بهترین اِستاپ ( حد ضرر ) در بازارهای معاملاتی
در این آموزش می خواهیم یاد بگیریم بعد از اینکه وارد معامله شدیم چطور برایش حد ضرر بزاریم. اهمیت حد ضرر در معاملات آنقدر زیاده که همیشه گفته میشه کسی که در معاملات خودش حد ضرر تایین نکنه رفتاری احمقانه داشته.
پس ما می خواهیم معاملات خوبی داشته باشیم، می خواهیم درست رفتار کنیم، نمی خواهیم که بازار برای کل سرمایه ی ما تایین تکلیف کنه، بلکه در بدترین حالت اون چیزی را برای ما مشخص بکنه که در دست ما نیست یعنی مدیریت کردن آن خارج از تصور ما و خارج از آمادگیمان برای اون ضرر و زیان بوده. حالا از چه نظر مالی چه از نظر روانی.
پس ما باید در معاملات خودمان حد ضرر داشته باشیم. چرا که وقتی حد ضرر نداشته باشیم بازار برای کل حساب ما می تواند تصمیم بگیره و تایین تکلیف بکنه و این بازار دوست ما نیست و به نفع ما کاری انجام نمیده مگر اینکه ما خودمان مهارت استفاده از این بازار را داشته باشیم.
حالا حد ضرر یعنی چی؟
یعنی بیشترین مقدار هزینه ای که معامله گر حاضر هست چه از نظر مالی، چه از نظر روانی بابت هر یک از معامله های خودش بپذیره. یعنی تا اون میزان براش مشکلی نیست، از نظر روانی آنچنان تحت تاثیرش قرار نمیده که دچار خشم یا استرس بشه و دچار ترس برای معاملات بعدی بشه و آنقدر هم از نظر مالی زیاد نیست که منجر بشه سود معاملات قبل را به طور چشمگیری از دست بده یا حتی مقداری از سرمایه اولیه خودش را از دست بده.
پس ما حد ضرر میزاریم به این خاطر که هزینه هایی که در بازار وجود دارند را مدیریتشان بکنیم.
روی نمودار از نظر فنی و از نظر علمی جایی هست که اگر هنوز قیمت به اونجا نرسیده باشه معامله گر امید داره که دوباره قیمت برگرده به سمتی که معامله انجام داده و سود کنه و از ضرر هاش کم بشه و قیمت وارد محدوده ی سود بشه حالا چه معامله خرید باشه یا فروش.
در اصل حد ضرر را جایی قرار میده که اونجا جایی هست که اگر قیمت بهش برسه دیگه امیدی نیست تا قیمت دوباره به نفع اون حرکت کنه یعنی اونجا جایی هست که اگر قیمت بهش برسه، به حرکت خودش برخلاف انتظار و برخلاف منافع معامله گر یعنی برخلاف معامله ای که انجام داده به مسیر خودش ادامه خواهد داد.
پس اینکه ما بتوانیم از نظر تکنیکی و فنی جایی را روی نمودار به عنوان حد ضرر مشخص بکنیم که آنجا واقعا از نظر علمی جایی باشه که اگر هنوز قیمت بهش نرسیده امید وجود داره برای ما که قیمت برگرده و در جهت معامله ی ما حرکت کنه.
چرا ؟ چون نمی خواهیم حد ضررمان را جایی بزاریم که بگیم خب من یک حد ضرر خیلی کوچیک دارم یعنی هزینه کمی را بابت این معامله دارم می پذیرم ولی حد ضرر مان اونهایی باشه که به قول استاد احمدرضا جبل عاملی بهش گفته میشه حد ضرر های شیک و مجلسی.
یعنی قیمت میاد اون حد ضرر ما را فعال میکنه، ما را از بازار میندازه بیرون بعد دوباره به حرکت خودش در آن سمتی که ما انتظار داشتیم حرکت کنه یعنی در جهتی که ما معامله انجام داده بودیم حرکت میکنه ولی دیگه ما در این حرکت بازار نقشی نداریم و سودی هم عاید ما نمیشه.
