شناسایی پایان روند رِنج
با توجه به آموزش قبلی یعنی ( انواع روند رنج ) ما متوجه شدیم که در بازار های رِنجِ سایدوِی اجازه داریم معامله کنیم چرا ؟ چون پول به اندازه ی کافی درون آنها در جریان است و بین سویینگ بالایی و سویینگ پایینی (یعنی در متن بازار) به اندازه کافی فاصله است و ما به اندازه کافی فرصت داریم تا در معامله سود کنیم و معامله را مدیریت کنیم که اگه خواست خلاف جهت ما حرکت کند ما آن را نقد کنیم که یا کمترین ضرر و یا بیشترین سودی که می توانستیم بگیریم را کسب کنیم.
اما در بازار های چوپی که متلاطم و آشفته بودند و کندل ها خیلی نامرتب همدیگر را همپوشانی می کردند معامله نمی کنیم.
نحوه ی شناسایی پایان رِنج
اما حالا می خواهیم ببینیم که چطور این بازار رنج پایان پیدا میکنه. خب پس ما یاد گرفتیم، در رنج سایدوی در کف ها و سقف ها معامله میکنیم و در رنج چوپی معامله نمیگیریم اما الان می خواهیم یاد بگیریم چطور بازار رنج تموم میشه. مخصوصا رنج چوپی اینکه ما رنج چوپی را چطور تشخیص بدیم به این صورت است که باید توی اون محدوده ای که رنج چوپی ما شکل گرفته (تصویر شماره 2)، قیمت باید یک اکستنشن و یک کارکشن داشته باشه نسبت به اون محدوده رنج (تصویر شماره 3) تا اجازه داشته باشیم ما یک خرید انجام بدیم.
(به تصاویر دقت کنید)
1 |
2 |
3 |
برای نزول هم همینطور، برای نزول اگه ما می خواهیم فروشنده باشیم مادامی که ندیدیم یک حرکتی ایجاد شده باشه به این صورت که با یک اکستنشن نزولی و یک کارکشن از محدوده رنج خارج نشده باشه (تصویر شماره 6) ما اجازه نداریم که به فکر معامله فروش باشیم. (به تصاویر زیر دقت کنید)
4 |
5 |
6 |
پس در بازارهای چوپی ما زمانی مجاز به معامله هستیم که مطمئن باشیم معامله گرهای بزرگ به بازار آمدند. حالا ورود معامله گرهای بزرگ به بازار چطور برای ما تاییدیه داره! با دیدن کارکشنِ.
نکته : تعریف اکستنشن( extension ) و کارکشن( correction ) را با خصوصیاتی که هر یک باید داشته باشند را در ( آموزش 7 : سرنخ های تشخیص روند بازار ) براتون گفتم. پس اگه اطلاعاتی درباره ی گام و اصلاح یعنی اکستنشن و کارکشن نداری پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه کن.
معامله در رنج چوپی با بیشترین سود
اینکه چرا کارکشن تاییدیه معامله گرهای بزرگ است در آموزش های بعدی متوجه خواهید شد. پس ما رنج چوپی را معامله نمی کنیم مادامی که از طریق یک اکستنشن و بعد از آن یک کارکشن از اون محدوده خارج نشه. اما یک راه دیگه ای هم هست که قبل از اینکه یک اکستنشن و یک کارکشن، خروج قیمت از روند چوپی را به ما نشان بده، زمانی که هنوز بازار در چوپی هست تشخیص بدیم که اینجا روند چوپی ما داره تمام میشه. و اون اکستنشن که قرار خروج قیمت رو از رنج چوپی به ما نشان بده میشه سکوی پرش ما برای یک معامله سوده.
