بهترین تایم فریم معاملاتی
تا اینجا تقریبا همه ی سرنخ ها را برای شما گفتم و فقط چند سرنخ خیلی کوچیک باقی مانده و امیدوارم تا الان همه ی آموزش ها را خیلی خوب یاد گرفته باشید. اما الان سوال اینجاست که این سرنخ ها را باید در کدام تایم فریم استفاده کنیم؟
یادتون میاد تو آموزش اول براتون توضیح دادم و گفتم که هیچ محدودیتی برای استفاده از پرایس اکشن واقعی نیست و شما در انواع بازار ها و در انواع تایم فریم ها می توانید از آن استفاده کنید.
خب حالا می خواهیم ببینیم بهترین تایمم فریم کدام است!
درسته که ما هیچ اصرار یا تعصبی نداریم که حتما یک نمودار خاصی را مورد بررسی قرار بدیم تا یک معامله انجام بدیم ولی خب دوست داریم بهترین را انتخاب کنیم.
راه شناخت این بهترین تایم فریم چیه؟
چهار تا معیار است که به ما کمک میکنه که بتوانیم بهترین تایم فریم معالاتی را انتخاب کنیم.
1- براساس نقدینگی بازار
اول براساس نقدینگی بازار است هر چقدر که نقدینگی بازار بالاتر باشه اون تایم فریم بهتره و برای معاملات مناسب است میخواد این تایم فریم یک دقیقه ای باشه میخواد 15 دقیقه ای باشه یا اصلا روزانه ، هفتگی و یا ماهانه چون اگر یادتان باشه برای شما در آموزش های گذشته به صورت مختصر توضیح دادم که توی هسته معاملات در بازار های مالی اصلا مهم نیست که شما چه تایم فریمی را بررسی میکنید اون فقط داره دستورات شما را دریافت میکنه و در صف انتظار خودش توی last best price میزاره تا معاملات انجام بشوند.
اما این یک واقعیت است که بنا به دلایلی که اصلا برای ما مهم نیست در دوره های زمانی مختلف جامعه بزرگتری از معامله گرها روی یک تایم فریم بیشتر تمرکز میکنند اون را بیشتر نگاه میکنند پس اون تایم فریم، میشه همان تایم فریمی که براساس سرنخ هایی که داره میده بیشترین دستورات معاملاتی داره در آن صادر و اجرا میشه یعنی نقدینگی اون تایم فریم بیشتره و ابتدای همین آموزش گفتم تایم فریمی برای معاملات مناسبه که بیشترین نقدینگی را داشته باشد.
خب حالا من و شما از کجا بفهمیم که کدام تایم فریم است! خیلی ساده تمام اون آموزش ها و سرنخ هایی که تا الان یاد گرفتید را روی نمودار بازار خیلی واضح و شفاف ببینید مثل تصاویری که من در هر آموزش برای هر موضوع به عنوان نمونه استفاده کردم یعنی اگه توانستید مثل آن ها را در هر تایم فریم ببینید یعنی اون تایم فریم مناسبه و از نقدینگی بالایی برخوردار است.
2- براساس سرمایه معامله گر
فاکتور بعدی که شما باید در نظر بگیرید برای تایم فریم خودتان اینه که چقدر سرمایه دارید خب طبیعتا اگر که شما هر چقدر تایم فریم های بالاتر را انتخاب بکنید به خاطر اینکه پیپ بیشتری را توی حد ضرر خواهید داشت سرمایه بیشتری را نیاز دارید تا بتوانید اون حد ضررها را تحمل بکنید و بتوانید از آن ها سود بگیرید پس مسئله ی بعدی میشه میزان سرمایه شما هر چه میزان سرمایه شما بیشتر باشه دست شما در انتخاب تایم فریم های بالاتر بازتر است.
توصیه من به شما : اگه با سرمایه کمتر از 500 دلار میخواهید به معامله بپردازید پیشنهاد من به شما این است که از تایم فریم های 5 دقیقه ، 15 دقیقه و یا حداکثر از تایم فریم 1 ساعته استفاده کنید و از تایم فریم های بالاتر از یک ساعته استفاده نکنید تا سرمایه ی شما به خطر نیوفتد.
و اینکه اگه هنوز به میزان قابل قبولی از دانش و تجربه کافی نرسیدید پیشنهاد میکنم از تایم فریم های کمتر از 5 دقیقه هم استفاده نکنید چرا که در این تایم فریم ها شما فرصت کوتاهی دارید برای دیدن موقعیت مناسب برای معامله کردن و مدیریت آن پس احتمال اشتباه کردن و ضرر کردن در آنها هم نسبت به تایم فریم های بالاتر بیشتر است و نیاز به تجربه ی بالا در این بازار دارد.
3- براساس تیپ شخصیت معامله گر
مولفه ی بعدی براساس تیپ شخصیتی شما است اگر معامله گری هستید که میتوانید تعداد معاملات باز بیشتری را داشته باشید و مدیریت کنید نسبت به یک نفر دیگه ای که چنین شخصیتی نداره و نمیتونه این طور باشه.
مثلا شما در آن واحد میتوانید 7 تا 8 معامله باز را مدیریت کنید و نتایج آن روی شما هیچ تاثیر احساسی نمیزاره و شما دچا استرس نمیشید ولی یک نفر دیگه هست با 2 الی 3 معامله این اتفاق براش میفته و دچار استرس میشه و نمیتونه خوب مدیریت کنه.
