مروری بر آموزش های قبلی

قبل از اینکه آموزش جدید را شروع کنیم بهتر است مروری بر چند آموزش های قبلی داشته باشیم چرا که ما همچنان در آموزش (روند ها) هستیم و برای اینکه درک بهتری بر این آموزش ها داشته باشیم یک مرور سریع و مختصر خیلی به ما کمک میکند.
همانطور که در آموزش های گذشته گفتیم برای یک روند صعودی ما باید یک حرکت صعودی داشته باشیم یعنی ما باید یک اکستنشن و کارکشن در جهت صعود ببینیم که این نشانه ی یک حرکت صعودی است حالا مادامی که این حرکت ادامه پیدا کند روند ما ادامه دارد یعنی ما یک روند صعودی داریم. ( یعنی تصویر شماره 1 )

1

برای روند نزول هم به همین شکل، گفتیم یک روند از یک حرکت شروع میشه و برای یک حرکت نزولی ما باید یک اکستنشن در جهت نزول و یک کارکشن داشته باشیم تا بگیم این یک حرکت نزولی بوده حالا مادامی که این حرکت نزولی تکرار بشه روند ما ادامه دارد یعنی ما یک روند نزولی داریم. ( یعنی تصویر شماره 2 )

2

برای پایان روند هم گفتیم هرگاه که آخرین سویینگ (لویی) که منجر به بالاترین و آخرین سویینگ (های) شده بود توسط حرکت قیمت شکسته میشد می گفتیم روند صعودی ما پایان پیدا کرده ( یعنی تصویر شماره 3 ) 
و هر وقت هم که آخرین سویینگ (هایی) که منجر به پایین ترین و آخرین سویینگ (لوی) شده بود توسط حرکت قیمت شکسته میشد میگفتیم روند نزولی ما پایان پیدا کرده است. ( یعنی تصویر شماره 4 )

3
4

خوب میریم سراغ آموزش جدید!

پیشنهاد میکنم اگه دوست دارید درباره مطالب بالا که گفته شد جزییات بیشتری و کامل تری بدونید روی لینک های مقاله های مربوط به هر آموزش کلیک کنید تا بهتر با این مطالب آشنا بشید و بعد به ادامه این مطلب بپردازید.

( آموزش 8 : تشخیص روند صعودی )
( آموزش 9 : تشخیص روند نزولی )
( آموزش 10 : شناسایی پایان روند )

روند رِنج یعنی چی؟

اما در این آموزش می خوام در مورد روند رِنج صحبت کنم اینکه رِنج به چه بازاری گفته میشه، چه خصوصیاتی دارد و چرا به وجود می آید و اینکه ما در مقابل همچین روندی چه کاری باید انجام بدیم و اینکه چطور پایان پیدا میکند.

هرگاه در بازار ببینیم که قیمت اکستنشن هایی رو به سمت بالا نداره یعنی روند صعودیی نداریم و یا اکستنشن هایی رو به سمت پایین نداره یعنی در کل ما گام و اصلاحی را در روند صعودی یا نزولی نداریم در نتیجه اون بازار، بازار رنج است. ( به تصویر زیر توجه کنید )

5

خوب پس اگر حرکت های صعودی در بازار تکرار بشوند یعنی اکستنشن و کارکشن در جهت صعودی تکرار بشنوند، روند صعودی و اگر به سمت پایین تکرار بشوند میگیم حرکتِ روند نزولی است. اما اگر به طور موثر این گام هایی که در چارچوب متن بازار شکل میگیرند روند خاصی را نداشته باشند و تو یک محدوده ای حرکت بکنند ما به این میگیم روند رنج که خود این روند رنج انواعی دارد که وقتی برای شما بگم متوجه میشید که چرا هر کدام از اینا تشکیل میشه و در مقابل هر کدام چه رفتاری باید داشته باشیم. ( به تصویر زیر توجه کنید )

6

نشانه ی روند رِنج

یکی از نشانه های رنج شدن بازار این است که در حد فاصل آخرین سویینگ (لو) و سویینگ (های) موثر آن بازار، قیمت سه تا سویینگ تشکیل بده. ( به تصاویر توجه کنید )

7
8

همانطور که میبینید ما در اینجا سه تا سوینگ داریم ( دایره های سفید رنگ ) که این سه تا در حد فاصل آخرین سویینگ (لو) و آخرین سویینگ (های) موثر نمودار ماست که این یعنی این چارت در آینده یک بازار رنج خواهد بود.

حالا چرا روند های رِنج تشکیل میشن!

در بازار معامله گرهایی هستند مثل معامله گرهای سازمانی و بزرگ یعنی بازار ساز و بازار گردانند، یعنی به یک نحوی دارند در بازار به قیمت روند میدهند که یا دستوراتی را از ارگان های بزرگ تر گرفتند و یا خودشان برنامه هایی دارند که نرخ ارز و یا ارزش سهام یا کالا یا هر چیز دیگه ای را در یک محدوده ای که در برنامه ی مالی خودشان هست قرار بدهند.

حالا هرگاه برای این بازار گردان ها اعدادی برای آینده یعنی اعداد خیلی بالاتر و یا پایین تر تعریف نشه، که بخوان بازار را برای رسیدن به اون هدف در یک روندی قرار بدهند یا هدایت کنند. در این صورت این معامله گرها با مناسب دیدن اون بازار برای معامله های نوسان گیری، اون بازار را به صورت رنج در می آورند. یعنی حرکت های نوسانی ایجاد میکنند و از آن بهره می برند. ( نمونه ای از یک روند رنج )

9
10

خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که روند رنج یعنی چی و چگونه به وجود میاد و برای شناسایی آن به چه نکاتی باید توجه کنیم. در مطلب بعدی به شناسایی انواع روند رنج میپردازیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...