به اینها میگن حد ضرر های شیک و مجلسی و کسانی هم که این مدلی حد ضرر میزارند خیلی هم خوشحال هستند و بعضا میگن ببینید ما کجا حد ضرر گذاشتیم که قیمت دقیقا تا اونجا اومده بعد برگشته، خب این اشتباهه چرا که شما درست تشخیص داده بودی که حرکت بازار چگونه است ولی به خاطر یک اشتباه نه تنها سودی نکردی بلکه به بازار یک هزینه ای هم پرداخت کردی در صورتی که میتوانستی نه تنها هزینه ای به بازار پرداخت نکنی بلکه سود خوبی هم ازش بگیری.
چون شما حد ضرر واقعی را باید جایی بزارید که اونجا جایی باشه که اگر قیمت دیگه به آنجا رسید، برنگرده.
پس همانطور که در لبه ی ورود برای شما توضیح دادم ما جایی را به عنوان حد ضرر قرار میدیم که بیشترین تجمع و بیشترین تراکم دستورات معاملاتیه خلاف معامله ی ما وجود داره. یعنی چی؟
یعنی اگر ما یک معامله ی خرید را انجام دادیم ، حد ضرر ما باید جایی باشه که آنجا تراکم زیادی از انواع معاملات فروش است چه به صورت شورت ( short ) چه به صورت سل تو کاور ( sell to cover ) .
اگه اطلاعاتی درباره ی انواع معاملات فروش شورت ( short ) و سل تو کاور ( sell to cover ) نداری پیشنهاد میکنم اول مقاله (انواع سفارشات معاملاتی) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز.
چون اگر قیمت به اون محدوده ی تراکم معاملات فروش برسه آنقدر دستورات شورت ( short ) و سل تو کاور ( sell to cover ) آنجا زیاد هستند که منجر میشن یک جریان قوی در قیمت به سمت نزول شکل بگیره و دیگه امیدی برای برگشت قیمت به سمت بالا یعنی در جهت معامله ی ما نیست.
و برای معاملات فروش هم به همین شکل است یعنی اگر ما معامله ی فروشی را داشتیم حد ضرر ما باید جایی قرار بگیره که تراکم زیادی از انواع معاملات خرید هستش حالا چه به صورت لانگ ( long ) چه به صورت بای تو کاور ( buy to cover ).
اگه اطلاعاتی درباره ی انواع معاملات خرید لانگ ( long ) و بای تو کاور ( buy to cover ) نداری پیشنهاد میکنم اول مقاله (انواع سفارشات معاملاتی) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز.
چون اگر قیمت به اون محدوده ی تراکم لانگ ها و بای تو کاور ها برسه دیگه امیدی نیست که به نفع معامله ی ما ریزش بکنه چرا که یک جریان قدرتمندی در جهت خرید براش به وجود آمده.
این حد ضرر کجا قرار میگیره!
سر اولین سویینگ موثری که روی نمودار معاملاتی، ما داریم می بینیم. (به تصاویر زیر دقت کنید)
پیشنهاد میکنم اگه با اصطلاح سویینگ آشنایی نداری اول آموزش های (2) و (3) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز.
![]() |
![]() |
یعنی به طور مثال اگر ما یک معامله ی ادامه دهنده داریم(تصویر شماره 1) و اینجا یک معامله ی خرید را انجام دادیم حد ضرر ما میشه اینجا(تصویر شماره 2) به چه خاطر به این خاطر که خیلی ها اینجا دستورات معاملات فروش گذاشتند. خیلی ها دستورات معاملات سل تو کاور گذاشتند که اگر قیمت برگردد و به اینجا برسه و این محدوده را رد کنه به سمت پایین آنقدر آن معاملات شورت و سل تو کاور ها زیاد هستند که منجر میشن قیمت به طور پر قدرت ریزش خودش را ادامه بده. دقیقا برای معاملات فروش هم همینطور عمل میکنم و هیچ فرقی نداره.
