سطوح اِستاتیک و داینامیک
در ابتدای آموزش ها برای شما در مورد سطوح تنش صحبت کردم اینکه ما محدوده ی قیمت در بازار را به چه صورت رسم میکنیم ، سویینگ های موثر چه خصوصیاتی دارند و چرا اصلا ما با این سویینگ ها کار داریم.
( اگه نمیدونی سویینگ موثر چیه پیشنهاد میکنم مقاله چرخش قیمت در بازارهای معاملاتی را حتما مطالعه کنی. )
و در همین آموزش ها گفتیم معامله گرها زمانی که به صورت گروهی جامعه شان مورد تنش قرار میگیرد و گزینه های انتخابیشون به حداقل میرسه، میتوانیم با احتمال خیلی بالا رفتاری که در آینده بازار میخواهند داشته باشند را به درستی شناسایی کنیم.
حالا میخوام برای شما درباره ی سطوح استاتیک و داینامیک صحبت کنم این سطوح استاتیک و داینامیک در واقع همان سطوح تنش هستند که ما به عنوان محدوده های کلیدی هم ازشون نام میبریم. (به تصاویر زیر توجه کنید)
1 |
2 |
اون هایی که به صورت کاملا صاف هستند طبق تصویر شماره 2 که مشاهده میکنید ما محدوده هایی را که روی نمودار متن بازارمان داریم ( تصویر شماره 1) اون سطوحی که صاف رسم میکنیم را میگیم سطح کلیدی استاتیک و اگر که به صورت مورب باشه بهش میگیم سطح کلیدی داینامیک.
در هر صورت نوع استفاده ی ما از اینها هیچ فرقی نمیکنه و نمیایم قوانینی را جدا برای هر کدام داشته باشیم. هر دوی آنها یک ساز و کار را دارند هر دوی آنها یک دلایلی برای شکل گیری دارند.
نکته : برای رسم سطح داینامیک باید حداقل دوتا محدوده داشته باشیم که بتوانیم سطح داینامیک را رسم کنیم و خیلی قابل اطمینان خواهد بود که آن دو محدوده سویینگ موثر باشند.
3 |
فقط حواستان باشه، درسته که من این سطوح را رسم کردم ولی فکر نکنید ما به دنبال حمایت ها و مقاومت ها یا کانال ها و خط روندها هستیم نه اصلا اینطور نیست، ما فقط به دنبال این هستیم که بخواهیم توی بازار جاهایی که معامله گرها واکنش نشان می دههند را با احتمال بالا شناسایی کنیم.
وگرنه اگر در بازار میخواست حمایت وجود داشته باشه که قیمت از یک عددی پایین تر نمی توانست بیاد یا اگر واقعا مقاومتی وجود داشت قیمت از یک عددی بالاتر نمی توانست بره.
واژه های حمایت ، مقاومت ، خط روند ، کانال و خیلی های دیگه براساس تعاریف آقای یوجین فاما اینها فقط توجیهی هستند برای حرکت قیمت مثلا قیمت داره بالا میره و در یک محدوده ای واکنش نشان میده، کسایی براساس همین تعاریف معامله میکنند میگن خب این که میبینی به این سطح خورده و حرکت کرده به این خاطر است که اینجا یک حمایت است یا مقاومت یا کانال است ما کاری به اینها نداریم ما فقط میخواهیم ببینیم که به طور واقعی اگر اینها یک محدوده هستند یعنی براساس توالی تصادفی به طور اتفاقی شکل نگرفتند حالا ما باید با اینها چیکار کنیم.
سطوح طلایی یا سطوح کلیدی
مسئله ی بعدی سطوح طلایی است ، سطوح طلایی به چه سطوحی گفته میشه دقیقا مثل حالت استاتیک و داینامیک است منتها با این تفاوت که در سطح طلایی ما تغییر فاز داریم یعنی الان قیمت یک واکنشی نسبت به یک محدوده داره ولی قبل آن یک واکنش معکوس داشته یعنی چی؟
(برای درک بهتر به تصاویر توجه کنید)
4 |
5 |
6 |
یعنی اگر ما یک سطح را در بازار ببینیم که داره تاثیر ریزشی را روی قیمت ایجاد میکنه (فلش قرمز رنگ در تصویر شماره 5) و باعث نزول قیمت بشه چنانچه قیمت بعد از طی مسافتی برگرده و بیاد اون سطح را به سمت بالا بشکنه (فلش سبز رنگ در تصویر شماره 5) یک محدوده ای به وجود آمده که خیلی جاذب قیمت است و اگر قیمت دوباره خودش را پس از طی مسافتی به اون محدوده برسونه (فلش زرد رنگ در تصویر شماره 5) ما به اون محدوده میگیم سطح طلایی (تصویر شماره 6) و منجر به این میشه که قیمت بعد از آن دوباره با یک موومنت خوب حرکت بکنه یعنی با کندل های منظم و پایدار.
