وقت شناسی
اولین چیزی که در معامله گری باید بهش توجه کرد وقت شناسی است. این موضوع جنبه های مختلفی داره که الان باهم بهش میپردازیم.
اول از همه اینکه ما باید از نظر روحی ، روانی ، شرایط محیطی و حتی جسمی در بهترین شرایط باشیم تا بتوانیم در بازار فعالیت داشته باشیم یعنی موقعیت های مناسب در بازار را درست ببینیم و بتوانیم یک معامله خوب داشته باشیم.
شاید یک روز از خواب بیدار شدید و دیدید حاله اینکه برید سر کار را ندارید، حوصله ندارید و کسل هستید.
و یا بنابه یک مشکل جسمانی راحت نیستید که برید سر کار و اعصاب درست حسابی ندارید. خب اون روز معامله هم نباید انجام بدید.
درسته که بازار با باز کردن یک در لپتاپ در دسترس ما قرار میگیرد و با یک اینترنت و زدن یک دکمه خیلی آسون میتوانیم در آن معامله انجام بدیم.
ولی ساده در دسترس بودن بازار به این معنا نیست که ما هم به اون سرسری نگاه بکنیم و اگر روزی حال و حوصله ی انجام دادن کار های روزمره ی خودمان را نداشتیم بگیم خب حالا که من امروز تو خونه هستم ببینم میتونم معامله ای انجام بدم یا نه.
پس اول از همه حال جسمی، روحی، روانی و شرایط محیطی مان باید خوب باشه یعنی اگر من به یک مسافرت چند روزه ای رفتم که حالا در آن مسافرت بنا به دلایلی محیط خوب نیست ، سر و صدا زیاده ، شلوغه، اینترنت دائما قطع و وصل میشه یا یک کامپیوتر قدیمی و کند در اختیار من است، من نباید به اجبار سعی بکنم که بخوام معامله انجام بدم.
خیلی راحت میپذیرم که الان من در شرایط ایده آل نیستم و نباید در این بازار فعالیت داشته باشم، پس این میشه اولین پارامتر در وقت شناسی در معامله گری.
وقت شناسی در معامله گری
یکی از قسمت های دیگه اینه که ما باید زمانی در بازار معامله بکنیم که مطمئن باشیم در نزدیکی اون زمان یعنی حدودا یکی دو ساعت قبلش تا یکی دو ساعت بعدش هیجان زیادی وارد بازار نمیشه.
بعضی از بازار ها در اخبار ها یا تقویم های اقتصادیشان به طور روزانه در ساعت های مختلف آماری منتشر میشه یا خبرهایی منتشر میشه که اینها حرکات شارپی را در بازار ایجاد میکنند یا حرکات تحلیل ناپذیر را در بازار ایجاد میکنند.
توصیه من به شما : بازار های فرانک سوییس و دلار نیوزیلند تقریبا حرکات نوسانی و شارپ زیادی دارند برای همین برای معامله کردن در این بازارها باید بیشتر دقت کنید.
ما نباید جایی که بازار سرنخ های واضح و شفافی را به ما نمیده، بخواهیم به زور در آن معامله بکنیم یا اینکه مثلا نزدیک یک انتخابات است یا نزدیک تعطیلات سال نو.
به طور طبیعی معامله گران بزرگ و سازمانی به خاطر اون انتخابات که داره سیاست ها به طور ریشه ای تغییر میکنه، همه دست نگه داشتن و منتظر هستند فرد جدید کار خودش رو شروع کنه بعد بخوان تصمیمات معاملاتی جدید بگیرند.
یا در پایان سال که همه به دنبال مرخصی، تفریح و مسافرت هستند و حجم معاملات بازار خیلی کم میشه، ما نباید به دنبال معامله کردن باشیم.
پس یکی دیگه از پارامتر های وقت شناسی در معامله گری این است که آیا الان زمان مناسبی برای معامله کردن هست یا نه.
یک حالت دیگه ای که وجود داره اینه که شخص دچار بی خوابی میشه و میگه خب این بازار ها که 24 ساعته باز هستند، من هم الان دچار بیخوابی شدم و ساعت نزدیک به 2 صبح است، میاد میشینه و شروع به ترید کردن میکنه.