![]() |
![]() |
برای معاملات برگشتی فرض بگیرید که قیمت به یک نحوی به بالا حرکت کرده و الان ما میخواهیم در لبه ی بالایی بازار یک معامله ی شورت انجام بدیم(تصویر شماره 3) خب طبیعتا حد ضررمان اینجا قرار میگیره(تصویر شماره 4) و اینجا جایی هست که به اندازه ی کافی معاملات لانگ و بای تو کاور قرار داره که اگه قیمت به حد ضرر ما برسه و این محدوده را رد کنه پر قدرت به حرکت صعودیه خودش ادامه میده.
کندل لبه ی ورود
و اما همانطور که در آموزش قبلی که رد مورد کندل لبه ی ورود بود قول داده بودم در این مطلب چند مدل کندل لبه ی ورود در چارت معاملاتی آماده کنم که بهتر با این موضوع آشنا بشید.
همانطور که میدانید ما دو مدل معامله داریم 1- معاملات ادامه دهنده و 2- معاملات برگشتی.
الان باهم چند نمونه از این معاملات رو بررسی میکنیم تا بهتر با کندل لبه ی ورود آشنا بشین.
1- معاملات ادامه دهنده. (به تصاویر زیر دقت کنید)
![]() |
![]() |
![]() |
همانطور که در تصویر شماره 5 میبینید ما در اینجا یک حرکت صودی داریم اول این حرکت رو با استفاده از فاکتورهایی که در آموزش های گذشته یاد گرفتیم بررسی میکنیم تا ببینیم که قیمت به حرکت صعودیه خودش ادامه میده یا نه.
بعد همانطور که میبینید (تصویر شماره 5) آخرین کندل سبز رنگ که در سمت راست قرار داره در یک سوم بالایی خودش بسته شده و نسبت به بقیه کندل ها که در کنار آن قرار گرفتند دارای بدنه بهتر و قدرت بیشتر است و بی وزنی ای که قبل این کندل دیده میشه داره به ما میگه که معامله گرانی که در جهت نزول می خواهند ادامه بدند دارای قدرت کافی نیستد و یا تمایلی برای ادامه حرکت در جهت نزول ندارند. پس این کندل داره به ما میگه که معامله گرانی که در جهت خرید بودند دارند دوباره وارد بازار میشن پس با یک مقدار فاصله که در آموزش قبلی متوجه شدیم به چه دلیل است ما آماده ی ورود به معامله میشیم.
همنطور که در تصاویر 6 و 7 میبینید قیمت گام های بعدی رو درسته کرده و ما هم در این حرکت همراهش بودیم.
![]() |
![]() |
![]() |
دقیقا برای معاملات فروش هم به همین شیوه عمل میکنیم همانطور که در تصویر شماره 8 میبینید اول میایم این حرکت رو بررسی میکنیم بعد که مطمئن شدیم منتظر یک کندل خوب میمانیم و همانطور که در تصویر 8 میبینید ما یک کندلی داریم که در یک سوم پایین خودش بسته شده و قبل آن قیمت دچار یک بی وزنی شده پس با یک مقدار فاصله آماده ی ورود به معامله میشیم ولی باید دقت داشته باشید این حرکت ما از نوع کمپلکس پولبکه و باید بیشتر بهش توجه کنیم و اصلاح قیمت اصلاح ضعیفی نیست و کندل های سبز کندل های پرقدرتی هستند برای همین در این حرکت باید حساسیت بیشتری داشته باشید و تخفیفی قائل نشید و حجم پولتان نسبت به حرکت صعودی که بالاتر بررسی کردیم کمتر باشه و بعد از اینکه وارد معامله شدیم تصاویر 9 و 10 میبینید که قیمت گام های بعدی رو درسته کرده.
