چطور معامله ی باز خود را با حد ضرر مدیریت کنیم. 

حالت اول : اگه قیمت به صورت فرسایشی حرکت کنه

اول از همه این را در نظر بگیرید که قیمت بعد از ورودمان به معامله براساس انتظارات ما پیش نره و یا فرسایشی بشه یا اینکه در محدوده ی ضرر بخواد پیش بره.
اگر قیمش فرسایشی شد و این فرسایشی شدن به 3 تا 4 کندل کشید و در محدوده ی ورود ما قرار گرفت و قیمت حرکت مناسبی از خودش نشان نداد، با بسته شدن کندل سوم یا چهارم معامله را نقد میکنیم و می بندیم.
چون اگر خاطرتان باشه در آموزشی که در مورد لبه ی ورود صحبت کردیم ما جایی داریم به بازار ورود می کنیم که تجمیع وسیعی از دستورات معاملاتی به نفع معامله ی ما وجود داره.

به این صورت که اگر معامله ی خرید داریم انجام میدیم یعنی معامله ی لانگ داریم. جایی داریم معامله ی لانگ انجام میدیم که لانگ ها و بای تو کاور های خیلی زیاد دیگه ای در آن محدوده هستند و این منجر به پرتاب قیمت به نفع ما در محدوده ی سود میشه.
پس اگر چنین اتفاقی نیفتاد یعنی تا چند تا کندل بعد از ورودمان قیمت حرکت مناسبی از خودش نشان نداد در واقع ما یا اشتباه تشخیص دادیم یا اینکه بنا به هر دلیلی اون تمایلات از بین رفتن.
پس زمانی که معامل گر های سازنده ی روند توی بازار نیستند، این دیگه معنی نداره که من و شما بخواهیم در این بازار بمونیم، پس بلافاصله معامله را نقد میکنیم و میایم بیرون.

حالت دوم : اگه قیمت در جهت خلاف معامله ی ما پیش بره

اما اگر قیمت در معامله ی خرید ما که بالاتر بهش اشاره کردم بخواد به محدوده ی ضرر بره و برخلاف انتظار ما حرکت بکنه، اگر قیمت هنوز در 50 درصد فاصله ی بین نقطه ی ورود تا حد ضرر ما باشه می توانیم معامله را نگه داریم به شرطی که در این فاصله کندلی در یک سوم پایینی بسته نشده باشه.

چون اگر کندلی در یک سوم پایینی بسته بشه به احتمال خیلی زیاد در کندل بعدی هم باز قیمت برخلاف انتظار ما حرکت میکنه و حد ضرر ما زده میشه و ما اون حد ضرر را باید متحمل بشیم.
پس مادامی که کندلی در یک سوم پایینی بسته نشده و قیمت در اون 50 درصد یعنی حد فاصل بین نقطه ی ورود تا میانه ی فاصله ای که تا حد ضررمان قرار داره، می توانیم هنوز در معامله بمانیم.

اما اگر کندلی در یک سوم پایینی بست یا قیمت به فراتر از 50 درصد فاصله ی میان اون حد ضرر ما تا نقطه ی ورودمان رسید، اون معامله را باید نقد کنیم. چرا که به احتمال زیاد تمایلات بازار تغییر کرده و بازار در جهت مخالف معامله ی ما پیش خواهد رفت.

حالت سوم : اگه قیمت در جهت سود و معامله ی ما پیش بره

اگر قیمت به نفعه ما، در محدوده ی سود پیشروی کرد چیکار بکنیم! در چنین شرایطی در سه کندل اول خیلی سخت نمی گیریم.
چرا بین یک تا سه کندل اول را سخت گیر نیستیم! به این خاطر که نمی دانیم این اِکستنشن با چه گامی می خواد پیش بره آیا با کندل های کوچیک کوچیک شروع میشه و رفته رفته بزرگتر میشه یا اینکه با یک کندل بزرگ شروع میشه بعد کندلها کوچیک میشن یا اینکه تک کندلی خواهد بود.