خب وقتی که موسسات مالی مربوط به اون نماد معاملاتی خودشان در تعطیلات شبانه هستند، بازار تعطیله و حرکت آنچنانی در آن نیست و معامله گرهای سازمانی و حرفه ای در حرکات بازار نقشی ندارند چرا من و شما باید معامله بکنیم.
پس این را هم باید رعایت بکنیم که هرگاه خواستیم در بازار، معامله ای انجام بدیم بسته به اون نماد معاملاتی، وقتی باشه که اون نماد در زمان پرمعامله ی خودش باشه و معامله گران بزرگ در اون نماد فعالیت داشته باشند و فرقی هم نمیکنه که اون نماد حالا در جفت ارزها است یا در رمز ارزها یا توی شاخص ها و یا حتی سهام.
خب ما در این مطلب با اصول وقت شناسی آشنا شدیم و متوجه شدیم به چه نکاتی باید توجه کنیم تا بهترین شرایط و مناسب ترین زمان را برای معامله کردن برای خودمان مهیا کنیم. در مطلب بعدی یاد میگیریم بدون استفاده از هیچ نوع الگویی و تنها از طریق لبه ورود بهترین موقعیت های معاملاتی را شناسایی کنیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
Hadi
استاد آقا حامد بابت توصیه های مفیدی که داشتی خیلی ازت ممنونم. شما برای ترید کردن چه ساعتایی رو (با تایم تهران) پیشنهاد میدی؟
541 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
540 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم. اینکه چه ساعتی خوبه برای معامله کردن یا چطور باید معامله بگیریم یا به طور کلی در رابطه با معامله گری من هیچ پیشنهادی به هیچکس نمیدم چرا که در طول این دوره ی آموزشی بارها گفتم هرکس باید با توجه به شخصیت معامله گریش ببینه چطور عمل کنه بهتره.
دلیل نمیشه چون من در تایم خاصی معامله میکنم و سودم بیشتره اگه شما هم در همان تایم معامله کنی حتما موفق بشی!
نه اصلا باید ببینید خودتان در چه تایمی از شبانه روز در بهترین حالت معامله گریتون هستید.
من شخصا اگه بخوام معامله ای بگیرم در بازه ی ساعت 9 صبح تا 5 بعد ازظهر این کار رو انجام میدم هم تمرکز بهتری دارم و هم اینکه در این بازه ی زمانی بازار لندن و نیویورک شروع به فعالیت میکنند که من در این بازارها بهتر عمل میکنم.
شاید کسی در بازار سیدنی ، ژاپن یا نیوزیلند بهتر عمل میکنه پس باید در تایمی که اون بازار ها شروع به فعالیت میکنند خودش رو آماده کنه.
در کل باید ببینید که خودتون در کدام بازار و در چه تایمی میتونید بهترین خودتون باشید همین.
پویا صفایی
سلام استاد مرسی از آموزشاتون، ببخشید شما در مورد حجم و لوریج و مدیریت سرمایه هم توضیح میدین؟ مخصوصا برای کسایی که قراره تازه وارد فارکس بشن.
530 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
530 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم. در ازتباط با سوالتون باید بگم مثلا آموزش 28 رو اگه مطالعه کنید من در اون آموزش توصیه هایی در رابطه با تایم معاملاتی و حجم سرمایه کردم و تا حدودی متوجه میشید.
به طور کلی هم بخوام توضیح بدم اینه که تا زمانی که از دانش خودتون مطمئن نشدید نباید از حجم های بالا استفاده کنید و حداقل حجم ها یعنی 0/01 تا 0/03 میانگین حجم معاملات باشه.
دوم اینکه همیشه باید از حد ضرر استفاده کرد اصلا بدون گذاشتن حد ضرر حق معامله کردن ندارید.
برای مدیریت سرمایه برای کسانی که تازه شروع کردن اینه که باید برای خودتون شرط بزارید که مثلا اگه در طول روز 3 تا معامله سود کردم فعلا بسه و دیگه امروز معامله نمیکنم یا اگه دوتا معامله ضرر کردم تا 24 ساعت و تا زمانی که از ضررم ناراحت هستم معامله نمیکنم و میریم اون معامله ای که ضرر کردم رو بررسی میکنم که اشکال کار کجا بوده تا دوباره اون کار رو نکنم. و برای شروع کار میتونید حد سود هم بزاری گرچه با گذاشتن حد سود اصلا موافق نیستم ولی برای کسی که تازه میخواد شروع کنه و شاید یک مقدار استرس داشته باشه اشکالی نداره ولی نباید بهش عادت کنید.