2- معاملات برگشتی. (به تصاویر زیر دقت کنید)
![]() |
![]() |
![]() |
در معاملات برگشتی هم تقریبا به همان شیوه معاملات ادامه دهنده عمل میکنیم یعنی اول یک فرصت معاملاتی را شناسایی میکنیم بعد باتوجه به فاکتورهایی که یاد گرفتیم، موقعیت رو بررسی میکنیم و وقتی متوجه ی حرکت قیمت شدیم منتظر کندل لبه ی ورود میشیم.
همانطور که در تصویر شماره 11 میبینید قیمت دو بار عدم توانایی در ادامه حرکت در صعود نشان داده و بار دوم پایین تر از حالت اول قرار گرفته و بعد دچار یک بی وزنی شده و یک کندل قرمز رنگ قوی که در یک سوم پایین خودش بسته شده ایجاد کرده. همانطور که گفتم اول باید این حرکت را به طور کامل بررسی کنیم بعد که متوجه شدیم قیمت به حرکت نزولیه خودش ادامه میده، این کندل را به عنوان کندل لبه ی ورود در نظر میگیریم و با یکم فاصله وارد معامله میشیم. و بعد در تصاویر 12 و 13 میبینید که قیمت گام های بعدی رو درسته کرده.
![]() |
![]() |
![]() |
در این حرکت هم دقیقا به همین شیوه عمل میکنیم منتها در جهت صعود یعنی قیمت دو بار عدم توانایی در جهت نزول داشته ( تصویر شماره 14) و بعد از اینکه این موقعیت را به طور کامل بررسی کردیم و متوجه شدیم قیمت نمی تواند در جهت نزول ادامه بده و بر میگرده ، بعد از دیدن اولین کندل سبز رنگ که در یک سوم بالایی خودش بسته شده و از قدرت کافی هم برخوردار است با یکم فاصله آنگاه وارد معامله میشیم.
نکته ی مهم 1 : در این آموزش فقط کندل لبه ی ورود را بررسی کردیم و به هیچ وجه از این عکس ها برای معاملات خودتان الگو برداری نکنید، چرا که بارها در همین آموزش گفتم اول باید موقعیت معاملاتی را شناسایی کنیم و بعد به طور کامل با استفاده از تمام آموزش هایی که یاد گرفتیم آن موقعیت را بررسی کنیم و بعد از اینکه آن موقعیت تایید شد به دنبال کندل لبه ی ورود باشیم. پس با دیدن هر کندلی که در یک سوم بالایی یا پایینی خودش بسته میشه ما معامله انجام نمیدیم.
نکته ی مهم 2 : توجه به معاملات برگشتی نسبت به معاملات ادامه دهنده باید بیشتر باشد چرا که در معاملات ادامه دهنده یک گام تشکیل شده و شما می خواهید در ادامه ی حرکت قیمت به معامله بپردازید، ولی در معاملات برگشتی شما از شروع حرکت قیمت وارد معامله میشید پس باید حساسیت بیشتری داشته باشید و اصلا تخفیفی به بازار ندید.
خب ما در این مطلب با مفهوم حد ضرر در معاملات آشنا شدیم در مطلب بعدی با مفهوم نسبت سود به ضرر آشنا میشیم و یاد میگیریم بدون در نظر گرفتن ریسک به ریوارد هر فرصت معاملاتی را با موفقیت بیشتری استفاده کنیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام خسته نباشید بنده از مطالبی که میذارین خیلی استفاده میکنم از محبت شما ممنون و سپاسگزارم.
676 روز پیش ارسال پاسخاستاد وقتی یه معامله باز میکنم و مثلا تحلیل من اینه که بازار صعودیه و حجم معامله رو طوری تعیین میکنم که ۲۰ درصد کل سرمایم درگیر بشه ولی استاپلاس نمیذارم، اگه بازار خلاف تحلیل من حرکت کنه و نزولی بشه تا وقتیکه معامله رو خودم بصورت دستی نبندم من ضرر میکنم؟ منظورم اینه که حتی ممکنه از این حجمی هم که تعیین کردم ضررم بیشتر بشه یا اینکه فقط ۲۰ درصد سرمایمو ضرر میکنم؟ ممکنه استاپلاسی که نذاشتم باعث بشه کل داراییم مثلا صفر بشه؟
سلام و عرض ادب
675 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که با مطالب سایت ارتباط خوبی برقرار کردید.
