چطور معامله ی باز خود را با حد ضرر مدیریت کنیم.
حالت اول : اگه قیمت به صورت فرسایشی حرکت کنه
اول از همه این را در نظر بگیرید که قیمت بعد از ورودمان به معامله براساس انتظارات ما پیش نره و یا فرسایشی بشه یا اینکه در محدوده ی ضرر بخواد پیش بره.
اگر قیمش فرسایشی شد و این فرسایشی شدن به 3 تا 4 کندل کشید و در محدوده ی ورود ما قرار گرفت و قیمت حرکت مناسبی از خودش نشان نداد، با بسته شدن کندل سوم یا چهارم معامله را نقد میکنیم و می بندیم.
چون اگر خاطرتان باشه در آموزشی که در مورد لبه ی ورود صحبت کردیم ما جایی داریم به بازار ورود می کنیم که تجمیع وسیعی از دستورات معاملاتی به نفع معامله ی ما وجود داره.
به این صورت که اگر معامله ی خرید داریم انجام میدیم یعنی معامله ی لانگ داریم. جایی داریم معامله ی لانگ انجام میدیم که لانگ ها و بای تو کاور های خیلی زیاد دیگه ای در آن محدوده هستند و این منجر به پرتاب قیمت به نفع ما در محدوده ی سود میشه.
پس اگر چنین اتفاقی نیفتاد یعنی تا چند تا کندل بعد از ورودمان قیمت حرکت مناسبی از خودش نشان نداد در واقع ما یا اشتباه تشخیص دادیم یا اینکه بنا به هر دلیلی اون تمایلات از بین رفتن.
پس زمانی که معامل گر های سازنده ی روند توی بازار نیستند، این دیگه معنی نداره که من و شما بخواهیم در این بازار بمونیم، پس بلافاصله معامله را نقد میکنیم و میایم بیرون.
حالت دوم : اگه قیمت در جهت خلاف معامله ی ما پیش بره
اما اگر قیمت در معامله ی خرید ما که بالاتر بهش اشاره کردم بخواد به محدوده ی ضرر بره و برخلاف انتظار ما حرکت بکنه، اگر قیمت هنوز در 50 درصد فاصله ی بین نقطه ی ورود تا حد ضرر ما باشه می توانیم معامله را نگه داریم به شرطی که در این فاصله کندلی در یک سوم پایینی بسته نشده باشه.
چون اگر کندلی در یک سوم پایینی بسته بشه به احتمال خیلی زیاد در کندل بعدی هم باز قیمت برخلاف انتظار ما حرکت میکنه و حد ضرر ما زده میشه و ما اون حد ضرر را باید متحمل بشیم.
پس مادامی که کندلی در یک سوم پایینی بسته نشده و قیمت در اون 50 درصد یعنی حد فاصل بین نقطه ی ورود تا میانه ی فاصله ای که تا حد ضررمان قرار داره، می توانیم هنوز در معامله بمانیم.
اما اگر کندلی در یک سوم پایینی بست یا قیمت به فراتر از 50 درصد فاصله ی میان اون حد ضرر ما تا نقطه ی ورودمان رسید، اون معامله را باید نقد کنیم. چرا که به احتمال زیاد تمایلات بازار تغییر کرده و بازار در جهت مخالف معامله ی ما پیش خواهد رفت.
حالت سوم : اگه قیمت در جهت سود و معامله ی ما پیش بره
اگر قیمت به نفعه ما، در محدوده ی سود پیشروی کرد چیکار بکنیم! در چنین شرایطی در سه کندل اول خیلی سخت نمی گیریم.
چرا بین یک تا سه کندل اول را سخت گیر نیستیم! به این خاطر که نمی دانیم این اِکستنشن با چه گامی می خواد پیش بره آیا با کندل های کوچیک کوچیک شروع میشه و رفته رفته بزرگتر میشه یا اینکه با یک کندل بزرگ شروع میشه بعد کندلها کوچیک میشن یا اینکه تک کندلی خواهد بود.
در نتیجه در معامله ی خریدمان در کندل های اول ما حد ضررمان را به این صورت تغییر میدیم که هر گاه کندلی در یک سوم بالایی بسته بشه، بلافاصله ما حد ضررمان را از جایی که قبلا بوده انتقال میدیم به (لوی) اون کندلی که یک سوم بالایی بسته یعنی حد ضرر را پشت اون کندل میزاریم (تصویر شماره 2).
