قاعده بی اعتباری سطوح تنش

در این آموزش به بررسی قاعده بی اعتباری می پردازیم، لازمه ی این آموزش دانش شناخت دستورات معاملاتی می باشد چرا که براساس آن دستورات، قاعده بی اعتباری خیلی شفاف تر و ساده تر قابل درک می باشد.
 پس اگه شناخت کافی از دستورات معاملاتی نداری اول مقاله (انواع دستورات معاملاتی) مطالعه کن بعد این مطلب رو بخون.

قاعده بی اعتباری یعنی چی؟

زمانی که قیمت در بازار حرکت میکنه ممکنه بیش از یکبار نسبت به یک سطحی واکنش نشان بده چیزی که الان با هم بررسی میکنیم به شما در آینده کمک میکنه که اگر قیمت در بازار نسبت به یک سطح یا محدوده ای واکنشی را نشان میده آیا آن محدوده دارای اعتبار است یا براساس توالی تصادفی داره این واکنش را نشان میده و این سطح فاقد اعتبار است و بخواهیم با توجه به آن سطح موقعیت معاملاتی خودمون را انجام بدیم.

قاعده بی اعتباری دقیقا پاسخی برای این سوال است و تشخیص اعتبار سطوح و محدوده ی دارای واکنش قیمتی را برای ما خیلی راحت تر می کند و به ما کمک میکنه براساس اصول درست و محکم تری به معامله بپردازیم. ( به تصاویر دقت کنید )

1
2

همانطور که در تصویر شماره 2 میبینید، قیمت این سطح را یکبار به سمت بالا شکسته ( فلش شماره 1 ) و خیلی واضح و شفاف قابل رویت است که به اصطلاح به این شکست قیمت برک اوت (break out ) میگیم.
یادتون میاد در مورد دستورات معاملاتی چی گفتیم! الان که قیمت آمده و آن سطح را به سمت بالا رد کرده در واقع تمامی معاملات بای استاپ و سل لیمیت را فعال کرده، چرا؟
چون از سمت پایین به سمت بالا آمده دیگه، گفتیم هرگاه قیمت از سمت پایین به سمت بالا حرکن کنه معاملات بای استاپ و سل لیمیت را فعال میکند. خوب پس این معاملات فعال شدند و رفتند تو بازار و دیگه وجود ندارند.

حالا اگر قیمت مجدداً بیاد سمت پایین و این سطح را بشکنه یا برکت اوت کنه ( فلش شماره 2 ) تمامی معاملات سل استاپ و بای لیمیت ها هم فعال میشوند. در نتیجه دیگه هیچ دستور معاملاتی در این محدوده باقی نمانده که به ما بگه اگه قیمت دوباره بهش برسد فعال میشه. ( تصویر شماره 3 رو ببین )

3

چرا که هر چی معاملات بای استاپ و سل لیمیت بود در بار اول که رد شد به سمت بالا فعال کرد و هر آن چه که سل استاپ و بای لیمیت بود زمانی که به سمت پایین رفت فعال کرد پس هیچ دستور معاملاتی دیگه ای نمانده که به خاطر این سطح بخواد فعال بشه. ( تصویر شماره 4 رو ببین ) 

4
5

نتیجه گیری از قاعده بی اعتباری

پس چنانچه قیمت در آینده مجدداً در اینجا واکنشی نشان بده ( مستطیل بنفش رنگ در تصویر 5 ) فقط براساس توالی تصادفی است و نه چیز دیگه ای یعنی بازار آنقدر پویا هست و داره سویینگ ها و واکنش هایی را در بازار میسازه که اگر ما براساس منطق مالی و دانش عملی که داره در بازار اتفاق میفته نگاه نکنیم میتونیم دچار این سوء برداشت بشیم که بله این حرکات معنا دار است و قاعده خاصی داشته و میگردیم که براش اصول و قاعده ای پیدا کنیم و بعد به دنبال آن قاعده بخوایم معامله ای را انجام بدیم در حالی که تمامی دستورات معاملاتی در حرکت های قبلی انجام شده و این واکنش فقط براساس توالی تصادفی صورت کرفته و هیچ منطق عملی و مالی ندارد.

خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که با استفاده از دستورات معاملاتی تشخیص بدیم کدام محدوه ها و سطوح تنش همچنان معتبر هستند و کدام یک فاقد اعتبار می باشند در مطلب بعدی یاد میگیریم چگونه با استفاده از سویینگ های موثر چارچوب متن بازار را شناسایی کنیم و چگونه از این چارچوب برای معاملات استفاده کنیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...