چارچوب متن بازار یعنی چی!
تا الان یاد گرفتیم سویینگ ها را تشخیص بدیم، چرا سویینگ ها برای ما مهم هستند و چه استفاده ای ازشون می کنیم. بعد گفتیم به کدام سویینگ ها اهمیت میدیم و به کدام سویینگ ها اهمیت نمیدیم.
الان میخوام بگم فعلا در حال حاضر چه استفاده ای ازشون می کنیم که البته کاربرد سویینگ ها بیشتر از اینهاست که در آینده مرحله به مرحله بهتون میگم ولی الان یک نمونه پرکاربردش که در این مرحله به کار ما میاد را باهم بررسی می کنیم. ( به تصاویر دقت کنید )
1 |
2 |
همانطور که در تصویر شماره 2 میبینید ما یک سویینگ موثر در بالاترین قسمت نمودار و یک سویینگ موثر در پایین ترین قسمت نمودارمون داریم. اگه نمیدونی سویینگ موثر چیه اول مقاله (چرخش قیمت در بازار های معاملاتی) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز. یاد آوری میکنم آن چیزی که ما در نمودارمان میبینیم از بالا تا پایین، متن بازار گفته میشه (مثل تصویر شماره 1) یعنی الان این تصویر یک متن بازار است. یعنی آن تعداد کندلی را که میبینیم و با استفاده از دستورات و تکنیک هایی که بلدیم آینده بازار را پیش بینی کنیم برای گرفتن معاملات.
خوب ما در این متن بازار 2 تا سویینگ موثر داریم که بالاترین و پایین ترین سویینگ های ما هستند. درسته که در این نمودار ما سویینگ های دیگه ای هم داریم ولی الان منظور من بالاترین و پایین ترین سویینگ های موثری می باشند که من رسمش کردم که به این میگن چارچوب متن بازار.
چرا چارچوب متن بازار مهم است!
حالا چرا چارچوب متن بازار برای ما مهم است. من به عنوان یک معامله گر اگر بخواهیم تصمیمی را بگیریم برای معاملات و به دنبال معامله فروش باشیم و مثل الان ( تصویر شماره 3 ) قیمت در محدوده پایین متن بازارمان قرار گرفته باشه، اگر هر چیزی هم به ما نشانه بده، سرنخ بده که شما یک معامله فروش خوبی خواهی داشت نباید فریبش را بخوریم چون آنها نشانه های کاذب هستند و نباید فریب بخوریم.
3 |
وقتی قیمت در لبه چارچوب پایین قرار داره نباید به دنبال معامله فروش باشیم بلکه برعکس باید به دنبال نشانه هایی باشیم که به ما بهانه ورود به معامله خرید را میده و همینطور اگه قیمت به بالا هم رسید و قیمت در نزدیکی چارچوب بالایی متن بازار مورد نظرمان قرار داشت هر اتفاقی هم بیوفته و هر نشانه ای را به ما بده برای خرید، ما نباید این خرید را انجام بدیم چون میدانیم این یک سطح تنش موثر است و بالاترین و موثرترین سطحی است که در متن بازار وجود دارد.
4 |
پس به اندازه کافی پتانسیل این را دارد که تغییر در رفتار قیمت ایجاد کند و هر چه به ما نشانه بده، اینها نشانه های کاذب هستند و ما خرید انجام نمیدیم بلکه برخلاف دیگران و عموم مردم که به دنبال معاملات خرید هستند، ما به دنبال معامله فروش خواهیم بود.
نشانه های تغییر رفتار بازار چیه!
در این مورد آقای وارن بافت توضیحی را دارند که در آینده حتماً بهش می پردازیم که آن نشانه ها چی هستن که شکل گیری روندهای جدید و پر قدرت را نشان میده.