و سوم اینکه در آن واحد حق دارید فقط یک معامله ی باز داشته باشی و اینطور نباشه که دوتا معامله یا سه تا معامله همزمان باز کنید. مدیریت کردن چندتا معامله ی باز باهم کار آسونی نیست و نیاز به تجربه ی بالا و تمرکز بالا داره.
یک معامله باز میکنی وقتی به نتیجه رسید و کامل بستیش میری سراغ معامله ی بعدی.
برای شروع هم اگه در فارکس فعالیت میخوای بکنی از جفت ارز های اصلی شروع کن که نقدینگی بالایی دارند و تقریبا نسبت به بقیه با ثبات تر هستند. که تعدادشون 7 تا است.
1- EUR/USD
2- GBP/USD
3- USD/JPY
4- USD/CAD
5- USD/CHF
6- AUD/USD
7- NZD/USD
اینا جفت ارزهای خوبی هستند، CAD/JPY هم جفت ارز خوبیه برای معامله کردن.
فعلا چارت معاملاتیت رو به این 8 تا جفت ارز محدود کن و فقط روی اینا تمرکز کن در آینده که تجربه شما بیشتر شد و موفق بودی روی مابقی جفت ارز ها هم فعالیت میکنی.
پویا صفایی
بسیار عالی مرسی استاد. در مورد اهرم و سرمایه اولیه ای هم که وارد بازار کنیم لطفا توضیح میفرمایید؟
529 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
اهرم و حجم در فارکس یکی هستند همان 0.01 تا 0.03 برای شروع.
529 روز پیش ارسال پاسخمیزان سرمایه هم به خودتون بستگی داره، پولی رو باید وارد این بازار کنید که باعث نشه کیفیت زندگیتون تغییر کنه و دچار مشکل بشید. یعنی یک بخشی از درآمدتون رو که میتونید هزینه کنید رو بزارید برای این کار باز میگم مقدارش نباید باعث بشه که در زندگی روزمره دچار مشکل بشید.
حساب های دلاری از 100 دلار شروع میشن برای افتتاح حساب اما حساب های سِنتی رو با 20 دلار میتونید درست کنید ولی حساب های سِنتی خیلی سودی بهتون نمیده چون براساس سِنت محاسبه میشه.
سمانه
ببخشید میشه متوجه شد این سازمانیها کی توی بازار هستن؟
507 روز پیش ارسال پاسخزمان خاصی داره یا باید چارت نشینی کنیم انقدر چارتهای مختلف رو ببینیم تا یدونش بهمون سیگنال ورود بده؟
راهی نیست با فیلتری چیزی نشونهها رو بهمون نشون بده یا آلارمی چیزی برامون فعال بشه؟
من از ۷ صبح بشینم نگاه کنم تا ۱۰ شب تا موقعیت بده؟
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
507 روز پیش ارسال پاسخدوست عزیز فکر میکنم شما تازه با این سایت آشنا شدید و فقط همین آموزش رو مطالعه کردید و مابقی آموزش ها رو مطالعه نکردید. روش چارتیکال استاد جبل عاملی بر همین اساس هست. شناسایی معامله گران سازمانی و هم مسیر شدن با آنها وقتی به کل آموزش ها مسلط بشید و هر چارت رو نگاه کنید متوجه میشید که آیا در این چارت نقدینگی وجود داره یا نه یا به اصطلاح معامله گران سازمانی در بازار هستند یا نه.
و گرنه نه ساعت خاصی داره نه الگوی خاصی داره و نه اندیکاتوری یا فیلتری داره همش براساس منطق هست که باید منطق بازار رو درک کنید. چطور به این مرحله میشه رسید! باید از آموزش شماره 1 به ترتیب شروع کنید به مطالعه و بیاید جلو با تمرکز و با دقت و به کل آموزش ها خیلی خوب مسلط بشید. تنها راهش همین است.
ناشناس
عالی... استاد درباره طلا و رفتارش هم میشه توضیح بدید
144 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام عرض ادب
144 روز پیش ارسال پاسخببینید معامله کردن روی طلا یک مقدار به توجه و دقت بیشتری نیاز داره و توصیه میکنم اگه هنوز برایند معاملات شما مثبت نشده، سمت طلا نرید.