و اما جواب سوالتون ببینید در ابتدای همین آموزش به طور مستقیم گفتم که که اساتید این حرفه بارها به صراحت گفتن نداشتن حد ضرر کاری احمقانه است و یک معامله گر باید حد ضرر داشته باشه چرا چون این بازار، یک بازار پویاست و هر لحظه ممکنه قیمت مطابق تحلیل ما حرکت نکنه پس نداشتن حد ضرر قطعا هزینه های سنگینی رو به ما میزنه. پس از الان به بعد برای هر معامله ای که انجام میدید باید حد ضرر بزارید روش گذاشتنش هم کامل در همین آموزش توضیح دادم.
برای سوال دومتون در مورد درگیر بودن 20 درصد سرمایه کاملا اشتباه متوجه شدید. ببینید وقتی ما از اهرم استفاده میکنیم مثلا همون 20 درصد خودتون، به این معنی نیست که فقط 20 درصد از کل سرمایه وارد معامله میشه نه اصلا. تو هر کندل که ساخته میشه و قیمت بالا یا پایین میره 20 درصد از اون تغییر قیمت داره از معامله ی ما کم یا به معامله ی ما اضافه میشه پس اون 20 درصد در واقع 20 درصد از سود یا ضرر تغییر قیمت است نه سرمایه ی ما.
برای هر معامله کل سرمایه ی ما درگیره ما فقط با این اهرم ها میزان سود یا ضرر مان رو کم و زیاد میکنیم که آیا مثلا اگر به معامله ای خیلی امیدوار بودم با اهرم بالا بیشترین سود رو از تغییر قیمت کسب میکنم اگه هم شک داشتم از کمترین اهرم استفاده میکنم تا کمترین سود رو از تغییر قیمت بدست آورم. پس اون 20 درصد مربوط به سرمایه ی ما نیست بلکه میزان درصدی است برای بهره مندی از طریق قیمت. برای همین هست که گذاشتن حد ضرر اجباریه و باید همه در معاملاتشون از حد ضرر استفاده کنند تا بتونن سرمایشون رو مدیریت کنند که دچار ضرر سنگین نشن وگرنه اگه میشد درصد تعیین کرد برای درگیر بودن سرمایه که دیگه حد ضرر معنایی نداشت.
و برای سوال سومتون که گفتید ممکنه استاپلاسی که نذاشتم باعث بشه کل داراییم مثلا صفر بشه؟ باید بگم بله کاملا درسته اگه حد ضرر نزارید امکان این که کل سرمایتون از دست بره خیلی زیاده.
سلام وقت شما بخیر 🌹 بعد از اینکه وارد معامله شدیم و یک گام همراه بازار بودیم ، اجازه داریم که هر اصلاح از بازار خارج و مجدد گام دوم وارد بشیم ؟ با توجه به اینکه بعضی از اصلاحات تا پنجاه درصد هم امکان رخ دادنش هست!
531 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
530 روز پیش ارسال پاسخبرای جواب سوالتون باید بگم بله میتونید این کار رو انجام بدید، این برمیگرده به مدیریت معامله ی شما که هر طور که فکر میکنید راحت تر هستید میتونید معامله ی خودتون را مدیریت کنید. ولی کار خیلی خوبی نیست برای اینکه فرض کنید یک روند 4 تا گام درست کنه و شما میخواهید تو هر گام وارد معامله بشید و در اصلاحش از معامله خارج بشید و این طوری شما 4 بار دارید به اون کارگزاری یا صرافی که دارید ازش استفاده میکنید کارمزد پرداخت میکنید. در حالی که میتونید با مدیریت درست و ریسک فری کردن و قرار دادن حد ضرر های مناسب معامله رو مدیریت کنید و سود کل اون روند رو دریافت کنید و فقط یکبار به اون کارگزاری کارمزد پرداخت کنید.