به این ترتیب این کار رو برای کندل های بعدی هم که در یک سوم بالایی بسته میشن هم انجام میدیم(تصویر شماره 3) تا قیمت به موومنت خودش برسه(تصویر شماره 4) یعنی به اندازه ی حرکتی که قبلا داشته و اون مقدار را پر کنه. (برای اینکه این مطلب را بهتر درک کنید به تصاویر زیر دقت کنید)
![]() |
![]() |
![]() |
اینجا که برسه یعنی موومنت خودش رو که پر کرد، می توانیم مقداری از سودمان را نقد کنیم همان چیزی که در آموزش قبل برای شما گفتم، یعنی بنا به تیپ شخصیتی خودتان می توانید چند درصدش را نقد کنید.
بعد از اینکه مقداری از سودتان را نقد کردید، حد ضررتان را بیارید ماورای 50 درصد اون گام بزارید چرا که قیمت الان به احتمال زیاد می خواد کارکشن داشته باشه پس ما حد ضررمان را ماورای 50 درصد گام میزاریم که اون کارکشن را انجام بشه چرا که ما به خاطر سودی که داشتیم نمی خواهیم از معامله خارج بشیم و احتمال میدیم قیمت گام های بعدی هم ادامه بده برای همین حد ضرر مان را ماورای 50 درصد اون گام میزاریم تا قیمت فرصت داشته باشه برای اصلاح. (به تصویر زیر دقت کنید)
![]() |
حالا که کارکشن آن تمام شد اگر لبه ی ورود جدید به ما داد که خب ما دوباره ورود جدید را انجام میدیم(تصویر شماره 5) و حد ضرر معامله ی جدید هم طبق قاعده ای که قبلا در آموزش های گذشته یاد گرفتیم میزارید پشت اولین سویینگ موثر قبل خودش و حد ضرر معامله ی قبلی هم میارید کنار معامله ی جدید. (به تصاویر زیر دقت کنید)
![]() |
![]() |
و این روند را تا مادامی که هنوز عدم توانایی در ادامه قیمت رخ نداده برای هر گام ادامه میدید (تصویر شماره 7).
در این آموزش من معامله خرید را مثال زدم، برای معاملات فروش هم دقیقا به همین شکل عمل میکنیم منتهی به صورت برعکس یعنی ما در معاملات خرید گفتیم کندل در یک سوم بالایی بسته بشه، در معاملات فروش کندل باید در یک سوم پایینی بسته بشه.
![]() |
نکته : جا به جا کردن حد ضرر به صورت کندل به کندل در گام اول و نهایت گام دوم بیشتر استفاده میشه و می توانید از گام دوم به بعد به جای تغییر دادن حد ضرر به صورت کندل به کندل، به صورت سویینگ به سویینگ این کار را انجام بدید. به این صورت که گام اول را به صورت کندل به کندل حد ضرر را تغییر میدید بعد از اینکه موومنت گام کامل شد و مقداری از سودتان را نقد کردید و کارکشن انجام شد بعد از اینکه حد ضرر را پشت سویینگ موثر گذاشتید از شروع گام دوم میتونید دیگه کندل به کندل حد ضرر را تکان ندید و صبر کنید تا گام بعدی کامل تشکیل بشه و بعد از اینکه کارکشن کامل شد بیاید حد ضرر را بزارید پشت سویینگ موثر جدید و همینطور برای گام های بعدی هم به همین شکل. البته این هم یک روش دیگه هست برای تغییر دادن حد ضرر و کاملا هم سلیقه ای هست.
هم میتوانید به این شکل عمل کنید و هم اینکه کلا به صورت کندل به کندل طبق اصولی که در این آموزش گفتم پیش برید.
خب ما در این مطلب با قسمت سوم استراتژی خروج آشنا شدیم و متوجه شدیم برای اینکه بیشترین سود و کمترین ضرر را داشته باشیم چطور حد ضرر را در معاملات خودمان جا به جا کنیم. در مطلب بعدی ما با ثبت ژورنال معاملاتی و چگونگی استفاده از آن آشنا خواهیم شد.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام استاد خسته نباشید مرسی از آموزش جدید. عالی بود
624 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
623 روز پیش ارسال پاسخاز اینکه این مطلب برای شما مفید بوده بسیار خوشحالم.