اصولا طلا همیشه نوسان داره و شادو های بلندی میزنه ، مثلا شما تحلیل میکنید که الان میره بالا و اقدام به خرید میکنید ولی به دلیل نوسان هایی که داره یا شادوهای بلندی که کندل های طلا میزنه میاد اول پایین شما رو میبره تو ضرر حتی ممکنه حد ضرر شما رو هم بزنه بعد وقتی شما رو از بازار انداخت بیرون شروع میکنه میره بالا.
گاها کندل های بزرگی هم میزنه مثلا اگه تو یک جفت ارز دیگه بود اون مسافت مثلا با 10 تا کندل میرفت ولی طلا اون رو با 3 یا 4 کندل میره. و طلا این مدلی هست که همیشه کارکشن رو میزنه بعد در اون جهتی که میخواد بره حرکت میکنه.
چندتا توصیه میکنم اینکه اگه واقعا معامله گر خوبی هستید در طلا معامله کنید حتما با حجم پایین اقدام به معامله کنید _ حد ضرر هاتون رو در طلا نسبت به جفت ارز های دیگه باید بیشتر یا باز تر باشه چون طلا هم نوسان داره و هم شادو های بلندی میزنه _ اگه وارد معامله شدید و با تعداد کندل های کم مسافت زیادی رو رفت و سود خوبی گرفتید بلافاصله نقد کنید و از بازار خارج بشید.
مهرداد ولی تبار
سلام ممنون از زحماتتون .
117 روز پیش ارسال پاسخیه سوال دارم. من معامله گر روزانه و تایم یکساعته هستم و در طول روز از هشت صبح تا هشت شب پای بازارم . خیلی خسته میشم احساس میکنم تایم کاریم زیاده .
یک معامله گر روزانه که در تایم یکساعته یا نیمساعته معامله انجام میده در روز چند ساعت و در چه ساعاتی پای بازار باید فعالیت کند ؟ ممنون .
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
116 روز پیش ارسال پاسخهر معامله گر ماکسیمم بیشتر از 2 الی 3 ساعت نباید پای چارت باشه. و از طرفی به طور مداوم هم نباید به چارت نگاه کنه.
شما اول بازاری که میخوای در آن فعالیت داشته باشی رو باید انتخاب کنی مثلا بازار آمریکا یا ژاپن و... بعد ساعت شروع فعالیت اون بازار رو ببینی کی هست. بعد بیای موقعیت های اون بازار رو بررسی کنی و چندتا موقعیت مناسب رو برای خودت پیدا کنی و اونها رو بررسی کنی و اگه مناسب بود بیای در قسمتی از بازار که فکر میکنی میشه معامله گرفت برای خود زنگ هشدار بزاری و دیگه به چارت و بقیه بازار کاری نداشته باشی تا زمانی که به اون نقطه ای که مد نظر شما هست برسه.
این روتین یک معامله گر حرفه ای هست.
وقتی میگی (از هشت صبح تا هشت شب پای بازارم) یعنی تکلیفت روشن نیست که در چه بازاری میخوای کار کنی یا پلن معاملاتی خوبی نداری اگه بخوای این مدلی ادامه بدی فقط خودت رو اذیت میکنی.
بهتره خودت رو یک مقدار محدود کنی تا کیفیت معاملات شما بالاتر بره.
بازاری رو که بهتر توش فعالیت داشتی رو فقط انتخاب کن برای معامله اگه در فارکس کار میکنی ،جفت ارز ها خودت رو محدود کن به 8 تا 10 عدد ، تا تمرکز بهتری داشته باشی.
اگه میخوای از 8 صبح تا 8 شب در بازار باشی به این معنا نیست که باید مدام پای چارت باشی. 2 الی 3 ساعت بیشتر پای چارت نباش و این 2 تا 3 ساعت رو بین بازه زمانی (8 صبح تا 8 شب) تقسیم کن. و باز میگم بهتر فعالیت شما در ساعاتی باشه که اون بازار مورد نظر فعالیتش شروع میشه و بهتره 1 ساعت اول بازار و 1 ساعت آخر بازار رو به بازار وقت بدی تا تکلیفش روشن شه
رضااندیش
سلام و عرض ادب،مچکرم استاد عزیزم
80 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
76 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما خیلی ممنونم