نشانه هایی که خیلی از افراد یعنی بیش از 90 در صد افراد باورشان نمیشه که داره یک روند جدید شکل میگیره چی هست و اینها را شما خیلی راحت یاد میگیرید و حتی تکنیک های استفاده از این ها را به شما یاد میدم که چطور با این تکنیک ها به معامله بپردازیم.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که با استفاده از سویینگ های موثر چارچوب متن بازار را شناسایی کنیم و چه رفتاری در این محدوده ها داشته باشیم در مطلب بعدی یاد میگیریم چگونه سرنخ های روند و ورود پول در جریان بازار را متوجه بشیم که یعنی متوجه ورود معامله گران بزرگ و نقدینگی های بالا.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
فیضی
سلام از ارائه مطالبتون خیلی ممنونم خسته نباشید
594 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
593 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم
مهیار جوادی
سلام استاد خسته نباشید از نوع بیان و تدریستون خیلی لذت بردم، با قدرت آموزشاتونو دنبال میکنم 😊
572 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
571 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما خیلی ممنونم و بسیار خوشحالم که با مطالب سایت ارتباط خوبی برقرار کردید.
ناشناس
سلام از مقالات مفیدتون خیلی ممنون و سپاسگزارم. سوالی راجب این آموزش داشتم. اگه در متن بازار اصلا سویینگ موثری وجود نداشته باشه یا فقط یک سویینگ موثر داشته باشیم اونوقت چطور باید چارچوب متن بازارو شناسایی کنیم؟
555 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
554 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم. برای جواب سوالتون باید بگم ببینید به کل اون چارت معاملاتی که ما میبینیم میگن متن بازار و اون متن بازار دارای بالاترین سطح و پایین ترین سطح است که میشه سقف و کف یعنی چار چوب متن بازار.
حالا این متن بازار ما به 2 صورت میتونه باشه یا متن بازار ما به صورت روند صعودی یا نزولی داره حرکت میکنه که در این صورت هر حرکت صعودی یا نزولی دارای سویینگ موثر هست و گفته ی شما که میگید اگه سویینگ موثری وجود نداشت عملا غیر ممکنه و ما بالاترین و پایین ترینش رو به عنوان چار چوب متن بازار در نظر میگیریم.
حالت بعدی متن بازار اینه که بازار به صورت روند رنج حرکت کنه اگه رنج چوپی باشه یعنی پول در بازار وجو نداره که اصلا ما در این مدل رنج ها معامله نمیکنیم اگه رنج ساید وی باشه ما سقف و کف این رنج رو به عنوان محدوده در نظر میگیریم و منتظر رفتار قیمت میشیم. پس سوال شما در واقع غیر ممکنه و هیچ وقت همچین اتفاقی نمیفته.
رهام
سلام و ارادت آقای مدیر، متشکر از آموزشای فوق العاده تون. ببخشید توضیح آقای وارن بافت (نشانه های تغییر رفتار بازار) رو داخل کدوم آموزش اوردین؟
528 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
528 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم. در رابطه با سوالتون باید بگم که نشانه های تغییر رفتار بازار محدود به یک آموزش نمیشن بلکه از این آموزش به بعد در هر آموزش یک سرنخ از نشانه های تغییر رفتار بازار رو یاد میگیرد.
برای همین توصیه میکنم آموزش ها رو به ترتیب جلو برید و مطمئن باشید به طور کامل متوجه ی این سرنخ ها میشید.
ناشناس
سلام وقت بخیر 🌹
339 روز پیش ارسال پاسخدر چارچوب متن بازار برای اینکه بتونیم بالاترین و پایین ترین سویینگ رو پیدا کنیم گاهی نیاز به تعداد بیشتری از کندل ها (80 تا 100) کندلی که شما گفتید نیاز داریم تا اون چارچوب کاملا مشخص بشه، درسته ؟
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
338 روز پیش ارسال پاسخاگه قرار بود بیشتر از این تعداد ما نیاز داشته باشیم پس چرا ما این تعداد رو گفتیم. اونی که شما میگید متن بازار هست یعنی کل اون صفحه ی متاتریدر که در نمایشگر ما نشان داده میشه بهش گفته میشه متن بازار، حالا تو این متن بازار ما برای خودمان چارچوب متن بازار رو مشخص میکنیم که بین پایین ترین سویینگ و بالاترین سویینگ هست که نهایت تعداد کندلی که بخواد تشکیل بده بین 80 تا نهایت 120 کندل.