به جای اینکه تو هر گام به طور کامل از معامله خارج بشید بیاید تو هر گام بخشی از سودتون رو نقد کنید که خیالتون راحت بشه سود اون گام رو دریافت کردید و با بقیه سرمایه تو معامله باشید.
مثلا شما با 1 لات وارد معامله شدی، در گام اول مثلا 0.5 لات رو نقد کنید بعد در گام دوم 0.3 لات رو نقد کنید و با 0.2 لات باقی مانده به ادامه روند و معامله ادامه بدید اینطوری هم سود هر گام رو دریافت کردید هم در معامله هنوز هستید و هم اینکه فقط یکبار به کارگزاری کارمزد پرداخت کردید.
اگه 3 تا آموزش مربوط به استراتژی خروج رو مطالعه کنید کاملا متوجه این قضیه میشید.
با سلام و تشکر فراوان .
427 روز پیش ارسال پاسخاستاد فاصله بین حد ضرر تا سر سویینگ مورد نظر چقدر باشه؟مثلا در مورد لبه ورود فرمودید دو برابر اسپرد در این مورد ملاک چیه؟
متشکرم
سلام و عرض ادب
425 روز پیش ارسال پاسخببینید حد ضرر فاصله ی مشخصی نداره که به شما بگم، بهترین حد ضرر پشت سویینگ موثر با کمی اختلاف هست. همانطور که در عکسها نشان دادم فاصله ای که قرار میدید نه خیلی کم باشه که با کوچکترین حرکت اون حد ضرر زده بشه و نه آنقدر با فاصله ی زیاد بزارید که اگه بازار در جهت معامله ی شما پیش نرفت دچار ضرر سنگین بشید. به صورت چشمی این کار را انجام بدید نمیخواد خیلی حساس باشید.حد ضرر را پشت اولین سویینگ موثر قبل لبه ی ورود قرار دهید و با کمی فاصله.
با سلام و درود.
426 روز پیش ارسال پاسخبرای گذاشتن حد ضرر فاصله چقدر باید باشه؟
سلام و عرض ادب
425 روز پیش ارسال پاسخبالاتر به سوال شما پاسخ دادم.
سپاس.
425 روز پیش ارسال پاسخسلام و وقت بخیر
352 روز پیش ارسال پاسخبابت آموزشهای بی نظیرتون خیلی ممنونم واقعا لطف کردین که رایگان اطلاعاتتون رو در اختیار عموم قرار دادین.
یه سوالهم از خدمتتون دارم، برای ورود به معامله حتما باید یه سویینگ یا سطح تنش شکسته بشه بعد وارد معامله بشیم یا نه مثلا اگر من یک روند رو شناسایی کردم و با فاکتورهایی که گفتین چک کردم میتونم وارد معامله بشم؟
سلام و عرض ادب
351 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم این مطالب برای شما مفید بوده.
همانطور که خود شما فرمودید ما فاکتورهای زیادی را برای گرفتن معامله در آموزش ها مطرح کردیم و سویینگ موثر و سطح تنش هم یکی از اون فاکتورها هستش و فرقی نمیکنه.
ما هیچ وقت با دیدن 1 یا 2 فاکتور وارد معامله نمیشیم بلکه تمام یا بیشتر اون فاکتورها رو باید در بازار ببینیم. پس با دیدن فقط سویینگ موثر یا شکست یک سطح دلیل نمیشه بخوایم وارد معامله بشیم.
و همانطور که خود شما مجدد فرمودید ما اول یک روند رو شناسایی میکنیم بعد با تمام نکاتی که از آموزشها یاد گرفیتم اون روند رو بررسی میکنیم که آیا پتانسیل این را داره که به حرکتش ادامه بده و به ما موقعیت معاملاتی بده یا نه.
