ثبت ژورنال معاملاتی
خب ما یاد گرفتیم که چطور یک موقعیت خوب را در بازار پیدا کنیم، بعد یاد گرفتیم که اگه این موقعیت به ما فرصت معامله داد، چطور اون موقعیت را معامله کنیم.
الان رسیدیم به اینکه خب ما معامله را انجام دادیم، خروج آن را هم مدیریت کردیم و معامله رو بستیم. الان باید چه کاری انجام بدیم! در واقع اقدام بعد از معامله میشه ثبت ژورنال معاملاتی.
ژورنال معاملاتی فوق العاده مهم است به این خاطر که تنها چیزی که به معامله گر کمک میکنه تا به اشتباهاتش پی ببره و متوجه بشه که بهترین رفتاری که میتونسته داشته باشه چی هست، از طریق ژورنال معاملاتی هستش.
بعضی وقتها دیدیم یا شنیدیم که معامله گرها یافتم یافتم هایی را دارند میگه اگر من توی معاملات این ماه ام این کار خاص را انجام نمی دادم یا اگه این کار رو انجام میدادم نتایج معاملات به نفع من تغییر میکرد.
و شروع میکنه از اون موقع به بعد این کار را انجام دادن ولی میبینه که اون نتیجه ای که فکرش را می کرد اتفاق نمی افته یا اینکه تنظیمات جدی را در روشی که معامله میکرده اعمال میکنه و میبینه که سود ده است و بعد میاد میگه خب من از فردا که می خوام معامله انجام بدم دیگه معاملاتم را به این نحو مدیریت خواهم کرد، دیگه چنین رفتاری خواهم داشت ولی بعد از اینکه از فردا شروع میکنه با اون رفتار جدید معامله کردن، میبینه اصلا، نتایج مثل اون چیزی که فکر میکرد و انتظار داشت پیش نمیره. چرا؟
چون به این نکته توجه نکرده بود که اون تغییراتی که در نتایج بابت اون رفتارهای خاص دیده بود در چه تعداد کل اتفاق افتاده آیا مثلا 100 بار از 100 بار بوده یا 100 بار از 500 بار بوده یا 100 بار از 1000 بار.
درسته که خود عدد 100 عدد زیادی است و اگر ما یک چیزی را صد بار مشاهده کنیم میشه به آن فکر کرد ولی نمیشه به خاطرش یک پلنی را تغییر داد چون باید ببینیم خود این عدد بزرگ در دل چه مقدار داده ی آماری قرار گرفته. پس ژورنال معاملاتی دقیقا در اینجا خودش رو نشون میده و داری اهمیت میشه تا ما دچار چنین اشتباهاتی نشیم.
فرض کنید شما در آینده ای نه چندان دور بعد از معامله گری و پیدا کردن روش معاملاتی، روش معامله گریه خودتان را ادامه دادید و میخواهید روش معامله گریتون رو بررسی کنید، که چطور می توانید رفتار خودتان را و سودهایی که دارید از بازار میگیرید را ارتقاء بدید. یا ضرر هایی هم که در بازار احیانا داشتید را چطور جلوی اینها را بگیرید و اینها رو هم تبدیل به سود کنید.
خب مادامی که شما یک منبعی را نداشته باشید که اون منبع شامل تمام رفتار های معاملاتی شما در بازار بوده چطور میتونید این کار رو به طور کاملا درست انجام بدید.
هرگز نمی توانید با حدس و گمان یا با یافتم یافتم ها ، یا اگه این کار رو میکردم بهتر بود به نتیجه ی دلخواه خودتان برسید. پس ثبت ژورنال معاملاتی به این دلایل حائز اهمیت است.
ژورنال معاملاتی باید چطور ثبت شود!
خب حالا این ژورنال باید چطوری ثبت شود بعضی ها فکر میکنند ثبت ژورنال به این صورت است که من قیمت ورود و قیمت خروج و مقدار ضرر و مقدار سود و ساعت ورود و ساعت خروج آن آیتم معاملاتی را باید بنویسم.
باید بگم اصلا به این شکل نیست چون ساده ترین پلتفرم ها این جزئیات رو برای ما نمایش می دهند پس نیازی به ثبت این اطلاعات نداریم.
اما آن چیزی که مهم است این است که شما رفتار های خودتان را در ژورنال ثبت کنید چون این رفتار های شما هستند که منجر به تغییرات میزان سود دهی یا ضرر دهی شما می شوند، نه مقدار عددی که شما وارد معامله شدی و از آن خارج شدی نه ساعتی که در آن معامله کردی. این ژورنال معاملاتی به چه صورت باید باشه!