7 |
8 |
9 |
این میتونه برای نزول هم اتفاق بیفته بعد از آن که قیمت برخورد کرده به محدوده حالت افزایشی به خودش گرفته (فلش سبز رنگ در تصویر شماره 8) ولی بعد از شکست وقتی و بعد از طی مسافتی که مجددا به محدوده برخورد میکنه، برخلاف حالت قبل این بار فاز نزول به خودش میگیره و حرکت ریزشی انجام میده (فلش قرمز رنگ در تصویر شماره 8).
چیزی که در این بین خیلی مهمه مسئله ی هارمونی است در این تغییر فاز یا همان سطوح طلایی به این صورت که اگر مثل تصویر شماره 10چیزی که الان اینجا داریم میبینیم بازار یک تغییر فاز یا همان سطح طلایی را برای ما ایجاد کرده.
خب حالا هارمونی یعنی چی ؟ یعنی اینکه باید از نظر میزان طی زمان چه قبل از تغییر فاز و چه بعد از تغییر فاز با همدیگر نزدیک باشند مثل همین تصویر شماره 10که الان میبینید فلش های سفید رنگ در تصویر میزان طی زمان قیمت در بازار را نشان میدهند که تقریبا باهم برابر هستند.
10 |
از نظر مقدار پیمایش قیمت هم باز دوباره همینطور اینها باید خیلی به هم نزدیک و باهم شبیه باشند (فلش های زرد رنگ در تصویر شماره 10) یک هارمونی باید در این تغییر فاز روی نمودار دیده بشه.
اینکه بخواد به صورت فیل و فنجان باشه اصلا پسندیده نیست به چه خاطر چون وقتی که این فیل و فنجان میشه در واقع از حالت مطلوبیت خارج شده. (به تصاویر زیر دقت کنید)
11 |
12 |
13 |
همانطور که توی تصویر شماره 12 میبینید ما اینجا تا قبل از تغییر فاز اون حالت کارکشن قبلی که با شکل بیزی سفید رنگ مشخص کردم خیلی کوچکتر بوده و بعد از تغییر فاز میبینیم که خیلی بزرگتر شده (شکل بیزی زرد رنگ).
خب چرا ما اینجا میگیم از مطلوبیت خارج شده خیلی ساده شما الان باید با توجه به آموزش های گذشته بتوانید به راحتی این را پاسخ دهید! چون که مقدار عمق قیمت زیاد شده همانطور که در تصویر شماره 13 میبینید ما اینجا به این اندازه عمق داشتیم (فلش زرد رنگ کوچک) منتها اینجا به این اندازه عمق داریم (فلش زرد رنگ بزرگ) پس دیگه ما اینجا یک روند پایدار نداریم قبلا یاد گرفتیم که هرگاه عمق در حال افزایش باشه یعنی معامله گرهای در جهت روند دارند ضعیف میشن اینکه ما میگیم باید در واقع اون هارمونی حفظ بشه یکی از دلایل آن اینه و دلیل دیگه اش هم طی زمانی که قیمت گذرانده همانطور که در تصویر شماره 13 میبینید ما اینجا به این اندازه قیمت طول کشیده تا به محدوده برخورد کنه (فلش سفید رنگ کوچک) منتها اینجا به این اندازه طول کشیده (فلش سفید رنگ بزرگ).
پس به نحوی یا به نوعی اون کفه ی وزن جریان سفارشات جهت خرید یا فروش داره تغییر میکنه که دیگه برای ما در اون جبهه سود ساز نیست و ما نباید او موقعیت را معامله کنیم. درسته که با توجه به تصویر شماره 13 قیمت به اندازه ی یک گام ریزش داشته ولی همیشه این اتفاق نمیفته و میبینیم که حتی بعدش چطور قیمت در جهت صعود تا سقف نمودار حرکت کرده پس ما همیشه به دنبال موقعیت های مناسب هستیم نه موقعیت هایی که شاید مثل همین تصویر در جهت سود ما حرکت کنه.
سطح طلایی داینامیک
برای سطح طلایی داینامیک هم همینطور دقیقا مثل سطح طلایی استاتیک ما یک واکنشی را در بازار داشتیم که طبق تصویر شماره 14 قیمت نزول میکرده (فلش قرمز رنگ) ولی بعد از اینکه قیمت اون سطح را میشکنه مجددا به اون محدوده میرسه (فلش سبز رنگ) رفتار افزایشی میزاره اینجا هم ما مثل حالت استاتیک هارمونی رفتار قیمت برامون خیلی مهمه.
