه شما خیلی خوبه که متوجه این اصلاح شدی ولی با دیدن این که این اصلاح از نوع کامپلکس پولبک هستش نباید فوری تصمیم بگیرید باید به طور کامل با تمام نکاتی که یاد گرفتیم این موقعیت رو بررسی کنید بعد ببینید نتیجه اون بررسی آیا خوب هست یا نه.
پس با دیدن 1 یا 2 فاکتور نه تصمیم به معامله میگیریم و نه از یک موقعیت معاملاتی منصرف میشیم بلکه مجموعه ی این فاکتورها به ما میگه که چه کاری انجام بدیم درست هست.
بله صحیح. خیلی ممنون از پاسخ تون. واقعا ممنونم که وقت میذارید و پاسخ میدید. خدا خیرتون بده.
346 روز پیش ارسال پاسخخواهش میکنم.
345 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب خدمت استاد عزیزم،تا اینجای آموزشها من متوجه این موضوعات شدم که آموزش ها بر اساس تشخیص رفتار بازارساز هست،یعنی ما با نگاه به چارت و دونستن مسایل باید بفهمیم تصمیم بازار ساز چی هست،در مورد خودم زمانی که به چارت نگاه میکنم چن تا موضوع رو میبینم اما کامل نیست ،یعنی حداکثر ۳ تا تایید رو میبینم و از موارد دیگه غافل میشم ،این تمرین و ممارست میخاد تا با یک نگاه بدون ایجاد هیچ خط و شکلی شما بتونی در مغز پردازش اطلاعات رو انجام بدی و وارد معامله بشی،دوستان چن تا نکته تا الان از این آموزشها یاد گرفتم دوست دارم با شما به اشتراک بزارم،اول بازار میتونه هر حرکتی داشته باشه،دوم در مورد نظراتمون نباید تعصب داشته باشیم،سوم نگاه جامع تر شما باعث درصد موفقیت بیشتری میشه،و یک توصیه به نظرم ما باید یه سیستم آموزش رو کامل یاد بگیریم و بعد وقتی که کاملا مسلط شدیم نظرات دیگر رو هم مروری داشته باشیم،هر چند این آموزشهای استاد بسیار بسیار ساده ،راحت بدون زحمت خاصی نگاه مارو به سمت کامل شدن سوق میده،علی ع میفرمایند:هر کس مرا چیزی بیاموزد مرا بنده خویش کرده،چیزی که بشه جبران کرد برای استاد عزیزم وجود نداره اما از صمیم قلب براتون طلب خیر و آمرزش میکنم،مچکرم
213 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
208 روز پیش ارسال پاسخاز لطف خیلی زیاد شما به من و این سایت واقعا ممنونم و خیلی خوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده.
و در مورد برداشت شما از مطالب سایت باید بگم کاملا درست هست و هدف ما از ورود به بازار هم راستا شدن با معامله گران بزرگ و سازمانی هست و منطق این آموزش ها هم بر همین اساس هستش.