قاعده بی اعتباری سطوح تنش
در این آموزش به بررسی قاعده بی اعتباری می پردازیم، لازمه ی این آموزش دانش شناخت دستورات معاملاتی می باشد چرا که براساس آن دستورات، قاعده بی اعتباری خیلی شفاف تر و ساده تر قابل درک می باشد.
پس اگه شناخت کافی از دستورات معاملاتی نداری اول مقاله
(انواع دستورات معاملاتی)
مطالعه کن بعد این مطلب رو بخون.
قاعده بی اعتباری یعنی چی؟
زمانی که قیمت در بازار حرکت میکنه ممکنه بیش از یکبار نسبت به یک سطحی واکنش نشان بده چیزی که الان با هم بررسی میکنیم به شما در آینده کمک میکنه که اگر قیمت در بازار نسبت به یک سطح یا محدوده ای واکنشی را نشان میده آیا آن محدوده دارای اعتبار است یا براساس توالی تصادفی داره این واکنش را نشان میده و این سطح فاقد اعتبار است و بخواهیم با توجه به آن سطح موقعیت معاملاتی خودمون را انجام بدیم.
قاعده بی اعتباری دقیقا پاسخی برای این سوال است و تشخیص اعتبار سطوح و محدوده ی دارای واکنش قیمتی را برای ما خیلی راحت تر می کند و به ما کمک میکنه براساس اصول درست و محکم تری به معامله بپردازیم. ( به تصاویر دقت کنید )
1 |
2 |
همانطور که در تصویر شماره 2 میبینید، قیمت این سطح را یکبار به سمت بالا شکسته ( فلش شماره 1 ) و خیلی واضح و شفاف قابل رویت است که به اصطلاح به این شکست قیمت برک اوت (break out ) میگیم.
یادتون میاد در مورد دستورات معاملاتی چی گفتیم! الان که قیمت آمده و آن سطح را به سمت بالا رد کرده در واقع تمامی معاملات بای استاپ و سل لیمیت را فعال کرده، چرا؟
چون از سمت پایین به سمت بالا آمده دیگه، گفتیم هرگاه قیمت از سمت پایین به سمت بالا حرکن کنه معاملات بای استاپ و سل لیمیت را فعال میکند. خوب پس این معاملات فعال شدند و رفتند تو بازار و دیگه وجود ندارند.
حالا اگر قیمت مجدداً بیاد سمت پایین و این سطح را بشکنه یا برکت اوت کنه ( فلش شماره 2 ) تمامی معاملات سل استاپ و بای لیمیت ها هم فعال میشوند. در نتیجه دیگه هیچ دستور معاملاتی در این محدوده باقی نمانده که به ما بگه اگه قیمت دوباره بهش برسد فعال میشه. ( تصویر شماره 3 رو ببین )
3 |
چرا که هر چی معاملات بای استاپ و سل لیمیت بود در بار اول که رد شد به سمت بالا فعال کرد و هر آن چه که سل استاپ و بای لیمیت بود زمانی که به سمت پایین رفت فعال کرد پس هیچ دستور معاملاتی دیگه ای نمانده که به خاطر این سطح بخواد فعال بشه. ( تصویر شماره 4 رو ببین )
4 |
5 |
نتیجه گیری از قاعده بی اعتباری
پس چنانچه قیمت در آینده مجدداً در اینجا واکنشی نشان بده ( مستطیل بنفش رنگ در تصویر 5 ) فقط براساس توالی تصادفی است و نه چیز دیگه ای یعنی بازار آنقدر پویا هست و داره سویینگ ها و واکنش هایی را در بازار میسازه که اگر ما براساس منطق مالی و دانش عملی که داره در بازار اتفاق میفته نگاه نکنیم میتونیم دچار این سوء برداشت بشیم که بله این حرکات معنا دار است و قاعده خاصی داشته و میگردیم که براش اصول و قاعده ای پیدا کنیم و بعد به دنبال آن قاعده بخوایم معامله ای را انجام بدیم در حالی که تمامی دستورات معاملاتی در حرکت های قبلی انجام شده و این واکنش فقط براساس توالی تصادفی صورت کرفته و هیچ منطق عملی و مالی ندارد.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که با استفاده از دستورات معاملاتی تشخیص بدیم کدام محدوه ها و سطوح تنش همچنان معتبر هستند و کدام یک فاقد اعتبار می باشند در مطلب بعدی یاد میگیریم چگونه با استفاده از سویینگ های موثر چارچوب متن بازار را شناسایی کنیم و چگونه از این چارچوب برای معاملات استفاده کنیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
Omid Salami
سلام خیلی ممنون از آموزشتون.