تو همین آموزش عکس های 3و4 رو اگه نگاه کنید از دایره شماره 1 تا دایره شماره 2 اگه تعداد کندلهای این محدوده رو در نظر بگیرید شاید نهایت 70 تا کندل باشه و همین کفایت میکنه و به راحتی چارچوب متن بازار برای ما مشخص میشه.
ناشناس
تصویر شماره ۳ ما به قبلتر تغییرات قیمت، حتی اگر سویینگی پایین تر از اون دایره مشخص شده وجود داشته باشه ، کاری نداریم ؟ و ملاک تصمیمات ما نهایت ۱۰۰کندلی هست که مشخص کردیم ؟
338 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
ببین دوست عزیز برای تعیین چارچوب متن بازار پایین ترین سویینگ و بالاترین سویینگ رو باید در نظر بگیریم. شما میگید (اگر سویینگی پایین تر از اون دایره مشخص شده وجود داشته باشه ، کاری نداریم ؟ و ملاک تصمیمات ما نهایت ۱۰۰کندلی هست که مشخص کردیم ؟)
338 روز پیش ارسال پاسخخب وقتی سویینگی پایین تر از سویینگی که ما انتخاب کردیم وجود داره پس سویینگی که ما انتخاب کرده بودیم پایین ترین سویینگ نبوده دیگه پس اشتباه انتخاب کرده بودیم.
این موضوع خیلی پیچیده نیست، شما خودت داری خودت رو به اشتباه میندازی. خودت رو شرطی نکن که حتما باید این تعداد کندل ما بین این دوتا سویینگ باشه.
ملاک بالاترین سویینگ موثر و پایین ترین سویینگ موثر هستش همین. تعداد کندلهاشون هم همیشه به تعدادی که گفتم هست امکان نداره بیشتر از این باشه اگه بیشتر از این تعداد بود بدون که شما در انتخاب سویینگ های موثر اشتباه کردی.
ناشناس
مرسی 🌹🌹
338 روز پیش ارسال پاسخshadi
سلام من یه سوالی داشتم
231 روز پیش ارسال پاسختو عکسی که پیوست کردم، تو متن جاری بازار چطور میتونستیم سقف قیمت رو تشخیص بدیم در حالی که تو چارچوب بالایی اون ناحیه زرد رنگ که مشخص کردم مال تایم فریم بالاتر هست و در تایم فریم جاری سویینگ high ای برای مشخص کردن اون ناحیه وجود نداره. با توجه به اینکه نهایت کندل ما 70 عدده.
ولی تو آموزش ها چیزی از مشخص کردن سویینگ در تایم فریم بالاتر گفته نشده یا من ندیدم.
ولی میبینیم که عالی واکنش نشون داده. آیا اشتباست که من در تایم فریم بالات سوینگ مشخص کنم و تایم فریم پایینتر استفاده کنم؟
https://s31.picofile.com/file/8474083184/EURUSD_iH1.png
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
230 روز پیش ارسال پاسخببینید اینکه بریم در یک تایمی بازار را تحلیل کنیم و در یک تایم فریم دیگر بخواهیم معامله کنیم کار خیلی درستی نیست. چرا که نیاز به تجربه بالایی داره که بتونید درست تحلیل کنید و بهترین کار رو انجام بدید.
پس از این به بعد در هر تایمی که میخواهید معامله ای داشته باشید در همان تایم فریم هم بازار رو بررسی کنید.
عکسی که فرستادید خوب من تایم فریم بالاترش رو الان نمیبینم که به شما بگم که این محدوده ای که رسم کردید در تایم بالاتر اصلا درست هست یا نه و یا دلیلش چی بوده.