(به تصاویر زیر دقت کنید)
7 |
8 |
9 |
یعنی تو همون رنج چوپی ( همینطور که در تصویر شماره 8 میبینید ) ما می توانیم همین جا ( کندل قرمز رنگ که با فلش نشان داده شده ) یک معامله فروش را انجام بدیم که اون اکستنشنی که میخواد خروج از رنج چوپی باشه (تصویر شماره 9)، بشه حداقل سود برای ما چرا میگیم حداقل چون این حرکت قیمت میتواند تبدیل به یک روند بشه و ما سوینگ به سویینگ باهاش بریم چون همین طور که میدونید ما در روش معاملاتی خودمون حد سود نمیزاریم ولی گذاشتن حد ضرر الزامیه. به قول استاد عزیزم (احمد رضا جبل عاملی) همانطور که نداشتن حد ضرر احمقانست گذاشتن حد سود هم احمقانست.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که روند رنج چگونه پایان پیدا میکنه و متوجه شدیم برای معامله کردن در رنج های چوپی باید به چه چیزهایی توجه کنیم در مطلب بعدی به دو قانون مهم در بازار روندها میپردازیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
آقا حامد خیلی ممنون از شما بزرگوار، مطالبی ک میذارید همشون عااااالین
598 روز پیش ارسال پاسخیادگیری با این روش چقد راحته
واقعا خسته نباشین
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
598 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما خیلی ممنونم و خیلی خوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده و امیدوارم در مسیری که قرار گرفتید روز به روز رشد کنید.
قاسم نوری
سلام سپاس فراوان
574 روز پیش ارسال پاسخی سوال داشتم استاد عزیز تو قسمت دوم همین توضیحات شما گفتین قبل اکستشن و کارکشن میتونید خروج از روند چوبی تشخیص بدین متوجه نشدم چطوری باید تشخیص بدیم بر مبنای ی کندل قدرتمند یا چیز دیگر تصویر هشت
ممنون میشم راهنماییم کنید
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
573 روز پیش ارسال پاسخببینید در تصویر شماره ی 8 من یک محدوده ای را با فلش نشان دادم که دچار بی وزنی شده و بعد از آن یک کندل قرمز رنگه پر قدرت که در یک سوم پایینیه خودش بسته شده به وجود آمده. این محدوده دقیقا جایی هست که به ما داره میگه روند رنج ما رو به پایان هست و با همین کندل میشه معامله کرد.
اینکه چطور متوجه این موضوع بشیم در آموزشهای بعدی که منتشر کردم به طور کامل توضیح دادم که چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیریم تا قدرت و ضعف بازار را تشخیص بدیم که بتوانیم در چنین جاهایی معامله کنیم.
پیشنهاد میکنم تمام آموزشها رو با دقت دنبال کنید و مطمئن باشید همانطور که آموزش ها رو جلو میرید به تک تک سوال هایی که در ذهنتان به وجود میاد خود به خود جواب داده میشه.
و همانطور که در صفحه ی (آموزش بازار های معاملاتی) گفتم تمام آموزش ها مثل یک پازل باید در کنار هم قرار بگیرند تا بیشترین بازدهی را داشته باشند.
پس مطمئن باشید در پایان این مجموعه آموزشی شما به تمام نکاتی که لازم هست برای معامله گری دست پیدا خواهید کرد و دیگه هیچ سوالی برای شما بی پاسخ نخواهد بود.
Elham
سلام خسته نباشید خیلی ممنونم از تدریس عالی شما. آقا حامد یه سوالی داشتم؛ اون کندلی که خروج از رنج چوپی را مشخص میکنه چه ویژگی باید داشته باشه که ما تشخیص بدیم روند چوپی تموم شده؟
574 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
573 روز پیش ارسال پاسخدقیقا همین سوال شما موضوع یکی از آموزش ها است که من منتشر کردم و به طور کامل توضیح دادم پیشنهاد میکنم اصلا عجله نکنید برای پیدا کردن کندل لبه ی ورود.