14 |
15 |
خب ما در این مطلب با سطوح استاتیک و داینامیک آشنا شدیم و همچنین یاد گرفتیم این سطوح در بعضی مواقع دارای قدرت خیلی بالایی میباشد که از آنها برای گرفتن معاملات پر سود استفاده میکنیم که بهشون سطوح کلیدی یا طلایی میگفتیم در مطلب بعدی ما با اصول شکست قیمت در محدودها آشنا میشیم.
منتظر آموزش های بعدی باشید...
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
سلام ممنون بابت وقتی که برای مطالب گذاشتید 🌹 سوالی برام پیش اومد برای تعیین سطوح طلایی همون هشتاد تا صد کندل رو مدنظر قرار میدیم؟ چون گاها در مدت زمان بیشتر که نگاه می کنیم متوجه میشیم که بارها اون سطح لمس شده توسط کندل ها ،آیا بعنوان سطح طلایی در تایم بالاتر میشه خطوط رو رسم کرد؟
431 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
431 روز پیش ارسال پاسخاز لطف شما ممنونم در مورد سوال شما باید بگم چارت معاملاتی یک معامله گر نباید بیشتر از 100 تا 120 کندل باشه پس این رو همیشه رعایت کنید. ما به گذشته ی بازار اصلا کاری نداریم و همین تعداد کندل برای بررسی بازار و معامله کفایت میکنه.
در مورد سوال دومتون باید بگم میشه ولی فقط یک تایم بالاتر و اونم نه برای کسی که تازه وارد بازار معاملاتی شده یا تازه داره آموزش میبینه چون نیاز به یک مقدار تجربه داره تا درست این سطوح رسم بشه و گرنه از بازار برداشت غلط میکنید و باعث میشه دچار اشتباه در تحلیل بازار بشید و ممکنه منجر به گرفتن معاملات اشتباه بشید.
اینکه در یک تایم فریم بازار رو تحلیل کنید و در تایم فریم پایین ترش اقدام به معامله کنید کار خیلی آسونی نیست که خیلی ها این فکر رو میکنند که این کار رو انجام بدهند بهتر است. پس فعلا در هر تایمی که قصد معامله دارید در همان تایم فریم بازار رو تحلیل کنید تا زمانی که به تجربه ی خوبی برسید، بعد در آینده میتونید این کار رو هم بکنید.
ناشناس
سلام ،وقت شما بخیر 🌹،اونطور که متوجه شدم سطوح طلایی داینامیک و استاتیک زیر مجموعه ضریب چولگی هستند ،با تسلط به ضریب چولگی نیازی به رسم سطوح طلایی هست؟
321 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
سلام و عرض ادب
321 روز پیش ارسال پاسختمام این آموزش ها مثل یک پازل همدیگر را تکمیل میکنند ولی در هیچ جای این آموزش من چنین حرفی نزدم که شما گفتید، پس لطفا هر آموزش رو با دقت مطالعه کنید و مطلبی از این آموزش ها رو کم یا زیاد نکنید.
ضریب چولگی و سطوح طلایی هر کدام برای کار مجزایی استفاده میشن و نحوه ی استفاده هر کدام متفاوت هست پس این مقایسه خیلی درست نیست.
محمد امجدي
سلام وقت بخير
11 روز پیش ارسال پاسخيك سوال خدمتتون داشتم و اون اينكه آيا بين مطالبي كه در خصوص سطوح طلايي مطرح گرديد با مطالبي كه در باره قاعده بي اعتباري سطوح تنش ارائه شد توافق وجود داره؟ يعني در قاعده بي اعتباري ما ياد گرفتيم كه اگر سطحي دو بار شكسته بشه ديگه براي ما غير معتبر ميشه در صورتي كه در بحث سطوح طلايي اين موضوع به عنوان دليل بر اعتبار و اهميت اون سطوح محسوب ميشه
مدیر سایت
سلام و عرض ادب
11 روز پیش ارسال پاسخدر آموزش شماره 5 که در مورد قاعده ی بی اعتباری بود ما گفتیم سطوحی که 2 بار شکسته بشه تمام سفارشات اون سطح فعال شده و اگه دوباره برگرده یعنی برای بار سوم (بیش از 2 بار ) اون وقت دیگه این سطح برای ما اعتباری نداره. در سطوح طلایی هم ما 2 بار برخورد با سطح طلایی داریم و کاملا هم این قانون رعایت شده و تناقضی ندارد. اگه برگردید و آموزش شماره 5 یکبار دیگه مطالعه کنید متوجه این موضوع خواهید شد.