تا اینجای کار
622 روز پیش ارسال پاسخچندتا نقطه ضعف هست گفتم بگم شایدم من اشتباه میکنم ولی اینا چیزاییه که دیدم
یک اینکه این سبک خیلی کُنده،من روی تایم فریم پنج دقیقه باید بیام عمق رو ببینم عرض حرکتی رو ببینم بعد ببینم روی جای مهمی هست بعد ببینم کندلا چجورین و هزارتا شرط رو ببینم تا وارد بشم یا نشم
خب موقعیت دیگه از دست رفته
دوم اینکه مقدار خیلی کمی توی طی روز بهم سیگنال ورود میده
من موقعیتهایی که میبینم یا رد شدن یا کندلای کوچیک به بزرگ توشون نیست یا یدونه شرط اعمال نمیشه روشون مثلا عمقها نشونهی پایان روند رو میدن ولی کندلا پر قدرتن یا ضریب چولگی هست ولی نزدیک جای مهمی نیست و...
من توی این چند وقت از هر ده تا معامله سه تا با سود بستم
به نظرم توی واقعیت باید دو سه سال وقت بذاری تا متوجه بشی
حداقل برای من که اینجوری بود
با چندتا دانشجوشون هم صحبت کردم کسی هم ندیدم از این روش به سود مستمر برسه...
سلام و عرض ادب
621 روز پیش ارسال پاسخاین که میگید این روش کُنده اصلا قبول ندارم و با اطمینان میگم یکی از سریع ترین روشها برای گرفتن معامله است. اگه شما به آموزش ها خیلی خوب مسلط بشید کمتر از 30 ثانیه میتونید به چارت نگاه کنید و متوجه بشید که این چارت در این تایم فریم موقعیت برای معامله داره یا نه.
اینکه میگید (باید بیام عمق رو ببینم عرض حرکتی رو ببینم بعد ببینم روی جای مهمی هست بعد ببینم کندلا چجورین و هزارتا شرط رو ببینم تا وارد بشم یا نشم خب موقعیت دیگه از دست رفته) بستگی به میزان تسلط شما به مباحث داره.
پیدا کردن عمق قیمت فقط چند ثانیه کار داره یا میزان حرکت قیمت یا شیب یا ضریب چولگی به راحتی با چشم و بدون رسم خط قابل تشخیص هست و زمانی نمیبره فقط چند ثانیه لازم هست تا همه ی اینها رو ببینید.
اینکه برای شما طول میکشه برای این است هنوز به طور کامل مسلط نیستید و طبیعی هستش زمان خواهد برد تا به این مباحث مسلط بشید. مثل این میمونه که کسی تازه شروع به گرفتن گواهینامه کرده و بیاد خودش رو با کسی که چند سال گواهینامه داره و در جاده های مختلف رانندگی کرده بخواد خودش رو مقایسه کنه طبیعی هست که سرعت عمل اون شخص رو نداره ولی دلیل نمیشه که بخواد بیخیال بشه زمان خواهد برد تا اون شخص هم به تسلط کافی برسه.
بعد شما میگید (دوم اینکه مقدار خیلی کمی توی طی روز بهم سیگنال ورود میده) در فارکس حدودا 30 تا جفت ارز داریم هر کدام حداقل 5 تا تایم فریم داره یعنی در روز شما 150 چارت معاملاتی داری که میتونی بررسی کنی برای معامله پس دقیقا این حرف شما غیر منطقی هست مگه میشه در 150 چارت معاملاتی نتونی موقعیت مناسب پیدا کنی.
این باز بر میگرده به تسلط شما به بازار که نمیتونی موقعیت های مناسب رو تشخیص بدی.
این که چقدر طول میکشه تا به این تسلط برسی برای هر کس متفاوته ، یکی ممکنه 3 ماهه به این تسلط برسه یا شخص دیگه به زمان بیشتری نیاز داره . من خودم حدودا یکسال طول کشید تا به این تسلط رسیدم ولی شاهد این بودم که کسانی در زمان های کوتاه تر تونستند به این تسلط برسند ولی من ناراحت نشدم و به راهم ادامه دادم. هر چه قدر انرژی بزاری و وقت بزاری زودتر به نتیجه میرسی.
