چرخش قیمت یا ( سویینگ )
سویینگ چیست ؟
به جایی گفته میشود که در بازار یک چرخش قیمت دیده بشه، یعنی برای مثال قبل بازار نزولی باشه و بعدش صعودی و یا برعکس ( هر جایی که قیمت در بازار دور بزنه ) میگیم سویینگ و برای پیدا کردن سویینگها نیاز به هیچ اندیکاتور و یا ابزار کمکی نیست فقط با چشم نگاه میکنیم و هر جا چرخش قیمت دیدیم همون جا رو به عنوان سطح تنش (سویینگ) در نظر میگیریم.
و حالا اگه بخوایم تمام سطوح تنش رو رسم کنیم که دیگه چارت ما پر از خطوط میشه و خیلی شلوغ میشه و دیگه جایی برای معامله کردن وجود نخواهد داشت و یک اصلی هست به نام تروکسلر که به مسائل روانشناسی برمیگرده که میگه اگه به مسئله ای بیش از حد توجه کنیم چشم و مغز ما پر میشه و آن چیزی که باید دیده بشه دیگه دیده نمیشه !
1 |
2 |
پس ما با توجه به این نکته فقط سویینگ های موثر را در نظر میگیریم حالا سویینگ موثر چیه؟
سویینگ موثر و سویینگ غیر موثر !
به سویینگ هایی که بعد از آن پول وارد بازار میشه و تغییرات قیمتی را در حرکات بازار می بینیم سویینگ موثر میگیم و سویینگ های غیر موثر چه ویژگی هایی دارند؟ هرگاه این چرخش قیمت به اندازه ای نبود که باعث حرکت قیمت بشه یعنی به اندازه کافی درونش پول موثری وجود ندارد، که می بینیم بلافاصله حرکت متوقف شده و حرکت خنثی شده به اون سویینگ غیر موثر میگیم.
(به تصویر زیر دقت کنید)
3 |
حالا این عکس رو باهم بررسی میکنیم اول دایره شماره 1 ( سویینگ غیر موثر ) :
در این دایره ما یک چرخش قیمت میبینیم اول به سمت بالا بعد و به همان اندازه که رفت بالا دوباره اومد پایین یعنی تغییرات قیمت قابل توجهی را ندیدیم تو بازار در واقع میشه گفت ( نه خانی رفته و نه خانی اومده ) و بعدش یک حرکت به سمت بالا با دو کندل که تقریبا یک حرکت خنثی میتونیم در نظر بگیریم پس ما به اینگونه حرکتها میگم سویینگ غیرموثر و نه توجه خاصی میکنیم و نه خطی رسم میکنیم، فقط گوشه چشمی بهش داریم همین.
4 |
5 |
نوبت به دایره شماره 2 میرسه ( سویینگ موثر ) :
برخلاف دایره شماره 1 ما اینجا یک چرخش قیمت خوبی داریم چرا که پول رو تو بازار می بینیم یعنی اول به سمت بالا یک حرکت کوچیک انجام داد و بعدش با یک پرتاب قیمت خوب به سمت پایین اومد و بعدش میبینیم که بازار یک مدت کوتاه رنج شده بازار به همین راحتی نتوانست بره بالا اینگونه چرخش قیمت برای ما مهمه و بهش توجه میکنیم و اگر قرار باشه خطوطی رسم کنیم در چارت معاملاتی، روی این سویینگها رسم میکنیم که البته برای شروع کار خطوط رسم میکنیم و در آینده که تجربه و تبحر ما بیشتر شد حتی نیاز به رسم خطوط هم نیست.
6 |
7 |
خوب حالا با توجه به توضیحات بالا که متوجه شدیم سویینگ موثر چیه و سویینگ غیر موثر چه ویژگی هایی دارد اگه برگردیم روی اولین عکس مقاله و بخوایم اصلاحش کنیم و خطوط درست را روی سوینیگ های موثر رسم کنیم این شکلی میشه. (به تصاویر زیر دقت کنید)
8 |
9 |
اون همه خطوط پاک شد و فقط همین 4 تا موند در آموزش های بعدی به شما یاد میدم نحوه رسم سویینگ های موثر چه مدلیه و چطوری ازش استفاده میکنیم.
سایه یا (شادوی) کندلها در سویینگ موثر
مسئله بعدی وجود سایه یا شادو در کندل هاست که آیا باید در نظر بگیریم در سویینگ ها یا نه! باید بگم باید به متن بازار توجه کنیم که اگر مثل آن شادو در متن بازار وجود داشت بله در نظر میگیریم ولی اگه اندازه آن شادو بزرگتر از شادوهای متن بازار بود یعنی نامتعارف بود و از میانگین کندل های متن بازار بزرگ تر است ما متوجه میشیم که این کندل رو معامله گر های بزرگ نساختن یعنی معامله گران کوچک از نبود معامله گران بزرگ استفاده کردند و این مدل کندل ها رو به وجود می آورند. در این صورت ما اینگونه کندل ها رو در نظر نمیگیریم. (به تصویر زیر توجه کنید)
10 |
همینطور که میبینید بازار بعد از یک مدت روند رنج با یک کندل به پایین رفت بعد تبدیل به یک شادو بزرگ شد و دوباره بالا اومد و در نهایت بسته شد و حتی بعدش یک کندل بزرگ دیگه شکل گرفت به این دوتا کندل توجه کنید که الان دونه به دونه بررسی میکنیم.