568 روز پیش ارسال پاسخببخشید استاد، فقط سطوح مربوط به فلش شماره ۱ و ۲ سطوح دارای اعتبار هستند چون واسشون دستور معاملاتی گذاشته شده؟
و اینکه نمیشه گفت برای مستطیل بنفش رنگ طبق همین گذشته بازار (یعنی سطوح مربوط به فلش ۱و۲) مجددا دستورای معاملاتی گذاشته شده و این سطح نیز دارای اعتباره؟
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
566 روز پیش ارسال پاسخبرای اینکه این موضوع رو بهتر درک کنید، به تصویر شماره 2 نگاه کنید به ضلع سمت چپ مستطیل طلایی رنگ دقت کنید ضلعی که روی سویینگ قرار گرفته قبل فلش شماره 1. اونجا جایی هست که ما این سطح رو رسم کردیم و فرض کنید که بازار دقیقا همان جا هست و جلوتر نرفته یعنی تمام کندل هایی که در سمت راست فاش شماره 1 قرار دارند رو ندید بگیرید که انگار هنوز تشکیل نشدند. ما اینجا یک سطح معتبر داریم که هنوز شکسته نشده مادامی که این سطح برای بار اول شکسته میشه یعنی فلش شماره 1 معاملات مربوط به خرید فعال میشه و میاد در بازار ولی هنوز این سطح برای ما معتبر هست چون فقط یکبار شکسته شده و هنوز دستورات معاملاتی مربوط به فروش وارد بازار نشدند.
میریم جلوتر و کندل ها دونه به دونه تشکیل میشن و برای بار دوم این سطح ما از بالا به پایین شکسته میشه یعنی فلش شماره 2. خب چه اتفاقی می افته دستورات معاملاتی فروش هم اجرا میشه و دیگه دستورات معاملاتیه دیگه ای وجود نداره که ما منتظرش باشیم برای این سطح در نتیجه از این به بعد دیگه این سطح برای ما مهم نخواهد بود. چرا چون تمام دستورات معاملاتیش انجام شده و دیگه به این سطح کاری نداریم و به راحتی حذفش میکنیم تا کی تا زمانی که دوباره پول وارد بازار بشه و یک سویینگ موثر در این محدوده تشکیل بشه یعنی دقیقا حرکت صعودی قیمت بعد از مستطیل بنفش و ما مجدد میایم و یک سطح جدید نسبت به سویینگ موثر جدید میکشیم و دیگه به گذشته بازار کاری نداریم و گرنه اگه سطح قبلیه ما معتبر میبود که قیمت وقتی دوباره به این سطح میرسید باید حرکت خوبی میداشت نه اینکه به صورت رنج حرکت کنه(مستطیل بنفش). پس مادامی که سطح ما دوبار شکسته شد غیر معتبر میشه و ما باید مجدد منتظر سویننگ موثر جدید باشیم و یک سطح جدید نسبت به اون سویینگ رسم کنیم و دیگه کاری با سطح قبلی نداریم.
امیدوارم که تونسته باشم مفهوم رو برسونم. و از توجه شما به این آموزش بسیار ممنونم.
مرتضی
سلام خسته نباشید، میشه لطفا یه توضیح درباره توالی تصادفی بدید. مرسی
568 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
566 روز پیش ارسال پاسخفرض کنید سکه ای در دست دارید یک طرفش خط و طرف دیگه اش شیر هست. خب شما چندبار این سکه رو بالا می اندازید. نتیجه چی میشه برای مثال شما 7 بار انداختید بالا، یکبار خط و سه دفعه ی بعدش به صورت پی در پی شیر و دوباره یکبار خط و دو دفعه ی بعدیش شیر.
