نظریه شپارد

یک نظریه وجود داره به نام شپارد که در این نظریه گفته میشه هر آن چیزی را که ما میبینیم نمیتونه واقعا صحیح باشه. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید دو تا میز وجود داره.

1

شما اگه شک دارید که این دو تا میز باهم دقیقا برابر هستند می توانید با یک کاغذ و خودکار روی صفحه مانیتور خودتون همین الان لبه های مشابه را در این دو تا میز رو ببینید و با هم مقایسه کنید. متوجه میشید که برخلاف اون چیزی که در نگاه اول تصور میکردید که این دو تا میز باهم متفاوت هستند، اتفاقا کاملا باهم دیگه برابر اند.
پس ببینید چشم ما چقدر میتونه فریب بخوره.

نظریه شپارد در بازارهای معاملاتی

حالا ما از این نظریه میتوانیم در بازارهای معاملاتی استفاده کنیم. چطور ! به این صورت که ما باید در بازار دنبال این باشیم که حتما معامله گرهای ضعیف و در دام افتاده را ببینیم تا مطمئن بشیم اون حرکت بزرگی که دیدیم در بازار واقعا همان حرکت بزرگتره است.
که این با استفاده از نظریه شپارد قابل درک است. که حتی با یک سرچ ساده در گوگل هم می توانید بیشتر از این نظریه یاد بگیرید. برای اینکه این موضوع رو بهتر درک کنید به تصاویر زیر دقت کنید.

2
3

همانطور که در تصویر شماره 2 میبینید ما یک لِگ خوب و پر قدرت داریم حالا روش استفاده از این نظریه به این صورت است که ما برای اینکه در بازار متوجه بشیم که این لگی که در تصویر شماره 2 میبینید این یک اکستنشن است، باید اون کارکشنی که بعدش اتفاق می افته را ببینیم و برای ما خیلی مهمه که حتما دیده بشه. منظور از اینکه دیده بشه یعنی خصوصیات یک کارکشن رو داشته باشه چون همان اکستنشنی که به اون بزرگی در تصویر شماره 2 میبینید، می تونه خودش کارکشن یک اکستنشن دیگه ای باشه که اون خیلی بزرگتر از حرکت خودش است. (تصویر شماره 3و 4).

4

در واقع این لِگی که اول ما در تصویر شماره 2 دیدیم و فکر کردیم میتونه یک اکستنشن قوی باشه در واقع کارکشنه یک اکستنشن بزرگتر و قویتر از خودش است. پس از این آموزش نتیجه میگیرم برای اینکه در بازارهای معاملاتی بتونیم خوب و عالی فعالیت داشته باشیم باید همیشه به معامله گران خُرد توجه کنیم و تا زمانی که ضعف رو در بازار ندیم تا بتونیم درست تشخیص بدیم که روند بازار به چه صورت است نباید به گرفتن معامله فکر کنیم.

خب ما در این مطلب با نظریه شپارد آشنا شدیم و متوجه شدیم که با استفاده از این روش چطور میتوانیم در بازار دید بهتری داشته باشیم در مطلب بعدی وقت شناسی در بازارهای معاملاتی را یاد میگیریم و برای انتخاب بهترین زمان باید به چه نکاتی دقت کنیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...