انواع سفارشات معاملاتی

در این آموزش میخوام در مورد سفارشات خرید یا فروش در بازار صحبت کنم. یک نکته ای هست در بازار که هر خریدی در بازار معاملاتی منجر به تقاضا نمیشه یعنی منجر به صعود قیمت نمیشه و هر فروش منجر به نزول قیمت نمیشه.
شاید شما تا قبل از این آموزش خیلی شنیده باشید که میگن خرید منجر به تقاضا و تقاضا منجر به افزایش قیمت میشه و فروش منجر به ایجاد عرضه و ارزانتر شدن قیمت میشه.

اما من میخوام الان برای شما این مسئله را کمی متفاوت تر بگم و آن این است که هر خریدی منجر به صعود و هر فروشی منجر به نزول نمیشه، چرا ؟
چون ما در بازار های معاملاتی دو مدل خرید و دو مدل فروش داریم، مخصوصا در بازار های دو طرفه مثل فارکس.

زمانی که ما میخواهیم مالک یک دارایی باشیم یعنی در معامله ای که در جهت خرید صورت میگیره در واقع داریم یک لانگ (LONG) انجام میدیم یعنی معامله خرید ما یک لانگ بوده که ما صاحب آن دارایی شدیم. (تصویر شماره 2)

1
2

در بازار های نزولی هم دقیقا به همین شکل است یعنی در بازارهای نزولی وقتی که میخواهیم یک معامله ی فروش انجام بدیم آن معامله ای که در جهت فروش صورت میگیره یک معامله ی شورت (SHORT) است. (تصویر شماره 4)

3
4

نقد کردن معاملات ( لانگ و شورت )

پس از این به بعد شما زمانی که با دیگر معامله گرها که با اصطلاحات صحیح و استاندارهای معامله گری آشنا هستند صحبت میکنید وقتی می خواهید بگید من وارد یک معامله خرید شدم از واژه ی بای (BUY) استفاده نمیکنید میگید لانگ انجام دادم که اون بدونه که شما این خریدی که انجام دادید برای ورود بوده یا خروج، چرا؟

به این خاطر که وقتی که بعد از معامله ی خریدی که داشتید میخواهید از بازار خارج بشید شما معامله sell to cover انجام میدید (تصویر شماره 5). sell to cover هم نوعی معامله سل (SELL) یا فروش است ولی در جایگاه شورت (SHORT) نیست و همینطور معاملات شورتی را که می خواهید نقد کنید چون حالا به اندازه کافی ریزش انجام شده و شما فهمیدین بیشتر از این میزان نمی خواد بریزه و این سود برای شما کافیه و قصد دارید که آن را نقد کنید، خب در اینجا شما buy to cover انجام میدید (تصویر شماره 6)، buy to cover هم نوعی دستور خرید هست. 

5
6

نکته ی مهم : پس هر خریدی منجر به افزایش قیمت نمیشه مگر معاملات لانگ و هر فروشی منجر به ریزش نمیشه مگر معاملات شورت.
و نکته ی بعدی که الان در اینجا یاد گرفتیم این است که معاملات لانگ با معاملات sell to cover نقد میشن و معاملات شورت با معاملات buy to cover نقد میشن. (به تصویر زیر دقت کنید)

7

برای اینکه این مطالب را خوب متوجه بشید دو تا مثال معروف استاد احمدرضا جبل عاملی را که درباره ی همین موضوع هست را برای شما میگم تا درک این مطالب خیلی راحت تر بشه. 

مثال برای معاملات لانگ (LONG) و sell to cover :

شما زمانی که یک ماشین را خریداری می کنید یک معامله لانگ (LONG) دارید انجام میدید حالا بعد از چند ماه یا چند سال که خواستید اون ماشین را بفروشید صرف نظر از اینکه با چه قیمتی قصد فروش دارید آیا از فروش آن سود میکنید یا ضرر مهم نیست، فقط می خواهید که دیگه مالک آن دارایی نباشید و آن را نقدش می کنید یعنیsell to cover انجام میدید. به نقد کردن معاملات لانگ میگیم sell to cover.

و اما مثالی برای معاملات شورت (SHORT) و buy to cover :

فرض بگیرید شما مقداری طلا دارید و یکی از دوستانتان که در بازار بورس کار میکنه و معامله گر است به شما اطلاع میده که قیمت طلا داره وارد دوره ای میشه که روز  به روز  ارزانتر میشه و شما الان اگر این را بفروشی میتوانی در آینده با همان مقدار پول وزن بیشتری را خریداری کنی، خب شما میاید و طلاهای خودتان را میفروشید، حالا مادامی که طلا داره ارزانتر و ارزانتر میشه در واقع شما دارید سود بیشتری را میکنید به این خاطر که هرگاه قصد کنید طلا بخرید می توانید مقدار وزن بیشتری را خریداری کنید.

اما کی واقعا سود کردید زمانی که اون پولی که از فروش طلاهایتان در بالاترین قیمت فروش بدست آوردید را بیاید مجددا باهاش طلا بخرید اگر این کار را بکنید و دوباره مالک اون دارایی بشید شما سود کردید. مثلا قبل از فروش شما یک کیلو طلا داشتید ولی بعد از خرید مجدد شما یک کیلو 300 گرم طلا دارید.

پول شما هم همان مقدار پول است طلا هم همان طلا است ولی مقدارش افزایش پیدا کرده چرا؟ چون شما هنر این را داشتید که متوجه بشی که چه زمانی میخواد ارزانتر بشه که یعنی در واقع شما یک معامله شورت (SHORT) انجام دادید یعنی طلاهایی را که داشتید را فروختید و بعد به اندازه کافی که ارزان شد و به طریقی متوجه شدید، بیشتر از این نمیخواد ارزان بشه و یا نمی تواند ارزان بشه و دوباره مجددا خریداری کردید یعنی buy to cover انجام دادید.

پس ما 4 تا دستور معاملاتی در بازارها داریم:

1- لانگ که برای ورود به خرید است.

2- sell to cover که برای نقد کردن خریدهامون است.

3- شورت که برای ورود به معامله فروش است.

4- buy to cover که برای نقد کردن معاملات فروشمان است.

کارگزاری ها یکی از وظایفشون این است که امکان پیش فروش استقراضی را برای من و شما مهیا میکنند یعنی من و شما اون طلا را نداریم اما چون میدانیم در آینده میخواد ارزانتر بشه امکان پیش فروش استقراضی را برای من و شما فراهم میکند من و شما معامله شورت را انجام میدیم در روزهای بعد که ارزانتر شد از طریق معامله معکوس یعنی buy to cover دوباره میایم میخریم و این مابه التفاوت را کارکزاری ها سودش را به ما میدهند. این تفاوتی بود بین انواع خریدها و انواع فروش ها.

خب ما در این مطلب با انواع سفارشات در بازار های مالی آشنا شدیم و متوجه شدیم هر خرید یا فروشی منجر به صعود یا نزول قیمت نمیشه. در مطلب بعدی ما یاد میگیرم با توجه به تغییر جریان سفارشات، بهترین زمان برای ورود به معامله و خارج شدن از معامله چه زمانی است.

منتظر آموزش های بعدی باشید...