11 |
به سایه یا شادوی کندل شماره 1 توجه کنید آیا مثل این شادو تو متن بازار وجو داره، باید بگم خیر خوب پس ما متوجه نامتعارف بودن این کندل با میانگین شادوهای متن بازار شدیم و می بینیم که یک ایرادی دارد و اون اینه که این کندل رو معامله گران سازمانی و بزرگ درست نکردن هرچند این یک سویینگ موثر است و پرتاپ قیمت خوبی داشته ولی برای رسم خط ما فقط به اندازه میانگین شادوهای قبل و بعد این کندل خطوط را رسم میکنیم حتی کندل شماره 2 هم نامتعارفه مثل اون تو متن بازار وجود ندارد پس شرایط برای این کندل هم مثل کندل شماره یک صدق میکنه به قول استادم ( شیر که تو جنگل نباشه قورباغه هفت تیر کش میشه ) و اینگونه کندل ها به دلیل هیجانات بازار و اخبار به وجود میاد. پس وقتی با اینگونه چارت ها مواجه شدیم نحوه درست ترسیم کردن به این صورت است.
(به تصویر زیر نگاه کنید)
12 |
به اندازه میانگین شادوهای کندل های قبل و بعد این کندل در نظر میگیریم و محدوده را رسم میکنیم کاری با مابقی شادو نداریم.
خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم سویینگ چیه و به کدام سویینگها باید توجه کنیم در مطلب بعدی به شما یاد میدم نحوه رسم سویینگ های موثر چه طوریه و چگونه از آنها استفاده کنیم.
اگه تازه با من آشنا شدی پیشنهاد میکنم مقاله ( مختصر و مفید درباره ی شروع کار در بازارهای معاملاتی ) را هم مطالعه کنی تا بیشتر با این بازار آشنا بشی.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سارا محمدی
عرض سلام و ادب دارم خدمت شما، ببخشید سویینگ های موثر رو ما چه وقتی میتونیم تشخیص بدیم؟یعنی قیمت باید چقدر یا چند کندل حرکت کنه که ما تشخیص بدیم این سوینگ موثر بوده یا غیر موثر؟
571 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
570 روز پیش ارسال پاسخببینید همانطور که تو همین آموزش توضیح دادم بعد از سویینگ غیر موثر قیمت حرکت زیادی نمیکنه و به صورت رنج حرکت میکنه ولی بعد از سویینگ موثر چون پول وارد بازار میشه قیمت حرکت خوبی رو میکنه. اینکه چه تعداد باید حرکت بکنه الگوریتم خاصی نداره و به چارچوب متن بازار بستگی داره، که حرکت های قمیت در آن چارچوب بازار چطور بوده. به متن بازار دقت کنید بعد از هر سویینگ اگه قیمت حرکت خوبی داشته اون سویینگ ، سویینگ موثر خواهد بود.
پیشنهاد میکنم آموزش ها رو با تمرکز و سر حوصله بخونید و به تمام نکات توجه کنید.
شناس
سلام
505 روز پیش ارسال پاسخآقا من دارم سنگین تمرین میکنم و میرم جلو
کاش سایتت یه قسمت سوال جواب داشت خیلی خفن میشد
ببخشید اگه سوال زیاد میپرسم
این موقعیت همین الان برام پیش اومد
https://s8.uupload.ir/files/5454_f3w.jpg
همونطور که میبینی
از بالا دارم میبینم که یه ریزش داریم
و قدرت ریزش داره کم میشه و با خودم گفتم یه موقعیت برای برگشت روند داره شروع میشه
تا اینکه رسید به پایینترین سطح و کندلها بی وزن شدن
تیک دوم رو زدم که داره برمیگرده
سایه های پایینی رو هم دیدم و یه کندل نسبتا بزرگ که توی 1/3 بالایی هم بسته شد دیدم
وارد معامله خرید شدم ولی تا به اولین سطح خورد(سطح آبیه کم رنگ) قیمت ریخت و حد ضررم رو زد
حالا سوالم اینه آیا اشتباه دیدم چارت رو؟
آیا درست دیدم ولی چون سطح اولی که جلوش بود خیلی نزدیک بود نباید وارد معامله میشدم؟
یا اینکه کلا اشتباه کردم؟
بازم خلی مردی که وقت میذاری و جواب میدی خیلی دمت گرمه
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
503 روز پیش ارسال پاسخدوست عزیز شما میتونید سوال های خودتان را از طریق فرمی که در صفحه ی (تماس با من) هست مطرح کنید.
