چرخش قیمت یا ( سویینگ )

سویینگ چیست ؟
به جایی گفته میشود که در بازار یک چرخش قیمت دیده بشه، یعنی برای مثال قبل بازار نزولی باشه و بعدش صعودی و یا برعکس ( هر جایی که قیمت در بازار دور بزنه ) میگیم سویینگ و برای پیدا کردن سویینگها نیاز به هیچ اندیکاتور و یا ابزار کمکی نیست فقط با چشم نگاه میکنیم و هر جا چرخش قیمت دیدیم همون جا رو به عنوان سطح تنش (سویینگ) در نظر میگیریم.

و حالا اگه بخوایم تمام سطوح تنش رو رسم کنیم که دیگه چارت ما پر از  خطوط میشه و خیلی شلوغ میشه و دیگه جایی برای معامله کردن وجود نخواهد داشت و یک اصلی هست به نام تروکسلر که به مسائل روانشناسی برمیگرده که میگه اگه به مسئله ای بیش از حد توجه کنیم چشم و مغز ما پر میشه و آن چیزی که باید دیده بشه دیگه دیده نمیشه !

1
2

پس ما با توجه به این نکته فقط سویینگ های موثر را در نظر میگیریم حالا سویینگ موثر چیه؟

سویینگ موثر و سویینگ غیر موثر !

به سویینگ هایی که بعد از آن پول وارد بازار میشه و تغییرات قیمتی را در حرکات بازار می بینیم سویینگ موثر میگیم و سویینگ های غیر موثر چه ویژگی هایی دارند؟ هرگاه این چرخش قیمت به اندازه ای نبود که باعث حرکت قیمت بشه یعنی به اندازه کافی درونش پول موثری وجود ندارد، که می بینیم بلافاصله حرکت متوقف شده و حرکت خنثی شده به اون سویینگ غیر موثر میگیم.
(به تصویر زیر دقت کنید)

3

حالا این عکس رو باهم بررسی میکنیم اول دایره شماره 1 ( سویینگ غیر موثر ) :
در این دایره ما یک چرخش قیمت میبینیم اول به سمت بالا بعد و به همان اندازه که رفت بالا دوباره اومد پایین یعنی تغییرات قیمت قابل توجهی را ندیدیم تو بازار در واقع میشه گفت ( نه خانی رفته و نه خانی اومده ) و بعدش یک حرکت به سمت بالا با دو کندل که تقریبا یک حرکت خنثی میتونیم در نظر بگیریم پس ما به اینگونه حرکتها میگم سویینگ غیرموثر و نه توجه خاصی میکنیم و نه خطی رسم میکنیم، فقط گوشه چشمی بهش داریم همین.

4
5

نوبت به دایره شماره 2 میرسه ( سویینگ موثر ) :
برخلاف دایره شماره 1 ما اینجا یک چرخش قیمت خوبی داریم چرا که پول رو تو بازار می بینیم یعنی اول به سمت بالا یک حرکت کوچیک انجام داد و بعدش با یک پرتاب قیمت خوب به سمت پایین اومد و بعدش میبینیم که بازار یک مدت کوتاه رنج شده بازار به همین راحتی نتوانست بره بالا اینگونه چرخش قیمت برای ما مهمه و بهش توجه میکنیم و اگر قرار باشه خطوطی رسم کنیم در چارت معاملاتی، روی این سویینگها رسم میکنیم که البته برای شروع کار خطوط رسم میکنیم و در آینده که تجربه و تبحر ما بیشتر شد حتی نیاز به رسم خطوط هم نیست.

6
7

خوب حالا با توجه به توضیحات بالا که متوجه شدیم سویینگ موثر چیه و سویینگ غیر موثر چه ویژگی هایی دارد اگه برگردیم روی اولین عکس مقاله و بخوایم اصلاحش کنیم و خطوط درست را روی سوینیگ های موثر رسم کنیم این شکلی میشه. (به تصاویر زیر دقت کنید)

8
9

اون همه خطوط پاک شد و فقط همین 4 تا موند در آموزش های بعدی به شما یاد میدم نحوه رسم سویینگ های موثر چه مدلیه و چطوری ازش استفاده میکنیم.

سایه یا (شادوی) کندلها در سویینگ موثر

مسئله بعدی وجود سایه یا شادو در کندل هاست که آیا باید در نظر بگیریم در سویینگ ها یا نه! باید بگم باید به متن بازار توجه کنیم که اگر مثل آن شادو در متن بازار وجود داشت بله در نظر میگیریم ولی اگه اندازه آن شادو بزرگتر از شادوهای متن بازار بود یعنی نامتعارف بود و از میانگین کندل های متن بازار بزرگ تر است ما متوجه میشیم که این کندل رو معامله گر های بزرگ نساختن یعنی معامله گران کوچک از نبود معامله گران بزرگ استفاده کردند و این مدل کندل ها رو به وجود می آورند. در این صورت ما اینگونه کندل ها رو در نظر نمیگیریم. (به تصویر زیر توجه کنید)

10

همینطور که میبینید بازار بعد از یک مدت روند رنج با یک کندل به پایین رفت بعد تبدیل به یک شادو بزرگ شد و دوباره بالا اومد و در نهایت بسته شد و حتی بعدش یک کندل بزرگ دیگه شکل گرفت به این دوتا کندل توجه کنید که الان دونه به دونه بررسی میکنیم.

11

به سایه یا شادوی کندل شماره 1 توجه کنید آیا مثل این شادو تو متن بازار وجو داره، باید بگم خیر خوب پس ما متوجه نامتعارف بودن این کندل با میانگین شادوهای متن بازار شدیم و می بینیم که یک ایرادی دارد و اون اینه که این کندل رو معامله گران سازمانی و بزرگ درست نکردن هرچند این یک سویینگ موثر است و پرتاپ قیمت خوبی داشته ولی برای رسم خط ما فقط به اندازه میانگین شادوهای قبل و بعد این کندل خطوط را رسم میکنیم حتی کندل شماره 2 هم نامتعارفه مثل اون تو متن بازار وجود ندارد پس شرایط برای این کندل هم مثل کندل شماره یک صدق میکنه به قول استادم ( شیر که تو جنگل نباشه قورباغه هفت تیر کش میشه ) و اینگونه کندل ها به دلیل هیجانات بازار و اخبار به وجود میاد. پس وقتی با اینگونه چارت ها مواجه شدیم نحوه درست ترسیم کردن به این صورت است.
(به تصویر زیر نگاه کنید)

12

به اندازه میانگین شادوهای کندل های قبل و بعد این کندل در نظر میگیریم و محدوده را رسم میکنیم کاری با مابقی شادو نداریم.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم سویینگ چیه و به کدام سویینگها باید توجه کنیم در مطلب بعدی به شما یاد میدم نحوه رسم سویینگ های موثر چه طوریه و چگونه از آنها استفاده کنیم.

اگه تازه با من آشنا شدی پیشنهاد میکنم مقاله ( مختصر و مفید درباره ی شروع کار در بازارهای معاملاتی ) را هم مطالعه کنی تا بیشتر با این بازار آشنا بشی.

منتظر آموزش های بعدی باشید...