ولی چارچوب متن بازار برای این عکس همینی هست برای شما رسم کردم :
https://s31.picofile.com/file/8474110892/Screen_Shot_4_6_2024_at_11_14_AM.png
و ببینید ما در همان تایمی که بازار رو بررسی میکنیم در همان تایم هم معامله میکنیم فقط قبل از اینکه بخواهیم معامله کنیم چند لحظه میریم یک تایم بالاتر رو نگاه میکنیم که محدوده ی مهمی در تایم بالاتر پیش روی ما نباشه بعدش بر میگردیم تایم فریم خودمان و اگه خواستیم معامله ی خود را میگیرم. پس ما نمیریم در یک تایمی بازار رو بررسی کنیم و در یک تایم دیگه معامله کنیم چرا که احتمال اینکه دچار اشتباه در تصمیم گیری بشیم بسیار زیاد هست.
و اینکه میگید در این ناحیه (ولی میبینیم که عالی واکنش نشون داده) با توجه به این عکس خیلی هم واکنشی خوبی نداشته چرا که دو بار قیمت از این محدوده به راحتی عبور کرده اگه سطح مهمی بود ما باید واکنش خیلی بهتری ازش میدیدیم.
shadi
این چارت EUROUSD هست در حال حاضر هم مشخصه میتونید بررسیش کنید. در تایم 4 ساعته قشنگ مشخصه که یه سویینگ موثری هست و در تایم 1ساعته بهش واکنش میده. ولی در تایم 1ساعته ما اون سویینگ در چارچوبمون نیست. هانتش کرده و ریخته.
230 روز پیش ارسال پاسخhttps://s30.picofile.com/file/8474124126/EURUSD_iH4.png
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
229 روز پیش ارسال پاسخببینید چون من نمیدونم دقیقا بازار در کجا بوده که شما این خطوط را رسم کردید برای همین دو حالت بیشتر نداره که من هر دو حالت رو برای شما توضیح میدم:
حالت اول اینکه دقیقا در همین حالت بازار هست اگه شما در این موقعیت بازار این خطوط رو رسم کردید باید بگم بله اون سویینگ بوده ولی با توجه به (آموزش 5 : قاعده بی اعتباری) ما گفتیم هر گاه سطحی 2 بار قیمت ازش عبور کنه فاقد اعتبار هستش پس اون مستطیل زرد رنگ فاقد اعتبار بوده چون 2 بار قیمت ازش عبور کرده برای همین اصلا نباید اون رو رسم میکردی و به جاش باید یک سطح داینامیک رسم میکردی طبق تصویری که من کشیدم: https://s30.picofile.com/file/8474141776/1.png
و لبه ی ورود شما میشد اون خط سبز رنگ ولی با توجه به زاویه گامها و پرتاب قیمت این معامله یک معامله پر ریسک هستش چرا که زاویه گامها و پرتاب قیمت در گام های صعودی خیلی بهتر هستش برای همین خیلی با احتیاط باید عمل کنید توصیه میکنم اگه تجربه ی بالایی ندارید از گرفتن این مدل معامله پرهیز کنید.
حالت دوم این هستش که با توجه به این عکس : https://s31.picofile.com/file/8474142626/2.png
من فرض میگیرم که کندل های داخل اون دایره هنوز تشکیل نشدند و شما از قبل این مستطیل را رسم کردید در این حالت کار شما خوب بوده و شما انتظار داشتید شاید در آینده موقعیت معاملاتی داشته باشه ولی باید با توجه به همین عکس باید محدوده ی پایین هم رسم میکردی و به عنوان یک رنج ساید وی این بازار رو زیر نظر میگرفتید و اون خطوط سبز رنگ میشد لبه ورود اول و یا نهایت دوم شما ولی باز هم این یک معامله ی پر ریسک هستش.