و آموزش ها رو به ترتیب و با تمرکز بالا دنبال کنید. تمام آموزش ها به ترتیبی که یک شخص باید طی کنه تا یک معامله گر بشه گذاشته میشه شما اول باید یاد بگیرید که یک روند خوب چه ویژگی هایی داره و چطور یک روند خوب را تشخیص بدیم و بعدش باید به دنبال کندل لبه ی ورود باشیم. پس پیشنهاد میکنم اصلا عجله نکنید و با آرامش و تمرکز زیاد آموزش ها رو دنبال کنید مطمئن باشید خودتون به سوالی که داشتید جواب میدید.
مسعود مجیدنیا
سلام وقت بخیر استاد
421 روز پیش ارسال پاسخممنونم از اموزش های خوبتون
یک سوالی داشتم در مورد تصویر شماره 8 چه علائمی باعث شده که شما متوجه ورود معامله گران در جهت فروش شدین چون به همون اندازه که در جهت فروش کندل قرمز به وجود آمده در قبل از اون کندل هم کندل های در جهت صعود به وجود آمده هست یا اون کندل سبز صعود تا سقف ؟؟
چون من در رنج چوبی منتظر پایان روند که میشم فقط زمانی به معامله ورود میکنم که کاراکشن ببینم و تایید بهم بده ولی قبل از این نقطه بخام ورود کنم چه چیزایی رو بررسی کنم ؟
آیا کندل های ضعیف قبل اون ریزش در تصویر 8 برایمان مهم هست خیلی؟؟
با تشکر
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
419 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم. در تصویر 8 اگه از ابتدای چارت تا دایره سفید رنگ خوب نگاه کنید میبینید که هر وقت قیمت در جهت نزول حرکت کرده ، یک مقدار منسجم تر و در اصطلاح تمیز تره و وقتی قیمت خواسته برگرده به سمت بالا کندل های سبز تقریبا خیلی یکسان نیستند در واقع به مکافات دارند میرن بالا یعنی یکبار با کندل بزرگ رفته بالا بعد کوچیک شدن و دوباره با یک کندل خیلی بزرگ رفته بالا و بلافاصله بعدش کندل قرمز رنگ تشکیل شده.
از طرفی اگه به اون روند رنج که بین دو تا مستطیل طلایی رنگ هست توجه کنید میبینید که هر بار که قیمت خواسته در جهت صعود پیش بره میزان پرتاب قیمت نسبت به قبلش کمتر بوده یعنی برای بار اول زمانی که وارد اون محدوه ی رنج شده با کلی مصیبت و در نهایت با یک کندل خیلی بزرگ خودش رو به سقف رنج رسونده ، بعدش برای بار دوم تونسته فقط تا نصف پرتاب قبلیه خودش بره و برای بار سوم تونسته فقط تا نصف پرتاب قبلی یعنی پرتاب دوم پیش بره.
تمام این حرکات داره به ما میگه خریداران یا پولی ندارند برای ادامه یا تمایلی ندارند که در قیمت های بالاتر به معامله بپردازند.
و وقتی قیمت به بی وزنی رسید و بعدش یک کندل خوب قرمز رنگ تشکیل شد که با فلش نشان دادم که نسبت به چندتا کندل قبلش هم تمیز تر و هم قدرت خوبی داره ، داره به ما میگه که فروشندگان و کسانی که تمایل به فروش دارند ، وارد بازار شدند و شما میتونید قبل از اینکه روند چوپی ما تمام بشه وارد معامله بشی.
اصولا این مدل معامله یک مقدار ریسکش بالا هست و نیاز به تجربه ی بالا داره و باید با احتیاط بیشتری به معاله بپردازی چون هم از ابتدای حرکت وارد معامله شدی و هم خیلی به سطح پایینی روند رنج نزدیک هستی و مدیریت معامله ی شما یک مقدار با ریسک هست. اینکه شما بعد از دیدن یک کارکشن اقدام به معامله میکنی کار درستی هست پس به همان شکل ادامه بده تا تجربه ی شما بیشتر بشه و در آینده میتونی به این صورت هم معامله کنی.