برای وارد شدن به معامله ما باید همیشه در ابتدای هر حرکت هر گام وارد بشیم اگه احساس کردید یک موقعیت در بازار هست که میتونه سود خوبی به شما بده ولی تقریبا نصف بیشتر حرکتش رو طی کرده دیگه برای وارد شدن به معامله دیر هست و باید صبر کنید حرکت اون گام تمام بشه و بعدش اگه اصلاح اون گام تشکیل شد اون وقت در گام بعدی حرکت قیمت وارد معامله بشید.
سلام بر شما
307 روز پیش ارسال پاسخآقا واقعا از شما ممنونم .
خدا میلیاردها برابر این خدمتی که به هموطنت میکنی ، در تمام ابعاد زندگیت ، به شما برگردونه .....خارق العاده ای شما
توی این دنیای پولکی ، حقیقتا شما ، مثل یک در میدرخشی.
سلام و عرض ادب
306 روز پیش ارسال پاسخاز لطف بسیار شما واقعا ممنونم و خیلی خوشحالم که مطالب این سایت برای شما مفید بوده و امیدوارم در مسیری که قرار گرفتید روز به روز پیشرفت کنید و به هر آنچه که آرزو دارید برسید.
سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیزم،سوال:من در نحوه معامله پیشنهادی شما در آموزش متوجه شدم در اکستنشن دوم وارد معامله شدیم یعنی بعد از چرخش بازار و ایجاد یک اکستنشن و کارکشن بعدش در تاییدیه کندلی البته این یکی از تاییدیه هاست وارد میشیم،سوال من اینه که وقتی ما سویینگ موثر رو دیدیم و با تاییدیه های حداقل ۴ تایی چرا در اکتنشن اول وارد معامله نشیم زمانی که در قبل بازار یک روند رو چه صعودی یا نزولی رو طی کرده و به شرایط بی وزنی بر اساس شواهد رسیده،البته در آموزش شما درصد ریسک پایینتری رو داریم،سوال دوم آیا ما میتونیم های و لو قبل رو به عنوان حد ضرر در معاملات بای یا شورت قرار بدیم چون اکثرا قبل از حرکت اصلی بازار با یک شدو اکثر حد ضرر هارو فعال میکنه و بعدش دوباره حرکت رو به صورت برعکس ادامه میده،بی نهایت از لطف شما سپاسگزارم و آرزوی موفقیت روز افزون برای شما ،مچکرم
211 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
208 روز پیش ارسال پاسخدر مورد سوال اول شما باید بگم ما در معاملاتی ادامه دهنده از گام دوم وارد بازار میشیم ولی در معاملات برگشتی از همان ابتدای روند یا به قولی از بیخ اون روند وارد بازار میشیم مثل عکس شماره (11،12،13)
اگه ابتدای روند وارد بشید میشه معامله برگشتی اگه از گام دوم وارد بشیم میشه معامله ادامه دهنده که هر دو مورد رو ما انجام میدیم.
در مورد سوال دوم شما، شما میفرمایید (اکثرا قبل از حرکت اصلی بازار با یک شدو اکثر حد ضرر هارو فعال میکنه و بعدش دوباره حرکت رو به صورت برعکس ادامه میده)
دقیقا به همین دلیل هست که میگم حد ضرر پشت سویینگ موثر و با کمی فاصله باشه تا معامله ی مطمئن تری داشته باشیم. چرا سویینگ موثر مهم بود برامون و در آموزش ها تاکید کردیم چون تجمیعی از سفارش های معامله گران موثر بزرگ و سازمانی در آنجا قرار داشتند و همین مثل یک دیوار دفاعی عمل میکنه البته اگه موقعیت رو درست انتخاب کرده باشید.
مثل تصاویری که من قرار دادم هیچ کدام از حد ضررها زده نخواهد شد این سویینگ موثر اجازه نمید برای اینکه پول خیلی زیادی پشت این سویینگ های موثر هست.