در آخر باید بگم ببینید من در همین تایم فریم بازار رو بررسی کردم و در همین تایم فریم هم آماده معامله شدم مثل شما نیومدم تایمم رو عوض کنم اگه شما تایم خودت رو عوض نکرده بودی دچار اشتباه در تصمیم گیری نمیشدید میگم این کار به تجربه ی خیلی بالایی نیاز داره اونم به عنوان یک احتیاط که فقط چند لحظه بری تایم بالا فقط برای چک کردن همین.
پس بررسی بازار و معامله گرفتن باید در یک تایم باشه ، کار درست اینه و معاملات شما فوق العاده بهتر خواهد شد.
shadi
سلام مجدد
228 روز پیش ارسال پاسخبله حالت دوم بود.
ممنون بابت بررسی
shadi
اینجا ناحیه شماره 1 بی اعتبار میشه درسته؟
228 روز پیش ارسال پاسخشماره 2 سوینگ موثر هست یا نه؟
https://s30.picofile.com/file/8474173218/22.png
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
228 روز پیش ارسال پاسختصویر درست این هستش : https://s30.picofile.com/file/8474174642/3.png
اون مستطیل وسط رو اصلا نیاز نیست بکشید. در روند رنج سقف و کف ملاک هستش تا زمانی که اعتبار داشته باشند و گرنه اگه بخواهیم بابت هر چرخش یک محدوده رسم کنیم که دیگه اصلا نمی توانیم معامله بگیریم.
و توصیه من اینه که خیلی تو روند های رنج متمرکز نشید و روند های صعودی و نزولی رو در اولویت قرار بدید.
shadi
خیلی ممنون
225 روز پیش ارسال پاسخshadi
سلام و عرض ادب
223 روز پیش ارسال پاسخمیشه در این تصویر اتفاقی که داخل باکس آبی افتاده رو برام تفسیر کنید
یه اکستنشن شکل گرفته و یه کارکشن که بیشتر موج اول رو اصلاح کرده، قاعدتا باید نزولی بشه، علتش چیه که روند صعودی همچنان ادامه پیدا کرده؟
shadi
https://s30.picofile.com/file/8474323284/55.png
222 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
222 روز پیش ارسال پاسخدوست عزیز ، گویا شما سیاست این سایت رو اشتباه متوجه شدید ببینید این سایت فقط به عنوان انتشار مقالات آموزشی فعالیت میکند ولی شما به این سایت به عنوان مربی شخصی یا معلم خصوصی دارید نگاه میکنید یا اینکه من اینطور برداشت کردم که خیلی درست نیست.
اگه در مورد خود آموزش های این سایت سوالی دارید یا مشکلی دارید میتوانید بپرسید و من با کمال میل پاسخ میدم. ولی در مورد تحلیل بازار ، تفسیر بازار و... من شرمنده شما هستم. یکی دو بار دیگه شما این کار را انجام دادید و عکس از چارت معاملاتی خود فرستادید که من برحسب احترام به شما پاسخ دادم ولی بیشتر از این یکجور سو استفاده از من و این سایت تلقی میشه چرا که مطالب و خدمات این سایت در حال حاضر به صورت رایگان عرضه میشه تا همه بتوانند به راحتی از این سایت استفاده کنند ولی این رفتار باعث میشه، که من از کاری که این سایت به عنوان کمک شروع کرده پشیمان بشم. پس از این به بعد آموزش ها رو مطالعه کنید و اگه در مورد خود آموزش ها سوالی داشتید بپرسید.
با تشکر فراوان از شما.
shadi
سلام، این نوع سوال پرسیدن تو کامنت تمام آموزش های شما هست و دیگران هم پرسیدن، فکر نمیکردم مشکی داشته باشه. ضمن اینکه دیگران هم اون لینک هارو باز میکنند و شاید سوال اون ها هم باشه چون خوده من بارها لینک هایی که بقیه تو سوالاشون پرسیدن رو باز کردم و اون سوال رو برای خودم حلاجی کردم. بهرحال از بابت مشکل پیش آمده متاسفم و اگر میدونستم که سواستفاده تلقی میشه هیچ وقت نمیپرسیدم. از راهنمایی های شما تا به اینجا ممنونم.
