شناسایی پایان روند

برای اینکه ما پایان یک روند را پیدا کنیم چه روند صعودی باشه چه نزولی به آخرین سویینگ های(چرخش های قیمت ) آن روند توجه می کنیم. ( به تصاویر دقت کنید )
پیشنهاد میکنم اگه با اصطلاح سویینگ آشنایی نداری اول مقاله ( چرخش قیمت در بازارهای معاملاتی ) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز.

1
2

پایان روند صعودی

همانطور که در تصویر میبینید ( تصویر شماره 3 ) ما یک حرکت داریم به سمت صعود که در تصویر این حرکت را مشخص کردم، این آخرین حرکت قیمت به سمت صعود است که تشکیل شده است از آخرین سویینگ (لویی) ( Swing Low ) که منجر به بالاترین و آخرین سویینگ (های) ( Swing High ) شده، مادامی که قیمت به هر شکلی آن سویینگ (لوی) ما را که منجر به بالاترین سویینگ (های) ما شده بود را به سمت پایین بشکنه، روند صعودی ما پایان پیدا کرده. مهم نیست به چه صورت، قیمت میتواند به هر نحوی حرکت کرده باشد ( تصویر شماره 5 ) اصلا فرقی نمیکند با یک حرکت این سویینگ (لوی) ما  شکسته شده باشد یا در دو یا سه حرکت اصلا مهم نیست، فقط مهم اینه که آخرین سویینگ (لوی) ما که منجر به آخرین و بالاترین سویینگ (های) شده شکسته شود. ( به تصاویر زیر خوب دقت کنید )

3
4
5

پایان روند، نه تغییر روند

شاید برای شما سوال پیش بیاد خوب وقتی روند ما پایان پیدا میکنه در واقع قیمت در جهتِ معکوسِ روند قبلی، روند جدیدی را شروع میکنه که یعنی تغییر روند رخ داده و باید پایان روند را تغییر روند هم در نظر بگیریم ولی باید بگم اینطور نیست!
ولی چرا این پایان روند را به عنوان تغییر روند نمیدونیم! برای اینکه بعد از پایان روند می تواند روند معکوس شروع نشود. یعنی ما شاهد اکستنشن های نزولی و کارکشن ها نباشیم چرا که هیچ الزامی وجود ندارد که حتما بعد پایان یک روند، روند جدیدی شروع شود بلکه قیمت می تواند روزها و حتی ماه ها بدون روند مشخصی به صورت رنج و متلاطم حرکت کند.
اگه اطلاعاتی درباره ی گام و اصلاح یعنی اکستنشن و کارکشن نداری پیشنهاد میکنم اول مقاله ( سرنخ های تشخیص روند بازار ) را مطالعه کن و بعد به ادامه این مطلب بپرداز.

پایان روند نزولی

برای روند نزول هم به همین طریق عمل میکنیم. ( به تصاویر دقت کنید )

6
7

ما در این جا حرکت هایی را داریم به سمت نزول ( تصویر شماره 8 حالا مادامی که آخرین سویینگ (های) ( Swing High ) که منجر به آخرین و پایین ترین سویینگ (لوی) ( Swing Low ) شد توسط قیمت به هر شکلی شکسته شود آن روند نزولی پایان پیدا کرده است. و مهم نیست به چه صورت با یک حرکت و یا چند حرکت و یا اینکه رنج شده باشه و بعد شکسته شده باشد ( تصویر شماره 10 ). اصلا مهم نیست فقط مهم اینه که آخرین سویینگ (های) که منجر به آخرین و پایین ترین سویینگ (لوی) شده توسط قیمت شکسته بشه.

8
9
10

و در این شکست قیمت، فقط پایان روند اتفاق افتاده و هنوز تغییر روند رخ نداده چرا که دقیقا مثل روند صعودی الزاماً روند معکوس شروع نمی شود یعنی ما شاهد اکستنشن های صعودی و کارکشن ها نیستیم پس نمی توانیم بگوییم روند تغییر هم پیدا کرده چون میتواند بعد از آن روند رنج بشه.

حالا چطور روند تغییر پیدا میکند.

خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که برای اینکه تشخیص بدیم یک روند نزولی و یا صعودی به پایان روندشان رسیدن یا نه به چه نکاتی باید توجه کنیم. در مطلب بعدی یاد میگیریم چطور یک روند تغییر پیدا میکند.

منتظر آموزش های بعدی باشید...