براساس توالی تصادفی شما نتیجه میگیرد بعد از هر بار خط آمدن دفعه ی بعدیش حداقل دوبار شیر میاد. خب به این میگن توالی تصادفی که هیچ منطقی پشتش نیست. نه قاعده ای داره ، نه اصولی داره ، نه علمی پشتش هست و فقط براساس یک اتفاق همچنین نتیجه ای گرفتید. در بازار های معاملاتی هم بارها چنین اتفاقی می افته و اگه تصمیمی میخواهیم بگیریم باید براساس منطق و علم باشد وگرنه نتیجه برخلاف انتظار ما رخ میده.
پارسا
سلام خسته نباشید، ببخشید آقا حامد ممکنه فلش شماره ۲ را نداشته باشیم؟(یعنی قیمت پایین نیاد و سطح رو نشکنه) و اگه همچین اتفاقی بیفته و سطح دو بار شکسته نشه یعنی هنوز اون سطح دارای اعتباره؟
555 روز پیش ارسال پاسخو اینکه چرا اون سویینگِ بعدِ فلش شماره ۲ که کندلای قرمز پشت سرهم تشکیل شدن و قیمت پرتاب خوبی داشته (حرکت نزولی) را بعنوان سویینگ موثر در نظر نگرفتید و به جاش اون حرکت صعودی بعد از مستطیل بنفش رنگو بعنوان سویینگ موثر جدید در نظر گرفتید؟
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
554 روز پیش ارسال پاسخبرای سوال اولتون در مورد اینکه اگه فلش شماره 2 وجود نداشت کاملا خودتون درست فرمودید اگه حرکتی که با فلش شماره ی 2 نشان دادم در بازار وجود نداشت و سطح ما شکسته نشده بود این سطح ما همچنان دارای اعتبار بود و وقتی قیمت بهش میرسید باید منتظر رفتار قیمت میبودیم.
برای سوال دومتون هم باید بگم باز کاملا درست گفتید و اون حرکت هم یک سویینگ موثر هست و اون محدوده برای ما مهم است. دلیل اینکه من حرکت صعودی بعد مستطیل بنفش رو سویینگ موثر گفتم اینه که دوستی در همین کامنتها پرسیده بود که کی این سطح در این محدوده مجدد دارای اعتبار میشه که گفتم وقتی سطحی دوبار شکسته میشه دیگه برای ما غیر معتبر میشه و به راحتی حذفش میکنیم و اگه زمانی در همین محدوده ی قیمتی دوباره سویینگ موثری تشکیل شد میایم نسبت به اون سویینگ موثر جدید یک سطح جدید رسم میکنیم نه اینکه سطح قبلی رو بگیم دوباره معتبر شده برای همین سویینگ موثر بعدی که در این محدوده قیمتی تشکیل شده اون حرکت صعودی بعد از مستطیل بنفش هستش. و اون سویینگ موثری که شما میگید بالاتر از این محدوده قیمیتی قرار داره و کاملا هم درست است.
ناشناس
سلام. وقت شما بخیر. در فلش شماره 1بعد از شکست محدوده ای که رسم کردید ، وارد معامله میشیم ؟
454 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
454 روز پیش ارسال پاسخبرای جواب سوالتون باید بگم، خیر
برای ورود به معامله ما به فاکتور های بیشتری و به تاییدیه های بیشتری نیاز داریم و صرفا شکست یک محدوده دلیل نمیشه ما بخواهیم وارد معامله بشیم.
دلیل بعدی که نباید وارد معامله بشیم بحث میزان حرکت قیمت است همانطور که میبینید قیمت نزدیک 10 تا کندل تشکیل داده تا به سطح برسه و به طور میانگین تقریبا هر گام قیمتی بین 10 تا 20 کندل طی میکنه پس احتمال اینکه بخواد اصلاحی صورت بگیره و قیمت برگرده زیاد هست.
پس شکست یک سطح به تنهایی نمیتونه دلیلی برای ورود به معامله بشه.
حسن
سلام.
349 روز پیش ارسال پاسخاستاد یعنی خلاصش میشه اونجاهای که بای استاپ و سل لیمت هست سفارشات هست چندتا کندل بالا پایین میشه....