یا مثلا اینکه تکلیف معاملاتی که ما انجام میدیم چه خواهد شد، که برای هر فرد کاملا متفاوت است مثلا یک فرد هست که در طی یک یا دو روز باید تکلیف معاملاتش مشخص بشه یا فرد دیگه ای باید حتما طی چند ساعت تکلیف معاملاتش مشخص بشه ولی یک نفر دیگه را میبینیم که شاید معاملاتش حتی چند هفته هم باز باشه و مشکلی نداشته باشه.
اینها مسائلی هست که شما باید براساس آن بهترین تایم فریم تیپ شخصیتی خودتان را پیدا کنید. این چیزی نیست که نسخه داشته باشه و من برای همه کسانی که در این بازار کار میکنند و معامله انجام میدهند بیام یک نسخه ای را بپیچم و به شما بگم.
نه اصلا اینطور نیست، به قول استاد عزیزم استاد احمدرضا جبل عاملی که میگن میزان ریسک گریزی ، زیان گریزی و میزان ریسک پذیری یا زیان پذیری شما با افراد مختلف فرق داره. میزان ظرفیت تحمل شما در باز بودن معاملات و پردازش اطلاعاتی که برای مدیریت آن معاملات هست با اشخاص دیگر فرق داره.
در نتیجه شما باید ببینید در کدام یک از تایم فریم ها چه از نظر تعداد معاملات چه از نظر روشن شدن نتیجه معاملات، شما راحت تر هستید و اون تایم فریم را برای اغلب مواقع استفاده بکنید و تایم فریمی باشه که شما آن بازار را باهاش میبینید، موقعیت مناسب را پیدا میکنید و در همان تایم فریم اقدام به معامله میکنید.
4- تایم فریم معامله گران سازمانی
مسئله آخر براساس تایم فریم معامله گر های سازمانی است معامله گرهای سازمانی به خاطر اهداف بلند مدتی که در بازار سازی و بازار گردنی دارند در واقع به کشف بهتر قیمت کمک میکنند اینها میان به قیمت به صورت روزانه نگاه میکنند که البته تصفیه های روزانه بانکی و بین بانکی و... هم وجود داره که مسائل فنی بانکداری و معاملات است .
در بورس هم مسئله اصلی، مدیریت ریسک است البته نه اون مدیریت ریسکی که بین معامله گرهای خُرد صحبت میشه، مدیریت ریسک هایی که در سطح های بالا در صنعت بورس ، بانک و بیمه ازش صحبت میشه و برای مدیریت ریسک ها اینها براساس تایم فریم روزانه اقدام میکنند.
حالا اگر شما راحت هستید و از لحاظ مسائلی که در همین آموزش برای شما گفتم توی انتخاب تایم فریم محدودیت خاصی ندارید و اگر دوست دارید با معامله گرهای سازمانی همراه باشید که طبیعتا روندهای پایدارتر و مناسب تری را در بازار خواهید دید و بهتر میتوانید آنها را بررسی کنید.
که خب در نتیجه شما معاملات فوق العاده ای خواهید داشت و آرامش شما هم بیشتره.
توصیه من به شما : برای استفاده از تایم فریم های روزانه و بالاتر، به سرمایه ای حداقل 20 تا 30 هزار دلار نیاز دارید که بتوانید با آرامش کافی در این تایم فریم ها به معامله بپردازید پس توصیه میکنم اگه همچین سرمایه ای ندارید اصلا سراغ این تایم فریم ها نرید چرا که ضرر های بسیار سنگینی را به شما وارد خواهند کرد اگه تجربه ی کافی ای را نداشته باشید.
اگه سرمایه شما بین 3 تا 10 هزار دلار است پیشنهاد میکنم بالاترین تایم فریم شما 4 ساعته باشه تا هم مدیریتش برای شما راحتر باشه و هم اگه دچار ضرر شدید خیلی حساب شما لطمه نبینه.
خب ما در این مطلب با 4 معیار اصلی برای انتخاب بهترین تایم فریم برای هر شخص آشنا شدیم تا بتوانیم بهترین نتیجه رو از این بازار های معاملاتی دریافت کنیم در مطلب بعدی ما با انواع سفارشات معالاتی آشنا میشیم و اینکه ما وقتی در بازار میخریم یا میفروشیم در اصل داریم چه معامله ای باز میکنیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
نگار ملاحت
سلام متشکرم.
677 روز پیش ارسال پاسخnownew99@ آدرس تلگرامی بنده لطفا اگ وقت دارین اونجا پیام بذارین تا سوالاتم ازتون بپرسم.سپاس
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
676 روز پیش ارسال پاسخدر صورتی که امکانش بود حتما ولی ممنون میشم سوال خودتون رو از طریق ارسال ایمیل بپرسید
مسعود مجیدنیا
با سلام
523 روز پیش ارسال پاسخبسیار عالی بود خیلی منتظر بودم تا بدونم تو چه تایم فریم معامله کنم بهتر هست که الان کامل فهمیدم ممنونم از سایت خوبتون
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
523 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده.
رضااندیش
سلام و عرض ادب،مچکرم استاد عزیزم
80 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
76 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که این مطلب برای شما مفید بوده