221 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
220 روز پیش ارسال پاسخببینید سوال های دوستان همه در چارچوب آموزش ها هستش مثلا عکس شماره 4 در آموزش 12 برای کسی ابهام داشته و سوالی در موردش داشته اومده اون عکس رو هایلات کرده و دوباره فرستاده و اومده در موردش سوال پرسیده و هیچ ایرادی هم نداره بلکه خیلی هم عالی هستش این یعنی آموزش رو مطالعه کردند و در جایی مشکل داشتند یا مثلا نکته ای در آموزش شماره 20 بوده که باهاش ارتباطی بر قرار نکرند یا سوالی داشتند باز هم این ایرادی نداره چون مربوط به آموزش های این سایت میشه و اگه 50 بار هم سوال کنند من پاسخگو خواهم بود و هیچ ایرادی ندارد.
من در خود این سایت ذکر کردم اگه در مورد خود آموزش ها سوال دارید من با کمال میل آماده پاسخگویی هستم ولی فقط در مورد خود آموزش های این سایت.
یعنی شما شروع میکنید این آموزش ها رو به ترتیب مطالعه میکنید و یاد میگیرید در این حین اگه سوالی یا مشکلی داشتید خیلی راحت میپرسید، همین.
سیاست این سایت فقط همین هست. و گرنه من برای هیچکس نه تحلیلی انجام دادم و نه قسمتی از بازار رو تفسیر کردم. تا حالا این کار رو برای کسی انجام ندادم و نخواهم داد.
چرا که اگه به تمام آموزش های این سایت مسلط بشید به راحتی بازار رو درک میکنید و دیگه نیاز نیست تا کسی برای شما این بازار رو توضیح بده.
در آخر باید بگم هیچ مشکلی به وجود نیامده و نیاز به عذر خواهی نیست و خواهش میکنم احساس ناراحتی نداشته باشید من فقط سیاست این سایت رو برای شما توضیح دادم. پس با انرژی همچنان به کسب دانش ادامه بدید و به عنوان یک دوست توصیه میکنم آموزش های این سایت رو مطالعه کنید چرا که جواب بسیاری از سوال های شما در خود آموزش ها توضیح داده شده و جواب دادم.
shadi
بله متوجه شدم. مرسی
220 روز پیش ارسال پاسخناشناس
سلام وعرض ادب .به مدت 2 ماه کلی سایت و پیج رو زیر روکردم/و به جرات میگم با ساده ترین و زیباترین روش اموزش دادین/از صبر و تصمیم شما برای اینکار مچکرم/قدردان لطف شما/در پناه خداوند مهربان باشید/گفته ایی برای دوستان دارم /به مدت یکسال از بازار رفتم بیرون/چون دیدم مسیر رو اشتباه میرم/من مقداری ضرر کردم /در حدود 5 ملیون /خنده داره/وبعد ازیکسال دوباره با یه طرز فکر جدید برگشتم/در طول مدت جدید شخصی رو شنیدم که 20 میلیارد ضرر کرده توی این بازار/حرفم اینه که/باهوش باشین وبه تفکر غلط تعصب نداشته باشین/این ماییم که باید با بازار هماهنگ بشیم/به اشتباه اصرار نداشته باشین وبا فکر باز مسایل رو دنبال کنین/نمیدونم متوجه شدین یا نه صاحب این سایت بسیار مودبانه وصبور پاسخگوهستن/پس یادتون نره باید از لحاظ روحی و روانی هم خودتونو بسازین بدردتون میخوره/ممنون از حوصله شما دوستان و ارزوی روزهای پرسودبراتون دارم
98 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
97 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این سایت برای شما مفید بوده و از پیام و توصیه های شما تشکر میکنم.