در نتیجه در معامله ی خریدمان در کندل های اول ما حد ضررمان را به این صورت تغییر میدیم که هر گاه کندلی در یک سوم بالایی بسته بشه، بلافاصله ما حد ضررمان را از جایی که قبلا بوده انتقال میدیم به (لوی) اون کندلی که یک سوم بالایی بسته یعنی حد ضرر را پشت اون کندل میزاریم (تصویر شماره 2).
به این ترتیب این کار رو برای کندل های بعدی هم که در یک سوم بالایی بسته میشن هم انجام میدیم(تصویر شماره 3) تا قیمت به موومنت خودش برسه(تصویر شماره 4) یعنی به اندازه ی حرکتی که قبلا داشته و اون مقدار را پر کنه. (برای اینکه این مطلب را بهتر درک کنید به تصاویر زیر دقت کنید)

1
2
3

اینجا که برسه یعنی موومنت خودش رو که پر کرد، می توانیم مقداری از سودمان را نقد کنیم همان چیزی که در آموزش قبل برای شما گفتم، یعنی بنا به تیپ شخصیتی خودتان می توانید چند درصدش را نقد کنید.

بعد از اینکه مقداری از سودتان را نقد کردید، حد ضررتان را بیارید ماورای 50 درصد اون گام بزارید چرا که قیمت الان به احتمال زیاد می خواد کارکشن داشته باشه پس ما حد ضررمان را ماورای 50 درصد گام میزاریم که اون کارکشن را انجام بشه چرا که ما به خاطر سودی که داشتیم نمی خواهیم از معامله خارج بشیم و احتمال میدیم قیمت گام های بعدی هم ادامه بده برای همین حد ضرر مان را ماورای 50 درصد اون گام میزاریم تا قیمت فرصت داشته باشه برای اصلاح. (به تصویر زیر دقت کنید)

4

حالا که کارکشن آن تمام شد اگر لبه ی ورود جدید به ما داد که خب ما دوباره ورود جدید را انجام میدیم(تصویر شماره 5) و حد ضرر معامله ی جدید هم طبق قاعده ای که قبلا در آموزش های گذشته یاد گرفتیم میزارید پشت اولین سویینگ موثر قبل خودش و حد ضرر معامله ی قبلی هم میارید کنار معامله ی جدید. (به تصاویر زیر دقت کنید)

5
6

و این روند را تا مادامی که هنوز عدم توانایی در ادامه قیمت رخ نداده برای هر گام ادامه میدید (تصویر شماره 7).
در این آموزش من معامله خرید را مثال زدم، برای معاملات فروش هم دقیقا به همین شکل عمل میکنیم منتهی به صورت برعکس یعنی ما در معاملات خرید گفتیم کندل در یک سوم بالایی بسته بشه، در معاملات فروش کندل باید در یک سوم پایینی بسته بشه.

7

نکته : جا به جا کردن حد ضرر به صورت کندل به کندل در گام اول و نهایت گام دوم بیشتر استفاده میشه و می توانید از گام دوم به بعد به جای تغییر دادن حد ضرر به صورت کندل به کندل، به صورت سویینگ به سویینگ این کار را انجام بدید. به این صورت که گام اول را به صورت کندل به کندل حد ضرر را تغییر میدید بعد از اینکه موومنت گام کامل شد و مقداری از سودتان را نقد کردید و کارکشن انجام شد بعد از اینکه حد ضرر را پشت سویینگ موثر گذاشتید از شروع گام دوم میتونید دیگه کندل به کندل حد ضرر را تکان ندید و صبر کنید تا گام بعدی کامل تشکیل بشه و بعد از اینکه کارکشن کامل شد بیاید حد ضرر را بزارید پشت سویینگ موثر جدید و همینطور برای گام های بعدی هم به همین شکل. البته این هم یک روش دیگه هست برای تغییر دادن حد ضرر و کاملا هم سلیقه ای هست.
هم میتوانید به این شکل عمل کنید و هم اینکه کلا به صورت کندل به کندل طبق اصولی که در این آموزش گفتم پیش برید.

خب ما در این مطلب با قسمت سوم استراتژی خروج آشنا شدیم و متوجه شدیم برای اینکه بیشترین سود و کمترین ضرر را داشته باشیم چطور حد ضرر را در معاملات خودمان جا به جا کنیم. در مطلب بعدی ما با ثبت ژورنال معاملاتی و چگونگی استفاده از آن آشنا خواهیم شد.

منتظر آموزش های بعدی باشید...