ولی اونجا که نشون دادین مستطیل بنفش رنگ با یه کندل اومده برگشته اوردر نداشته برحسب توالی تصادفی واکنش نشون داده.
استاد چرا ۲بار واکنش نشون داده پس؟
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
349 روز پیش ارسال پاسخببین دوست عزیز در بازار مالی ما چهار مدل دستور معاملاتی داریم ، وقتی ما سویینگ موثر رو رسم کردیم و فلش شماره 1 اومد این سطح رو رد کرد، یعنی از سمت پایین به سمت بالا آمده دیگه، گفتیم هرگاه قیمت از سمت پایین به سمت بالا حرکن کنه و سطح ما رو رد کنه معاملات بای استاپ و سل لیمیت را فعال میکند. خوب پس این معاملات فعال شدند و رفتند تو بازار و دیگه وجود ندارند.
بعدش فلش شماره ی 2 برای بار دوم اومد و سطح ما رو رد کرد یعنی تمامی معاملات سل استاپ و بای لیمیت ها هم فعال شدن در نتیجه دیگه هیچ دستور معاملاتی در این محدوده باقی نمانده که به ما بگه اگه قیمت دوباره بهش برسد فعال میشه. چرا چون ما کلا 4 مدل دستور معاملاتی داریم.
این 4 مدل معامله برای این سطح فعال شدند و دیگه این سطح برای ما معتبر نیست حالا اگه بخواهیم در این محدوده دوباره معامله کنیم باید دوباره یک سطح جدید در سویینگ های موثر بعدی رسم کنیم و دوباره بازار رو نسبت به اون سویینگ موثر جدید بررسی کنیم.
در واقع معاملات مربوط به اون سطح انجام شده و اون سطح برای ما غیر معتبر شده.
یعنی دیگه با اون سطح کاری نداریم و به راحتی پاکش میکنیم، اشتباه شما اینه که اون مستطیل رو دارید با اون سطح مقایسه میکنید. اون سطح دیگه وجود نداره پس ما باید یک سطح جدید در یک سویینگ موثر جدید رسم کنیم نه اینکه بازار رو نسبت به اون سطح بررسی کنیم.
در مورد اون مستطیل باید بگم ببینید سویینگ موثر باعث پرتاب قیمت میشه و قیمت حرکت خوبی خواهد داشت ولی در مستطیل قیمت به صورت رنج حرکت کرده اونم رنج چوپی که در آموزش های بعدی بهش میرسید. خود رنج چوبی یک از دلایل اصلی نبود دستور معاملاتی در بازار هست. در رنج چوپی مدام قیمت در یک محدوده ی کوچیک بالا و پایین میشه و ممکنه بارها با سطح برخورد داشته باشه. ما اصلا به تعداد برخوردش کاری نداریم، در این مدل رنج هیچ دستور معاملاتی نیست پس ما باهاش هیچ کاری نداریم تا زمانی که از رنج خارج بشه یعنی انتهای مستطیل که یک سویینگ خوب تشکیل شد و منجر به حرکت صعودی شد.
خلاصه بخوام بگم هر موقع سطح شما یکبار از بالا به پایین و یکبار از پایین به بالا شکسته شد دیگه اون سطح اعتباری ندارد و باید یک سطح جدید نسبت به سویینگ موثر جدید رسم کنید و بازار رو نسبت به اون سطح جدید بررسی کنید.
shadi
سلام
271 روز پیش ارسال پاسخآیا انتهای فلش اول و دوم سویینگ موثر محسوب نمیشن؟
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
271 روز پیش ارسال پاسخفلش شماره 1، بله میتوانید آن را یک سویینگ موثر در نظر بگیرید ولی در مورد انتهای فلش شماره 2 باید بگم اصلا سویینگ موثر نیست. همانطور که در آموزش ها گفتم یکی از فاکتور های سویینگ موثر این است که باید حرکت خوبی قیمت کرده باشه که اصلا فلش شماره ی 2 این فاکتور را ندارد.
رضااندیش
سلام وعرض ادب خدمت شما .مچکرم
98 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
97 روز پیش ارسال پاسخممنون از شما