![]() |
در ابتدا شما یک جدول درست میکنید مثل جدول بالا که من رسم کردم ،شما در خانه اول شماره ی فاکتور معاملاتتان را می نویسید دقیقا شماره ی هفت رقمی که به محض اینکه یک معامله باز میکنید متاتریدر برای شما در قسمت trade نمایش میده.
یک پوشه یا یک فایل به نام همان شماره فاکتور در سیستم خودتان درست می کنید و یک عکس از لحظه ی ورودتان به معامله در بازار از صفحه ی نمایشگر خودتان می گیرید و آن تصویر را می گذارید داخل آن پوشه یا فایل به عنوان عکس شماره 1.
در خانه ی بعدی جدول، نماد معاملاتی و تایم فریم اون نماد معاملاتی رو مینویسید.
![]() |
خانه ی بعدی مربوط به حد ضررتان است که آیا تغییر دادید یا نه. اگر حد ضرر را تغییر دادید مینویسید بله و در خانه ی بعد مینویسید که به چه نحو تغییر دادید، چرا تغییر دادید و در خانه ی بعدی مینویسید که نتیجه ی این تغییر چی شد.
![]() |
در ادامه مربوط می شود به حد سود این که شما حد سود داشتید یا نه اگه حد سود داشتید کجا قرار دادید به چه دلیل قرار دادید و آیا تغییر دادید یا نه و این تغییر حد سود یا مدیریت معامله منجر به چه نتیجه ای برای شما شد. این را هم در قسمت مربوط به حد سود می نویسید. اگه هم حد سود نداشتید کلا این بخش رو خالی میزارید.
![]() |
و قسمت آخر جدول مربوط میشه به ثبت نکات و احساسات، اینکه در زمان ورود به معامله چه احساسی داشتید آیا می ترسیدید آیا شک داشتید برای ورود، برای بعد از معامله هم احساس خودتان را می نویسید که آیا خوشحالید از اینکه این معامله را گرفتید آیا شک دارید اگر دفعه ی دیگه چنین موقعیتی شکل گرفت در بازار شما دوباره این را معامله میکنید یا نه.
![]() |
هر چقدر که قیمت در محدوده پیش رفت و شما حد ضرر یا حد سودتان رو تغییر دادید باید از اون تغییر در مدیریت معامله عکس بگیرید و بگذارید در پوشه ی مربوط به عکس معامله ی مورد نظر. اگه از زمان ورود به معامله تا بستن معامله تغییری در معامله ایجاد نکردید که خب همان عکس لحظه ی ورود و عکس لحظه ی بستن معامله کافیست ولی هرگاه در مدیریت معامله تغییری ایجاد کردید مثلا حد ضرر را جا به جا کردید، حد سود گذاشتید یا جا به جا کردید و یا مقداری از معامله رو در جایی از بازار نقد کردید باید از اون تغییر، عکس بگیرید و در پوشه ی اون معامله قرار بدید.
به این خاطر که بعدا چه خودتان چه مربی ای که قرار به شما کمک کنه براساس آن نتایج می خواد بازار را ببیند. می خواد ببینه که شما دقیقا چه رفتاری داشتید و دلایل آن رفتار چی بوده، چه مشاهداتی داشتید ،چه چیزی منجر به این نوع احساسات و این نوع رفتارها در شما شده. این ژورنال، یک ژورنال کامل و درست است، یک ژورنالی مفید و بدربخور.
و گرنه اینکه شما پس فردا بیاید پیش من یا پیش هر مربی یا معامله گر دیگه ای و بگید که من در معاملاتم می ترسم یا وسواس دارم و آن شخص مربی و مشاور بدون اینکه ژورنال معاملاتیه شما رو بررسی بکنه و بیاد برای شما یک نسخه ای را بنویسد، بدونید که نه تنها کمکی به شما نمیشه بلکه شما رو بیشتر گمراه میکنه.
به خاطر اینکه این رفتار فوق العاده اشتباه است. اولا که در عوارض رفتاری و روانی، خود شخص به طور کامل و صحیح نمی داند مشکلش چی هست و فقط برداشتی از رفتار خودش دارد.
پس اگر کسی با استناد به صحبت های ما و با ادعایی که داشتیم و شناختی که از خودمان داشتیم چیزی تجویز کرد و نسخه ای برای ما نوشت بدون اینکه به ژورنال ما نگاه بکنه یعنی به اندازه ی خودمان هم حتی نمی داند.