دوست عزیز بهتره در تمرین کردن عجله نکنید و برای هر آموزش وقت بیشتری بزارید و با حوصله پیش برید.
برای جواب سوالتون آموزش های ( آموزش 10 : شناسایی پایان روند ، آموزش 11 : شناسایی تغییر روند ، آموزش 15 : دو قانون مهم در روندها ، آموزش 17 : انواع اصلاح قیمت (قسمت دوم) بخش پولبک به ریورسال و آموزش 35 : بهترین اِستاپ در بازارهای معاملاتی ) را یکبار دیگه با دقت مطالعه کنید تا متوجه اشتباه خودتان بشید.
و به طور خلاصه بخوام بگم دوست عزیز هیچ دلیلی نداره اگه مثلا یک روند نزولی ضعیف بشه بلافاصله روند صعودی شروع بشه. میتونه اون روند نزولی تا بی نهایت به صورت فرسایشی ادامه بده و حتی بیشتر وقتها بعد از یک روند نزولی یا صعودی بازار تا مدتی به صورت رنج حرکت میکنه. و برای اینکه بخوای یک معامله برگشتی بگیری باید تمام فاکتور هایی که مربوط به پایان روند و تغییر روند هست رو در بازار ببینی. اینجایی که شما معامله کردی هیچ منطقی پشتش نیست ما هیچ نشانه ای که میخواد روند صعودی تشکیل بشه رو در این تصویر نداریم و فقط شما با دیدن یک کندل وارد معامله شدی و در واقع خیلی زود وارد شدی باید صبر میکردی یکبار دیگه در بازار عدم توانایی در روند نزول دیده میشد بعد اگه روند صعودی حرکت خوبی از خودش نشان میداد بعد تازه تصمیم میگرفتی که وارد معامله بشی یا نه.
به قول استاد جبل عاملی هیچ وقت با یک گل بهار نمیشه پس برای معامله کردن شما باید تمام یا بیشتر فاکتورهایی که در این مجموعه آموزشی هست برای معامله کردن رو در بازار ببینی بعد تصمیم به معامله بگیری.
شناس
آقا دمت گرمه
503 روز پیش ارسال پاسخمن الان متوجه شدم نزدیک سطح تنش نبوده این پایان روند و من اشتباه وارد شدم
فقط یه سوال یادمه یه جایی نوشته بودین با دیدن چندتا کندل بی وزن و دیدن یه کندل که نشون دهنده حجم وارد شدست میشه وارد شد
اما توی مقالهی تغییر روند نوشتین حتمن باید یه سویینگ بالاتر از سوینگ قبلی ببینیم و یه کارکشن خوب ببینیم تا متوجه بشیم بازار تغییر روند داده
حالا با این تفاصیل
دیر نمیشه؟مگه نباید ما از اون کفه کف بگیریم تا بهترین قیمت وارد بشیم؟
اینم پرسیدم گفتم شاید سوال بقیه هم باشه
بقیه تمرینام رو ایمیل میکنم
بازم خیلی مردی
مدیر سایت
سلام عرض ادب
502 روز پیش ارسال پاسختنها جوابی که میتونم بدم این است که هر نکته ای که باید گفته میشد در آموزشها بیان شده و برای اینکه دچار اشتباه نشید بهتره آموزش ها رو با دقت و به ترتیبی که قرار داده شده مطالعه کنید و نسبت به هر نکته ای که در آموزش هست بهتره پایبند باشید.
YASAMAN
فقط میتونم بگم عالییی هستید خیلیییعالی ..مرسی بابت اموزشهای خوبتون .... بازم بزارید از اموزشای این مدلی ..خوشحالم که سایتتون رو پیدا کردم.. راستی به چندنفر ازدوستام هم معرفی کردم ..واقعا خوششون امد.. بی نقص و عالی هستید..
454 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
454 روز پیش ارسال پاسخاز لطف بسیار شما واقعا ممنونم و خیلی خوشحالم که این مدل آموزش و این سبک معامله گری برای شما و دوستان محترم شما جذاب بوده. امیدوارم همینطور با انرژی ادامه بدید تا به اون نتیجه ی دلخواهتون برسید.
فقط آموزش ها رو با تمرکز بالا و با حوصله مطالعه کنید. چرا که این آموزشها مثل یک پازل به همدیگه مرتبط هستند، پس باید در مطالعه ی این مطالب دقت خوبی رو داشته باشید.
مهدی باقری
سلام خیلی ممنونم....خیلی .....
331 روز پیش ارسال پاسخازخداوندمنان بهترینها رو برات وبرای استاد عزیز خواهانم
نمیدونم چطور تشکر کنم فقط سپاسگذارم
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
330 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما بسیار ممنونم و خیلی خوشحالم که این مطالب برای شما مفید بوده.
ناشناس
سلام و عرض ادب /مچکرم
98 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
97 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم.