انواع روند رنج

روند رنج در حالت کلی به دو دسته ی اصلی تقسیم می شود، در این آموزش ابتدا به بررسی دسته ی اول یعنی روند رنج سایدوی (موازی) می پردازیم.
در رنج سایدوی معامله گران موثر وجود دارند اما قیمت به طور چشمگیر به سمت اعداد بالاتر یا پایین تر حرکت نمی کند، با این حال امکان انجام معاملات به صرفه با هزینه ی کم و سود زیاد وجود دار.

بعد از رنج سایدوی نوبت به دسته ی دوم یعنی رنج چوپی (متلاطم) میرسه.
در رنچ چوپی معامله گران بزرگ و به دنبال آن نقدینگی و پول زیادی در بازار وجود ندارد، حرکات قیمت معمولا حالت ناخوانا دارد و کندل ها با همدیگر همپوشانی دارند. به همین دلیل میبایست از معامله در چنین بازارهایی خودداری کنیم.
برای اینکه با این دو دسته بیشتر آشنا بشید پیشنهاد میکنم تا آخر این مقاله همراه من باشید.

دسته اول رِنج سایدوِی (رنج موازی)

در رنج (سایدوی)، بازار معمولا در دو محدوده از قیمت قرار دارد که یک قیمت در بالای بازار و یک قیمت در پایین بازار و در این محدوده از قیمت که بازار دارد حرکت می کند به بازار گردان ها و بازارسازها دستور خاصی داده نشده و گفتند همین محدوده از قیمت برای معاملات خوبه مثلا تا 50 پیپ بالا یا پایین تر می توانید شما آن را تغییر بدهید.

این افراد میان از طریق معاملات نوسان گیری به نحوی معامله می کنند که در پایین نمودار معاملات خرید انجام میدهند و در بالای نمودار معاملات خرید خودشان را می بندند و نقد میکنند و مجدداً معاملات فروش را ایجاد می کنند. ( به تصاویر دقت کنید )

عکس شماره 1 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/1
عکس شماره 2 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/2

بازار رنج به این صورت که باشه میشه (سایدوی) پس بازار (سایدوی) نوعی از بازار رنج است که پول در آن هست یعنی معامله گران موثر در آن بازار حضور دارند اما به طور چشمگیری نمی خوان قیمت را به اعداد خیلی بالاتر و یا پایین تر هدایت بکنند.
که در این نوع بازار های سایدوی قیمت به دو صورت حرکت می کند یا اینکه در متن بازار مثل تصویر بالا حرکتی که از بالا به پایین یا پایین به بالا شروع می کنند شامل چند اکستنشن یا کارکشن است.

یا یک حالت دیگه اینکه توی همون متن بازار می تونه قیمت فقط با یک یا دوتا اکستنشن بره بالا و بعد بیاد پایین. ( به تصاویر دقت کنید )

عکس شماره 3 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/3
عکس شماره 4 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/4

به هر حال این چیزی که مهمه این است که به اندازه ی کافی در دو لبه ی چاچوب متن بازار فاصله وجود داره که ما همه بخواهیم آنجا ورود بکنیم. حد ضرر را تعریف بکنیم و یک معامله بصرفه با هزینه کم ولی با سود زیاد رو بگیریم، که نحوه معامله کردن در این نوع بازار ها را در آموزش های بعدی به طور کامل براتون میگم. 

شاید برای شما سوال پیش بیاد که یعنی چه که به اندازه ی کافی در دو لبه ی چاچوب متن بازار فاصله وجود داشته باشه برای جواب این سوال باید بگم که یعنی ما بین اون سویینگ (لو) و سویینگ (هایی) که در متن بازار است به اندازه کافی فاصله وجود داره که برای ما به صرفه تا در این نقاط اقدام به معامله کردن کنیم.
( به تصاویر دقت کنید )

عکس شماره 5 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/5
عکس شماره 6 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/6
عکس شماره 7 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/7

حالا شاید بگید این فاصله مناسب چند پیپ باید باشه؟
این بستگی به تایم فریم ما داره و بستگی به رفتار قیمت اینکه شما چه تایم فریمی را میبینید و قیمت به چه صورت داره حرکت میکند که اون چارت مناسب معامله میشه یا نه.
معامله کردن در این نوع بازار رو در آموزش های بعدی به طور کامل براتون میگم ولی خیلی عجله نکنید برای ورود به این بازار و معامله کردن، تا اینجا به این توجه کنید که رنج سایدوی رو چطور شناسایی کنیم و باید چه خصوصیاتی داشته باشه همین. به وقتش وارد مبحث معامله کردن در انواع بازارها و انواع روندها خواهیم شد و تمام جزییات برای معامله کردن در انواع روندها رو به شما خواهم گفت.

دسته دوم رِنج چوپی یا (رنج متلاطم)

یه حالت رنج دیگه داریم که اون را نباید معامله کرد چرا ؟
چون برخلاف رنج سایدوی معامله گرهای بزرگ در آن بازار نیستند. درسته که در رنج سایدوی هم به معامله گرهای بزرگ دستوری داده نشده نبود ولی حداقل اینکه اون معامله گرهای سازمانی و بزرگ آن بازار را برای معامله های نوسان گیری آن بازار را خوب میدیدند و در آن بازار حضور داشتند. ( به تصاویر دقت کنید )

عکس شماره 8 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/8
عکس شماره 9 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/9

اما در رنج های از نوع چوپی نه تنها دستوری به معامله گران بزرگ و سازمانی داده نشده بلکه خودشان هم بنا به هر دلیلی آن بازار را مناسب نمی بینند و در آن بازار معامله نمیکنند و ترجیح میدهند در بازار های دیگه کار بکنند. در نتیجه بازار حرکت های متلاطمی داره، بازار حرکت های ناخوانایی داره، کندلها دائماً همدیگر را می پوشانند دائماً همدیگر را همپوشانی میکنند یا با شادوهای بالایی و یا پایینی همدیگر را خنثی میکنند و قیمت برخلاف رنج سایدوی که از سمت بالا به سمت پایین و یا از پایین به سمت بالا به طور واضح و شفاف دیده می شد، در رنج چوپی حرکت های قیمت فوق العاده نامنظم و فشرده است. ( به تصاویر دقت کنید )

عکس شماره 10 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/10
عکس شماره 11 از آموزش 13 در سایت ترید بهتر https://tradebehtar.ir/11

یعنی ما به طور مشخص نمیتونیم جایی را برای ورود پیدا کنیم و نمیتونیم حد ضرر بزاریم و آن قدر فاصله ی بین سویینگ بالایی و سویینگ پایین این قدر نزدیکه که اصلاً ارزشی برای معامله کردن ندارد و به این رنج میگیم رنج چوپی. 

خوب ما در این مطلب یاد گرفتیم که روند رنج به چند دسته تقسیم میشه و هر کدام چه رفتاری در بازار دارد و چگونه در مقابل آنها باید تصمیم بگیریم در مطلب بعدی به شناسایی پایان روند رنج میپردازیم.

منتظر آموزش های بعدی باشید...