ریسک به ریوارد

ریسک به ریوارد( نسبت سود به ضرر در معاملات) موضوعی است که شاید به گوشتان خورده باشد یا اگه اطلاعی درباره ی این موضوع ندارید ، در این آموزش باهاش آشنا میشید.
مسئله این است که خود ریسک به ریوارد یک کار اشتباهی است که معامله گرها متاسفانه انجام میدن. این یک رفتار اشتباهه مالی است که در این آموزش از نظر فنی با توجه به معاملاتی که میخواهید انجام بدید، این موضوع را بررسی میکنیم.

بهتره اینطور به شما بگم، در بازارها ریسکی وجود نداره اگر شما از سیستم های مرتبط واقعی معامله گری استفاده کنید.
ولی اگه شما دارید از تحلیل استفاده میکنید یعنی انواع روش های تحلیلی همانطور که یوجین فاما میگفت که در آموزش های گذشته برای شما گفتم درصد موفقیت معاملات خیلی پایین است.
و درسته در این حالت در بازار ها ریسک وجود داره ولی زمانی که شما به عنوان یک تحلیل گر در بازار فعالیت نمی کنید بلکه یک معامله گر هستید و از روش های شناحته شده یعنی روش های واقعی معامله گری دارید استفاده می کنید دیگه ریسکی در بازار وجود نداره. چطوری ؟

استاد احمدرضا جبل عاملی درباره ی این موضوع یک مثال خیلی خوبی دارند که من الان برای شما میگم تا بهتر این موضوع را درک کنید.
مثلا برای خرید بلیط لاتاری هم گفته میشه که ریسک این کار فوق العاده کم است چرا چون شخص میگه من 1 دلار پرداخت میکنم و یک بلیط بخت آزمایی میگیرم و با خودش فکر میکنه این یک مبلغ خیلی ناچیزی است ولی اگه برنده بشه مثلا یک میلیون دلار بهش میدن که در مقابل اون یک دلار خیلی زیاده.

در صورتی که این کاملا برعکسه یعنی این کار ریسکش فوق العاده بالاست و مردم اشتباه نگاه میکنند به این موضوع، که این همان رفتار اشتباهی است که در بالاتر بهش اشاره کردم. فکر می کنند ریسک در میزان هزینه ای است که دارند پرداخت می کنند در صورتی که کاملا اشتباه است.

بلکه ریسک در میزان احتمال موفقیت هست در واقع هر چقدر شما کاری که دارید انجام میدید احتمال موفقیت آن بالاتر باشه ریسک آن کمتر است و هر چقدر که احتمال موفقیت آن کمتر باشه ریسک آن فوق العاده بیشتر است پس یک چیزی مثل بلیط بخت آزمایی فوق العاده ریسک بالایی دارد. چرا !
چون بین چند صد هزار نفر و یا حتی بین چند میلیون نفر قراره که فقط یک نفر انتخاب بشه این یعنی درصد موفقیت فوق العاده پایین. پس شما ریسک بالایی را دارید متقبل میشید صرف نظر از اینکه چقدر هزینه کردید چون احتمال موفقیت شما نزدیک به صفر است.

حالا چون ما در روش پرایس اکشن واقعی حداقل درصد موفقیت معاملات بالای 70 ، 75 درصد است. پس در بازار ریسکی وجود نداره اون 30 درصد هم که باقی می ماند از طریق استراتژی خروج که در آموزش های بعدی برای شما توضیج میدم بر طرف میشه.
در واقع اگر شما در معاملات خودتون ضرر هم میدید که خب طبیعی هم است در هر کسب و کاری در هر فعالیتی ضرر و زیان وجود داره. اینها در واقع در جایگاه هزینه قرار دارند نه در جایگاه ضرر.

تعریف هزینه با تعریف ضرر از هم جدا است که در رشته های دانشگاهی مثل مدیریت مالی به طور کامل توضیح داده میشه که هزینه یعنی چی ، ریسک یعنی چی ، ضرر یعنی چی که اگه علاقمند هستید که بیشتر درباره ی این موضوع ها بدانید با یک سرچ ساده میتوانید این مطالب را مطالعه کنید.
پس با روش پرایس اکشن واقعی ما در بازار ها ریسکی را نداریم و اون ضرر هایی را هم که داریم متحمل میشیم در حد هزینه است هر کسب و کار دیگه ای که ما داشته باشیم به هر حال هزینه هایی را باید پرداخت کنیم.

نسبت سود به ضرر در معاملات

پس نتیجه کلی این میشه که ما صرف نظر از اینکه ریسک به ریوارد چنده چون خیلی وقت ها دیدید، یک معاملاتی را شما انجام ندادید چون ریسک به ریوارد آن به صرفه نبوده ولی بعد قیمت در محدوده ی سود، خیلی خوب حرکت کرده و شما معامله را از دست دادید یا حتی معاملاتی که ریسک به ریوارد خیلی خوب داشتند و شما به خاطر ریسک به ریوارد خوبی که داشتند امتیاز بیشتری رو به آن معامله دادید وارد به آن معامله شدید ولی قیمت برخلاف انتظارتان حرکت کرده و منجر به ضرر شدید.

پس ما همانطور که حد ضرر میزاریم به خاطر اینکه هزینه هامون را مدیریت کنیم ولی قطعا و الزاما اون میزان هزینه را برای اون معامله نمیدیم و فقط به عنوان یک احتیاط است مثل بیمه کردن ماشین یا منزل یا محل کسب و کار.
شما وقتی ماشین خودتون را بیمه میکنید، درجا نمیرید تصادف کنید به این دلیل که ماشین شما بیمه هست. شما هزینه میکنید و ماشین خودتان را بیمه میکنید که اگه روزی تصادف کردید، کمتر دچار ضرر مالی بشید شاید هم اصلا تصادف نکنید ولی شما هزینه ی بیمه کردن ماشین را قبول کردید فقط به عنوان احتیاط. در بازار های مالی هم به همین شکل است.
حد سود هم همینطور حد سود هم کسی با قطعیت نمیتونه بگه که آیا قیمت به حد سود میرسه یا نه، اگر قرار بود بدونه که قیمت به حد سودش میرسه پس چرا حد ضرر میزاره.

خب حالا که هم مقدار حد ضرر قطعیت نداره و هم مقدار حد سود قطعیت نداره در نظر گرفتن ریسک به ریوارد فقط یک مانعی است برای شما که معاملات سود ده خوب را از دست بدید.
از این به بعد شما به جای اینکه میزان ریسک به ریوارد معیاری باشه تا امتیاز کمتر یا بیشتر به یک موقعیت معاملاتی بدید باید تمیز بودن اون موقعیت معاملاتی، اون بالا بودن احتمال موفقیت معاملات برای شما معیاری باشه که امتیازی کمتر یا بیشتر به اون موقعیت بدید.

پس از این به بعد هر فرصتی که با احتمال بالا موفقیت آن برای ما روشن بشه( طبق تمام نکاتی که در آموزش های گذشته یاد گرفتیم) معامله خواهیم کرد و هیچ وقت به ریسک به ریوارد آن توجه نمیکنیم.

خب ما در این مطلب با مفهوم ریسک به ریوارد آشنا شدیم و یاد گرفتیم برای کسب معاملات سود ده اصلا نیازی به ریسک به ریوارد معاملات نداریم و فقط باید تمیز بودن موقعیت معاملاتی را بررسی کنیم در مطلب بعدی با مفهوم اصول حد سود و میزان حد سود برای دستیابی به حداکثر میزان سود در معاملات آشنا میشیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...