اما اگر ژورنال ما را نگاه کرد، بررسی کرد و متوجه شد که دقیقا مشکل ما در چی هست، آن وقت می تواند به ما یک تجویز خوبی را بدهد که منجر به بهبود مشکلاتمان شود.
خب ما در این مطلب با ژورنال معاملاتی و چگونگی ثبت آن آشنا شدیم و فهمیدیم که داشتن یک ژورنال درست و کامل چقدر در پیشرفت ما برای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق تاثیر دارد. در مطلب بعدی ما با آخرین آموزش این مجموعه آموزشی و صحبت های پایانی و نکاتی که باید برای ورود به بازار واقعی توجه کنیم آشنا میشیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
نکته : دو نمونه از معاملات قدیمیه خودم رو که چطور از معامله در بازار عکس بگیرید رو گذاشتم تا با نحوه ی عکس گرفتن از معاملات آشنا بشید.
نمونه اول :
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
نمونه دوم :
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام استاد ممنون از این آموزشتون خیلی عالی بود
604 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
604 روز پیش ارسال پاسخخوشحالم که این آموزش برای شما مفید بود.
سلام آقا حامد آرزوی موفقیت واست دارم
600 روز پیش ارسال پاسخآموزشات عالی هستن
سلام و عرض ادب
599 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خوشحالم که مطالب سایت برای شما مفید بوده.
با سلام و عرض ادب خدمت شما استاد گرامی
591 روز پیش ارسال پاسخاز شما بخاطر آموزشهای عالیتون بسیار ممنون و سپاسگذارم.
سلام و عرض ادب
591 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم و خیلی خوشحالم که مطالب سایت برای شما مفید بوده.
سلام خواستم بپرسم که ژورنال را بعد از انتخاب ستاپ معاملاتی باید بنویسیم یا نوشتن ژورنال باعث میشه که ما یک ستاپ معاملاتی درست را انتخاب کنیم .من دقیقا نمیدانم که کدام را اول باید انتخاب کنم.
530 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
530 روز پیش ارسال پاسخبرای اینکه این موضوع برای همیشه برای شما حل بشه حتما آموزش 42 : آماده برای ورود به بازارهای مالی رو مطالعه کنید. چرا که دقیقا درباره ی این موضوع مفصل صحبت کردم.
سلام
444 روز پیش ارسال پاسخوقت بخیر 🌹
استاد بهترین تایم فریم در چارتیکال چه تایم فریمی هست ؟ مخصوصا اینکه بخوایم کندل لبه ورود رو پیدا کنیم کدوم تایم فریم کمک بیشتری می کنه؟
سلام و عرض ادب
444 روز پیش ارسال پاسخببینید چیزی به نام تایم فریم بهتر وجود نداره. پس این موضوع از ابتدا درست نیست.
ولی اینطوری میتونم بگم که هر چه تایم فریم در بازارهای مالی بالاتر میره ، نوسانات بازار کمتر دیده میشه و بهتر بازار رو میبینید.
و هر چه تایم فریم پایین تر بیاد میزان نوسانات بازار بیشتره و به تمرکز بیشتری نیاز دارید.
و اینکه به میزان سرمایه ی شما هم بستکی داره مثلا تایم فریم روزانه خب خیلی راحت تره و نوسانات کمتری داره ولی حداقل موجودی برای فعالیت در این تایم فریم حداقل 10،000 هزار دلار هستش. خب قاعدتا خیلی ها نمیتونن در این تایم فریم کار کنند.
پس یکی به سرمایه ی شما بستگی داره و دیگری به دانش شما در بازار. ببینید با توجه به سرمایه ی خودتون در کدام تایم فریم راحت تر میتونید بازار رو درک کنید.
من برای سرمایه ی 300 تا 1000 دلار رو تایم های 15 دقیقه و یک ساعته رو پیشنهاد میکنم و موجودی بالای 1000 دلار از تایم 4 ساعته میتوانند استفاده کنند. البته تایم 4 ساعته رو باید با احتیاط کار کنید چون ممکنه ضرر سنگینی به شما وارد کنه.
تایم های زیر 15 دقیقه به تجربه ی بالایی نیاز داره برای همین به اونها اشاره نکردم وگرنه تایم زیر 15 دقیقه هم با موجودی کم میشه کار کرد. ولی زمانی سراغ این تایم ها برید که برایند معاملات شما مثبت شده باشه.
مرسی 🌹
443 روز پیش ارسال پاسخممنون بابت آموزش های خوبتون
344 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب خدمت استاد عزیزم،مچکرم
210 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
208 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما خیلی ممنونم