در ضمن دوست عزیز وقتی به آموزشها مسلط شدی باید بیای برای خودت پلن معاملاتی بنویسی یعنی باید برای معاملات ادامه دهنده یک پلن بنویسی ، برای معاملات برگشتی یک پلن یا مثلا برای معاملات رنج هم یک پلن بنویسی و بعد طبق پلن معاملاتی شروع کنی برای پیدا کردن موقعیت. من فکر میکنم شما اصلا پلن معاملاتی نداری برای همین نمیتونی موقعیت برای معامله پیدا کنی.
و همینطور که در آموزش ها گفتم پلن معاملاتی رو هر کس با توجه به دانش خودش باید بنویسه مثلا شما در پیدا کردن شیب ، حرکت قیمت و ضریب چولگی بهتر از مباحث دیگه عمل میکنی پس اینها باید در اولویت باشه و به بقیه مباحث رو در اولویت های بعدی قرار میدی یعنی با توجه به دانش خودتون یک پلن مینویسین و برای هر کس متفاوت خواهد بود چرا که هرکس میزان درکش برای مباحث متفاوته.
و در پایان گفتید (با چندتا دانشجوشون هم صحبت کردم کسی هم ندیدم از این روش به سود مستمر برسه...)
استاد جبل عاملی به طور پیوسته دارن همایش برگزار میکنند کافیه تو یکی از این همایش ها شرکت کنید تا ببینید کسی به درآمد خیلی خوب رسیده یا نه.
من خودم اگه درامد خوبی از این روش نداشتم که اصلا راغب نمیشدم همچین سایتی بزنم تا این روش رو به دیگران معرفی کنم.
در پایان هم روش چارتیکال یکی از روشها برای معامله در بازار های مالی هست و روش های بسیاری وجود داره برای فعالیت در این بازار. طبیعی هست که کسایی باشند که از این روش خوششون نیاد برای همین هست من بارها در آموزشها گفتم باید بگردید تا بهترین روش معاملاتی خودتون رو پیدا کنید. همینطور که من به روشهای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال علاقه ندارم قطعا کسانی هستند که به این روشها علاقه مند باشند و از روش چارتیکال خوششون نیاد.
و اینکه از این روش توقع معجزه نداشته باشید باید وقت بزاری و به مباحث مسلط بشید هر چند که معتقدم که این روش از خیلی روشها بهتر هست چرا که درک و فهم مباحث خیلی راحته و لازم نیست الگو حفظ کنید یا خطوط خاصی رسم کنید یا برید از اندیکاتور استفاده کنید کل مباحث در خود چارت داره آموزش داده میشه و به این دلیل میگم که این روش خیلی راحتر از روش های دیگه است.
سلام عرض ادب آقا حامد عزیز، ممنون از آموزشتون و انرژی مثبتتون.
617 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
617 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم.
سلام استاد مرسی از سایت خوبتون، آموزش دیگه ای هم هست یا آخریشه؟ اگه هست لطف میکنید بگید آموزشای بعدیو کی میذارید؟
612 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
612 روز پیش ارسال پاسخآموزش بعدی رو هفته ی آینده منتشر میکنم.
و کلا 2 تا آموزش دیگه از این مجموعه باقی مانده که این مجموعه آموزشی کامل بشه.
سلام استاد عزیز خسته نباشید
610 روز پیش ارسال پاسخآموزشاتون خیلی مفید و کاربردین. قدردان زحماتتون هستیم. تندرست باشید همیشه
سلام و عرض ادب
610 روز پیش ارسال پاسخاز لطف زیاد شما واقعا ممنونم و خیلی خوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده.
سلام
479 روز پیش ارسال پاسخوقت شما بخیر
با توجه به مطالب این بخش ، حالت اول بعد از اینکه کندل لبه ورود تشکیل شد و ما وارد معامله شدیم ولی سه تا چهار کندل بعد فرسایشی شدند ،حتی اگر به حد ضرر نرسید معامله رو نقد کنیم ؟
در مورد حالت دوم که قیمت خلاف معامله ما پیش میره گاهی فاصله ی حد ضرر و لبه ی ورود خیلی ناچیز هست و اصلا نمی شه پنجاه درصد حد فاصله رو محاسبه کرد ، چنین مواقعی چکاری باید انجام بدیم ؟
سلام و عرض ادب
479 روز پیش ارسال پاسخبرای سوال اولتون باید بگم که اونی که در این آموزش گفتم یک اصول کلی هست و براساس تجربه و علم که اگه رعایت بشه ریسک حساب شما به حداقل خودش میرسه ولی باز به شخص معامله گر و اون لحظه ی بازار بستگی داره و نحوه ی مدیرت کردن شما که میخواهید به این اصول پایبند باشید یا نه.
اگه فکر میکنید که قیمت در جهت معامله ی شما پیش میره و این کندل های فرسایشی در حدی نیستن که ریسک حساب شما رو بالا ببره میتونید همچنان در بازار بمونید ولی اگه این کندلها رفته رفته دارند قدرتمند میشن و امکانش هست به شما ضرر وارد کنه پس بهتره از معامله خارج بشید. باز میگم این مطالب و آموزشها یک توصیه هست و تصمیم نهایی رو خود شما معامله گر میگیرید و نحوه ی مدیریت شما در بازار ملاک هست.
برای سوال دوم شما باید بگم بهتر (آموزش 35 : بهترین اِستاپ در بازارهای مالی) را مطالعه کنید و نحوه ی گذاشتن حد ضرر رو توضیح دادم.
حد ضرر نباید آنقدر با فاصله گذاشته بشه که وقتی بازار در جهت معامله ی ما پیش نرفت ما دچار ضرر سنگینی بشیم و همچنین نباید میزانش آنقدر کم باشه که با کوچکترین حرکت حد ضرر ما خورده بشه و ما از بازار بیرون انداخته بشیم. فاصله ی حد ضرر باید معقول باشه و بهتره پشت اولین سویینگ موثر قبل لبه ی ورود ما باشه.
اینکه میگید ( گاهی فاصله ی حد ضرر و لبه ی ورود خیلی ناچیز هست و اصلا نمی شه پنجاه درصد حد فاصله رو محاسبه کرد) مشخصه که شما میزان حد ضرر رو رعایت نمیکنید و همین باعث میشه دچار ضرر بشید در حالی که حتی درست بازار رو بررسی کرده باشید ولی به دلیل گذاشتن حد ضرر اشتباه از بازار بیرون انداخته بشید در حالی که بازار دقیقا در جهت معامله ی شما رفته ولی به دلیل گذاشتن حد ضرر خیلی تنگ شما از بازار خارج شدید. آموزش 35 رو مطالعه کنید متوجه این قضیه میشید.
سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیزم،سوال در کارکشن ها خیلی اتفاق میفته که با یک شدو حد ضرر ها خورده میشه و ما از ادامه روند باز میمونیم یعنی یه جورایی بازار مارو از ادامه سود خارج میکنه اگر حد ضرر ما نزدیک باشه به صورتی که در تصاویر هست احتمال خوردن حدمون زیاد نیست،البته درصد ریسک در روش آموزشی شما استاد گرامی بسیار پایینه مگر اینکه نقطه ورود رو اشتباه تشخیص بدیم،بارها چارتهای مختلف رو مرور کردم در بعضی از حرکتهای بازارساز پس از نقطه ورود با یک کندل شدو بلند اکثر حد ضرر ها رو فعال میکنه و سپس صعود اصلی رو آغاز میکنه،مچکرم
210 روز پیش ارسال پاسخسلام و عرض ادب
208 روز پیش ارسال پاسخما حد ضرر رو پشت سویینگ موثر میزاریم که خودش یک امتیاز هست بعد میگیم با مقداری فاصله به دلیل همین حرکت ها.
بعدش باید به متن بازار اون ارز یا شاخص هم توجه کنیم مثلا شاخص طلا همیشه حرکت های هیجانی داره یا شادو های بلندی میزنه پس حد ضرر ما برای این شاخص باید بازتر باشه تا باعث نشه معامله ما به خاطر این حرکت ها بسته بشه.
مچکرم
200 روز پیش ارسال پاسخ